Bütün iş kombinde

Geçtiğimiz gün Nişantaşı’nda Elif Dürüst’e rastladım.

Mini çiçekli elbisesi, süet çizmeleri ve kırmızı renkli kocaman çantasıyla son derece trendy görünüyordu. Aynı günün akşamı kendisini bu kez Yıldız Sarayı Büyük Mabeyn Salonu’nda gördüm. Ressam İsmail Acar’ın "Lale" temalı resim sergisini gezmeye gelmişti. Ve yine öğle saatlerinde üzerinde gördüğüm elbiseyleydi... Çizmeleri çıkarıp bir çift mavi ayakkabı giymiş, büyük çantasının yerine de ayakkabısıyla aynı renkte gece çantası seçmişti. Ve bu haliyle, bir elbisenin hem gece hem de gündüz nasıl kullanılabileceğine dair ders verir gibiydi...

Dondurmam kaymak

Mövenpick of Switzerland dondurmalarının Blackk’teki tanıtım partisi çok renkli geçti. İşletmeci Emre Ergani’nin ev sahipliği yaptığı parti için mekanın girişi Oscar törenlerindeki gibi kırmızı halıyla kaplanmıştı. DJ kabini ise tamamen buz kalıplarından yapılmıştı ve müzik işi Salih Saka’ya emanet edilmişti. Yerli ve yabancı çok sayıda VIP konuğun katıldığı, Ergani’nin gecenin gurme şefi olarak kendi elleriyle hazırladığı "Mövenpick Ice Champagne" içkisini konuklara ikram ettiği parti sırasında, tüm localarda şampanya ve Mövenpick of Switzerland sorbeleri bulunduruldu. Gurme şef kıyafeti giyen Tülin Şahin ve Emre Ergani’nin misafirlere dondurma da ikram ettiği parti, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

İlk dükkanı Dubai’de açtı

Sevan Bıçakçı, ilk "Sevan Bıçakçı Dükkanı"nı Dubai’de açtı. Uluslararası tasarım ödüllü mücevher tasarımcısının yaptığı açılış, beklenenden de fazla ilgi görmüş... Hatta Dubai’nin önde gelen yayın organı Gulf News, "Yüzüklerin Efendisi" diye söz ettiği Bıçakçı’ya tam iki sayfa ayırmış. "Daha önce Harvey Nichols ve Madina Souk’da yüzüklerim satılıyordu, ama burası kendi adımla açtığım ilk mağaza" diyen Bıçakçı, gelecek hafta da Akaret’lerdeki "W" Oteli’nin içinde ikinci mağazasını hizmete sokacak.

Başarı ödülü Gerçeker’in

Ulus Rotary Kulübü, geçtiğimiz akşam Taksim Lares Park Otel’de bir ödül töreni düzenledi. Törende başarılı müzik çalışmalarından dolayı "Meslekte Başarı Ödülü" Behzat Gerçeker’e verildi. Beşiktaş RK, Sultanahmet RK ve Ortaköy RK da aynı gece ortak toplantılarını Ulus Rotary Kulübü ile birlikte yaptı. Rotaryenler, toplantıda Behzat Gerçeker’in yaptığı "Türkiye’de müziğin durumu" konulu konuşmayı ilgiyle dinledi.

Türkbükü’nden vazgeçmiyor

Bodrum-Türkbükü’ndeki Maki Otel’in sahibi İrfan Kuriş, yine Türkbükü’nde açacağı yeni otelinin tüm hazırlıklarını tamamladı. Otel projesinin mimarı Gökhan Avcıoğlu, içmimarı ise Meltem Cumbul’un eski eşi Çağlayan Tuğal’mış. Kuriş’in yeni oteli, yerli ve yabancı ünlülerin yeni tatil adresi olmaya aday görünüyor.

Belma Hanım’dan nohutlu bamya

Yaz aylarında Göcek’teki Domuz Adası’nda verdiği davetler günlerce konuşulan Belma Simavi, davet sezonunu geçtiğimiz pazar günü Polonezköy’deki evinde açtı. Dostlarına kendi elleriyle pişirdiği nohutlu bamyadan ikram eden Belma Hanım’ın mutfaktaki başarısı ve yemeğin lezzeti hálá davetlilerin dilinde... Bir de küçük not düşeyim; Simavi bu pazar aynı daveti tekrarlayacak ve ikinci grup arkadaşını evinde ağırlayacakmış. Bu kez masada nohutlu bamyanın yanı sıra kelle de olacak.

Kardeşi geldi kendisi gidecek

12. Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri, geçtiğimiz gece Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 14 dalda ve 6 özel kategoride ödül dağıtılan, sunuculuğunu Korhan Abay’ın yaptığı geceye tiyatro ve sinema dünyasından birçok ünlü ismin yanı sıra cemiyet hayatının önde gelen simaları da katıldı. Ela Koşar ile kardeşi Leyla Atalık da onlar arasındaydı... Bir aydır Amerika’da olan Atalık, Türkiye’ye geçtiğimiz gün döndüğünü söyledi. Önümüzdeki günlerde ise Ela Hanım Amerika’ya uçuyormuş. Orada yaşayan kızı Elhan’la hasret giderecek.

Tarz meselesi

Önceki gün öğle saatlerinde gittiğim City’s Alışveriş Merkezi’nde Nalan Aksoy’a rastladım. Oğlu Ömer ile mağazaları dolaşıyordu. Yırtık blue jean’i ve boynundaki poşusu ile ilginç bir tarz sergileyen Aksoy, yüklü miktarda alışveriş yaptıktan sonra evinin yolunu tuttu.

Nikáh Bodrum’da kıyılacak

Etap Dış Ticaret’in sahibi Doğan Gündoğdu ile eski mankenlerden Fulya Elmas evlilik kararı aldı. Önceki akşam Bebek’teki Lulu’s Bar çıkışı sevgilisi Fulya Hanım ve kızı Burcu Gündoğdu ile birlikte rastladığım Doğan Bey, düğün detaylarını açıkladı. Düğün temmuz ayının ortasında, Bodrum-Torba’da bulunan butik otel Casa Dell Arte’de yapılacak.

Erkek kardeş geliyor

İki kızının annesi Oya Germen’den boşanan ve kısa süre önce genç sevgilisi İdil Erge ile nikáh masasına oturan Neco, yeniden baba oluyormuş. Evlilik kararının bu kadar hızlı alınmasına İdil Hanım’ın hamileliğinin sebep olduğunu söyleyen dostları, şimdi de bebeğin erkek olacağını fısıldıyorlar. Ayşe ve Zeynep Özyılmazel, bir erkek kardeşleri olacağını biliyorlar mı emin değilim. Ama anneler ayrı olsa da minik kardeşlerini kısa sürede benimseyeceklerini düşünüyorum.
Yazarın Tüm Yazıları