Canlandırıcı nefes

Kendiliğinden meydana gelen soluk alıp vermenin dışında tüm dikkatimizi aldığımız havaya yönelterek nefes almanın önemini anlatmak istiyorum.

Belli bir düşünce ile zihninizi programlayarak alacağınız kontrollü nefes sayesinde hem enerjinizi yükseltebilir hem de sağlınızı düzenleyebilirsiniz.

Enerjinizi yükseltmeye yönelik nefes çalışması yapmak için kendinize iki dakikalık bir zaman ayırmanız yeterli olacaktır.

Nefes çalışması için ayırdığınız iki dakikalık zaman süresince hiçbir şey tarafından rahatsız edilmemeye özen göstermelisiniz. Örneğin aniden çalacak bir telefon veya birlikte yaşadığınız kişilerden birinin gelip sizinle konuşması bu çalışmayı bozar. Önce çok kısa bir hazırlık yapmalı ve dikkatinizi yapacağınız çalışmaya yöneltmelisiniz. Midenizin üzerinde baskı oluşturmayan rahat bir kıyafet içinde yatarak veya oturarak çalışabilirsiniz.

Düşüncelerinizi kısa bir süre çalışmaya yoğunlaştırdıktan sonra bütün dikkatinizi aldığınız soluğa yöneltin. Burnunuzdan derin ve yavaş nefes alın. Soluk alırken hoş kokulu bir çiçeği hayal edebilir ve onu kokluyormuş gibi nefes alabilirsiniz.
Alacağınız soluğu beş sayana kadar içinize çekecek, beş sayana kadar içinizde tutacak, beş sayana kadar ağzınızdan verecek ve beş sayana kadar nefessiz kalacaksınız. Bu nefes alma işlemleri sırasında dikkatinizi nefesinize yöneltmenin dışında kesin ve açık bir düşünce içinde bulunmalısınız.

Nefes alırken "İçime sağlık akıyor", nefes verirken ise "Bütün hastalıklar uzaklaşıyor" demelisiniz. Soluk alırken "Kendime güveniyorum", soluk verirken "Bütün korkularım kayboluyor", soluk alırken "Yaşama sevinci ile doluyorum", soluk verirken "Çöküntü halim kayboluyor", soluk alırken "Dünyayı seviyorum", soluk verirken "Asabi halim geçiyor", soluk verirken "Bütün zayıflığım kayboluyor", soluk alırken "Zihinsel faaliyetim artıyor" şeklindeki düşüncelerden kendinize uygun olanını seçip net ve açık bir biçimde düşüneceksiniz.

Beş kez üst üste yukarıda tarif edilen biçimde nefes uygulaması yaptıktan sonra normal nefes alışınıza dönecek bir süre dinlenecek ve tekrar beş kez nefes alacaksınız. Böylece havada serbest halde bulunan hayat enerjisini içinize çekmiş olacak ve canlandığınızı hissedeceksiniz.

Dikkatler zirvede

Seyahat projelerinin yapılacağı hareketli bir gün. Dağcılık, dağlara çıkmak veya kış sporları yapmak için güçlü arzular uyanıyor. Dağlara çıkmayanlar ise dikkatini zirveye yöneltiyorlar. Güç, başarı, şan, şeref kazanmak gibi isteklerin kuvvetlendiğini işaret eden gökyüzünün konumu aynı zamanda ilginç tedbirlerin de geliştirileceğini gösteriyor. Ayrıca bugün hem aşk, hem de sanatsal faaliyetler ve hayal gücü gerektiren alanlarda yapılacak çalışmalar açısından da verimli olacak. Estetik duyguların uyandığını işaret eden gökyüzünün konumu duyguların ortaya konulmasını kolaylaştırıyor.
Yazarın Tüm Yazıları