Bursa'ya hazırlık

FATİH Hoca, Bursa maçını da düşünerek, lige veda maçlarını oynayan Ankaragücü’nü deneme sınavı olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bu aslında sadece Bursa deplasmanını düşünerek yapılmış bir değişiklik de değildi. Rakibin artık gücünden çok uzak, G.Saray ile boy ölçüşemeyecek kadar zayıf ve yaşadığı sıkıntılara da saygı gösterme anlamında da bir tercihti. Zaten maçın başında gelen gollerden sonra G.Saray tempoyu düşürdü ve rakibinin üzerine fazla gitmedi.

YORUMU OLMAZ

Olması gereken de buydu. Karşında olmayacak sıkıntılar yaşayan bir A2 takımı olmuş Ankaragücü varken, güç gösterisi yapmanın anlamı yoktu. Fakat Ankaragücü takımının korkmadan futbol oynama isteği de dikkat çekiciydi. Güçleri paralelinde kapanmadan oynamaya çalıştılar. Ama bu maçın saha içi teknik-taktik anlayışını konuşmak bile olmaz. Kimi ve neyi yazıp konuşacaksın ki. Bir tarafta can çekişen, dertleriyle boğuşan ve onur mücadelesi veren bir oyuncu grubu varken sahada neler yapıp yapamadıklarının bir önemi kalmıyor. Yapılacak şey sahada verdikleri mücadeleyi takdir etmek ve destek vermekten başkası olamaz.

NOT ARTIRIMI

Haberin Devamı

Galatasaray taraftarı açısından uzun zamandır görmediği hatta unutmaya başladığı oyuncuları bir hatırlama maçı oldu. Gökhan Zan, Çağlar, Riera iyi başlangıç yapıp göze girenler bölümüne isimlerini yazdırırken Sercan ve Ceyhun şanslarını iyi değerlendiremeyenler sınıfında yer aldı. Yiğit ise yeni geldiği için daha zamana ihtiyacı olduğunu ve Galatasaray’da olduğunu idrak etmeye çalıştığı izlenimini verdi.

GECENİN GÖRÜNTÜSÜ

G.Saray taraftarının sahadaki maçın öneminin olmadığını bilerek hazırladığı 58. dakikadaki Beyaz Mendil sallayarak yaptıkları 58. madde protestosu gecenin en dikkat çeken anıydı. Sahada sertliğin ve tartışmanın olmadığı sakin bir karşılaşma vardı. Böyle olunca taraftar yönünü ister istemez güncel konulara çevirdi.
Sahada jestlerin, tribünde protestoların yaşandığı enteresan bir akşamdı. G.Saray beklendiği gibi rahat kazandı ama Ankaragücü oyuncuları saygı ve takdir ile futbolun galibi oldu.

Yazarın Tüm Yazıları