Büyükada’da bir rüya gördüm!

Ama bu, sabah uyanınca uçuveren bildiğiniz rüyalardan değil. Gerçek! Adanın iki şahane bahçesinden yaşam coşkusu fışkırıyor! Naya Retreats ve Clio Meditasyon Bahçesi’ni takdimimidir.

Nedret Özakyol, namı diğer Dassana ile (Sufizm ve Celaddin-i Rumi aşığı olan Brezilyalı eğitmen Komala, ses terapisti tarafından verilen ve yaşamla ölüme yeni bir bakış olan) ’Ölmeden Ölün’ adlı çalışması vesilesiyle tanışmıştık. Bu çalışmayı Çekirge’den okuyup gidenlerden birkaçının etkileyici hikáyesini anlattı. "Bilmeden pek çok kişiye dokunuyorsun Zeynep’cim" dedi Nedret. İşte bu yüzden bu hafta size anlatacağım iki cennet bahçesi önemli. Çünkü gidin, gönlünüzce yaşayın istiyorum!

İstanbul’a çok yakın, ama çok uzak!

Naya Retreats ve Clio Meditasyon Bahçesi, Büyükada’da, farklı görüntülerinin altında aynı amaca hizmet eden iki yer. Her ikisinde de amaç, kendinize daha yaklaşmanızı sağlamak, bedeninizle ruhunuzu buluşturmak.

Naya Retreats

Klasik bir Büyükada konağı ve bahçesinde hizmet veriyor. Ludwig, Nazım ve Yarmo tarafından kurulmuş. "Kendimizi ve başkalarını anlamak ve sevmek isteriz. Daha mutlu, huzurlu, sağlıklı, dengeli ve coşkulu bir yaşamın peşindeyiz hepimiz. Bunu da ancak birlikte gerçekleştirebiliriz diyerek Büyükada’da Naya Retreats’i kurduk" diyorlar. Ben hepsiyle tanıştım. Son derece mütevazı, kendi halinde ve güler yüzlüler. Bütün bu olumlu özellikleri mekána da yansımış. Ayrıca çok yaratıcı ve sevimli yedi bungalov ve vejeteryan yemeklerin sunulduğu kafesi de var. Deeksha, reiki gibi bireysel enerji çalışmaları da burada veriliyor. (Adres: Maden, Yılmaz Türk Caddesi Büyükada No:96)

ClIo Medİtasyon

Bahçesi, Naya’dan üç ev aşağıda grup çalışmalarının yanı sıra hemen deniz kenarında Clio Mutaf’ın dekore edip hazırladığı şahane bir bireysel masaj ve seansların sunulduğu daha büyük bir mekán. Ayrıca benim Mouna ile kutsal şifa egzersizleri olarak çevirebileceğim çalışmayı yaptığım yer.

Özellikle bel, sırt, diz problemleri olanlara çok iyi gelen bir çalışma. Gerçekten de yapması çok kolay hareketler ve nefesten oluşan seans, Chi yaşam enerjisi ve rahatlama getiriyor. Biz çalışmayı beş kişiyle yaptık. Sonunda hepimiz çok rahatlamıştık. Ama Türk insanının ayakta dizlerini bükerek durmasında problem olduğu söyledi Mouna. Mouna’dan bireysel seans da aldım. Shiatsu ve rekfeksolojiyle birleştirilmiş, doğru nefesle desteklenen bir elle dokunma tekniği uyguluyor Mouna. Clio’nun deniz kenarında hazırladığı bembeyaz ortam sayesinde gözünüzü açtığınızda kendinizi bir masalın içinde gibi hissediyorsunuz! İtalya’ya dönen Mouna’nın en yakın zamanda yine Türkiye’ye gelmesini diliyorum doğrusu!

(Adres: Maden, Yılmaz Türk Caddesi Büyükada No:107)

Kaçırmayın

Mutlaka katılmanızı önereceğim iki çalışma var. Bugün ve yarın Maria Isabel Stadel ile resim, 19 Temmuz’da ise Taruja ile vücudu keşfetme.

RESİMLE VE İÇ DÜNYA

Alman sanatçı Maria Isabel Stadel, güzellik, gerçek ve kendini arayışında tüm dünyayı gezdi. Grafik tasarımcısı olarak eğitimi aldı. 1998’den beri bağımsız bir sanatçı olarak yaşıyor ve eserlerini Almanya, İspanya, İtalya’da sergiliyor. Yaratıcılığını ve ruhsal deneyimlerini resim atölyelerinde yetişkinlerle olduğu kadar çocuklarla da paylaşıyor. Suluboya ve el yapımı kağıtlar üstünde mürekkep en sevdiği kendini ifade etme şekli. Bu çalışmalarda hiçbir ön tecrübeye gerek yok. Çöp adam bile çizemiyorsanız da resim yapan bir sanatçıysanız da iç dünyanıza farklı bir adım atacağınız bu çalışmayı kaçırmayın. (www.ekinart.com)

HAREKETİ KEŞFET

Taruja 1993’te Osho’nun merkezine geldiğinde vücuduyla fazla bir bağlantısı olmadığını düşünürken dans etmekten ne kadar keyif aldığını keşfetmiş. Vücudu hissetmenin muhteşemliğini, neşesini ve canlı olmanın anlamını öğrendi. 1994’te aldığı dans eğitiminden sonra hem grup çalışmaları hem de bireysel seanslarla insanları vücutlarını keşfetmeye davet ediyor.

Bu arada eğer fırsatını bulursanız, Taruja’dan mutlaka bir el okuma seansı isteyin. Bilinçaltından o anda size nelerin geldiği, neleri çektiğiniz ve yeteneklerinizin hangi konularda olduğu, nasıl hissettiğiniz ve hayata nasıl yaklaştığınızdan bahsedecek.
Yazarın Tüm Yazıları