Büyük kayıp

İLK maçtaki müthiş tempo ve baskı ile kazanılan 3 puana karşı rakibin bir tepkisi tabii ki olacaktı.

Haberin Devamı

Buna G.Saray’ın nasıl cevap vereceği de maçı bize anlatacaktı. Muslera ve Sneijder’in olmaması eksiklik gibi gözükse de Eray hariç doğru oyuncu seçimi ile bu durum avantaj bile olurdu. Aydın, sanırım benim gibi birçok futbolseverin yıllardır patlama yapmasını beklediği, gelen her hocanın şans verdiği ve yetenekleri bakımından kimsenin itiraz etmeyeceği bir oyuncu. Ama yıllar geçti biz Aydın’ın yılda 1 maç haricinde ortaya çıktığını görmedik.
G.Saray oyuna başlangıcı yaptı ama savunma maça gelmekte gecikti. Yenilen gol, bir defansın kenardan yapılan bir ortada eksik olmadığı halde nasıl kötü pozisyon alırı göstermesi açısından örnekti. Eray zayıf halka gibi dururken asıl zincirkıran defans unutuldu. Sonrasında duran toptan verilen pozisyon direkten dönmese maç erken kopardı. Burak’ın ilk yarıda kafa ile yaptığı vuruşlar var ki bunlar net pozisyon. İşte Drogba farkı burada belli oluyor. O pozisyonlardan birini Drogba yakalasa kesin gol olurdu.

Haberin Devamı

TEK KALE AMA...

BUNA rağmen Galatasaray ilk yarının ortalarından sonra oyuna ortak oldu.Ama maça ortak olacağı pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarının en etkin, savaşan ve ayakta kalan ismi Melo idi. Brezilyalı orta sahadaki iyi mücadelesini golle taçlandıracaktı ama ona da direk izin vermedi. Fakat ikinci yarı son formu ile Sneijder’i çok arayan bir G.Saray vardı. Oyunu rakip alan yıkmış ama tırmalayan, zorlayan fakat çaresiz kalan bir Galatasaray...
Çünkü;
1- Aydın ve Bruma öne ya da yana sadece koşular yaptı.
2- Selçuk daha çok oyunu kurma görevini yerine getirdi.
3- Melo öne çıkışlar yapsa da bir pozisyon hazırlayıcısı değil.
4- Kenar bekleri hücumdan çok rakibin bindirmelerini karşıladı.
Bir uyarı da hafta sonu oynanacak derbi maçına. Karşıda formda ve alternatifli bir hücum gücü olan rakip olacak. G.Saray bu pozisyon kısırlığı ve düşük gol atma yüzdesi ile oynarsa kazanması çok zor. Mancini, derbi’nin ruhuna uygun sistem ve oyuncuları seçmekte çok hassas davranmalı.

MAÇIN İYİSİ

Haddini bilerek ve savaşarak oynayan Kopenhag takımı.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Haberin Devamı

2. yarıyı tek kale oynayıp pozisyon üretemeyen G.Saray.

HAKEM: Kritik ve hatalı kararları olsa da genel olarak fena değildi.

Yazarın Tüm Yazıları