Bütünlüğünüzü hissedin

Hatıralar mı, zorluyor düşüncelerimi?.. Yoksa, sorguladığım hayat mı? Duygularım öylesine genişlemiş bulunuyor ki, zavallı bedenim dar geliyor.

Bana neler oluyor böyle? Sanki damarlarım şişiyor ve içinde akmakta olan kanın baskısını hissediyorum. Bedenim beni yönetiyor, zaman zaman ben de bedenimi yönetiyorum, sanki... Bir çeşit delilik hali! Ben ve bedenim, ayrı varlıklarmış gibiyiz. Hatta, duygularım, düşüncelerim ve bedenim, üç kişiyiz. Ama sanki bir taneymişiz gibi dolaşıyoruz.
Ama bazen biri bilmediğim bir yerlere gidiyor ve bedenim halinden memnun tek başına dolaşıyor. Bazen duygular düşüncelerimi idare ediyor, bazen düşüncelerim duygularımı... Çoğu zaman bunların her ikisi birden bedenimi idare ediyorlar. Ve de ben, bunları izliyorum, dördüncü bir kişi olarak! İşte, en anlaşılmaz olanı da bu durum!

Aslında tüm bunların hepsi anlaşılacak gibi değil. İnsan dediğimiz, gördüğümüz, bildiğimiz, duygu, düşünce ve bedenden oluştuğunu düşündüğümüz insan... Bu insanın üç ayrı varlığın birleşiminden meydana geldiğini kabul edebilir miyiz?

Tabi ki, anlayamayız. Bilemeyiz. Ve de bilmek bile istemeyiz. Bunun bir zırva olduğunu düşünebilirsiniz. Ama böyle düşünmek yerine hayal gücünüzü çalıştırın ve de bir an için anlamaya çalışın. Anlamasanız bile bir an için böyle olduğunu kabul ederek düşünün.

Yaşadığınız bir olay sırasında nasıl davrandığınızı hatırlayın. Duygusal mı, düşünerek mi, yoksa bedeninizin ihtiyacı mı, o olayda davranışınızı belirledi? Böyle bir hatırlamanın zor olduğunu biliyorum. İnsan genellikle olayın sonucunu hatırlar. Olay sırasında kendisini pek hatırlamaz, unutur. Sonra başka başka olayları ve o sırada kendinizi hatırlamak için gayret gösterin. Ve dahası şu anda, bu yazıyı okurken kendinizi izlemeye çalışın. Okuyan kim? Bedeninizin farkında mısınız?

Hem okuyup hem de bunların farkında olmak şimdi size imkansız gibi geliyordur, eminim. Ama çok isterseniz, başaracağınızdan da eminim. Okuduklarınızdan etkilenip duygularınız harekete geçiyor ve bu sırada bedeniniz tepki veriyor. Yani adaleleriniz kasılıyor. Kendinizi yakalayın ve bütünlüğünüzü hissedin.

Değerler sorgulanabilir

Aslan burcunda ilerleyen Ay, sabah saatlerinde Jüpiter’i harekete geçirecek ve günün ilerleyen saatlerinde önce Neptün, sonra Satürn’ü tetikleyecek. Eğlence anlayışının değiştiğini işaret eden gökyüzünün konumu eski değerlerin gündeme geleceğini ve yeni değerlerin sorgulanacağını gösteriyor. Güç arzusunun uyandıracağı ciddi ve gerçekçi tutum hem aşk, hem de iş alanına yansıyacak. Bugün Merkür burç değiştiriyor ve Balık burcuna giriyor.
Yazarın Tüm Yazıları