BURASI DEĞİLSE HÄ°ÇBÄ°R YER!

Bir metropolde örneğin İstanbul’da, birçok yeri 1 saatte hem de renkli bir şekilde gezeceksiniz desem… Hem de yağmurlu bir havada… ‘Mümkün değil’ mi diyorsunuz? Mümkün… Önce Boğaz Köprüsü’nden geçecek, trafiğin yoğun olduğu şehrin caddelerine akacak, Galata Köprüsü’ne uğrayacak, sonra bir gökdelenin tepesinde bir partiye katılacaksınız. Bu kadarı 1 saatte yapılmaz diyorsanız yanılıyorsunuz.

Haberin Devamı

Önce BoÄŸaz Köprüsü’nden geçiyorum.Â

Sonra trafiğin aktığı yollara ve meydana düşüyor yolum.

Ardından Galata Köprüsü’nde balık tutanlarla soluklanıyorum.

Sonra insanlar kadar yağmurun aktığı kalabalık caddelerden geçiyorum.

Sonra bir residence’ın tepesinden yüksek binaları izlerken buluyorum kendimi.Â

Ardından kalabalık bir partiye dahil oluyorum.

Ãœstelik bu kadar yeri 1 saatte geziyorum.

Evet bir saatte!

Bunu nasıl başardığımı sorarsanız…

Altan Çelem sayesinde…

Şehri ve yaşamı kucaklamak için buluşma noktamız Teşvikiye Sanat Galerisi oluyor.

Ve az önceki saydığım yerlere doğru yolculuğa başlıyoruz.

Zaten kalabalık caddeler, trafiğin yoğun olduğu yollar, kuleler, köprüler, restaurantlar, recidenceler deyince akla gelen isimlerdendir Altan Çelem.

Haberin Devamı

O ki, bir metropol ressamı./images/100/0x0/563d1678f018fb32c8edb8ee

Çalışmalarında, baştan beri pentür resminin sınırlarını sorgulayan ve bu doğrultuda pentürü bir duygu aktarımı olarak değil de, yapı ve biçim meselesi olarak inşa eden bir isim var karşımızda.

Esaslı düşünsellikler!

Sayıları hızla artan çok katlı holdingler, recidenceler, alışveriş merkezleri ve kentin en belirgin hareket alanı olarak trafiğin konu edildiği birçok resim…

Bir taraftan göğe doğru yükselen, diğer taraftan yatay olarak sıkışıklık yaratan bir kent tasavvuru, Altan Çelem’in hızlı boya sürüşünde ve resmi, kentin karmaşasına paralel, kaotik bir biçimde kurgulayışında anlamını buluyor.

Çelem, içinde yaşadığımız kent üzerine esaslı düşünsellikler ortaya koyarken resmin yapısallığı hakkında cesur mesafeler alıyor.

Çağdaş Türk resmi içinde ayrıcalıklı bir yeri olan Altan Çelem, son dönem çalışmalarından oluşan ‘Burası Değilse, Hiçbir Yer’ adlı sergisiyle, tüm sanatseverleri 31 Aralık 2012 tarihine kadar Teşvikiye Sanat Galerisi’ne bekliyor.

Sergi çıkışında gözlerinizden önce beyninize sonra kalbinize ulaşan renklerden yola çıkarak hayatınızın merkezine gitmek… /images/100/0x0/563d1678f018fb32c8edb8f0

Canımızın yarısı…

Hani sol yanımızda bulunan…

İşte burası…

Her şey burda başlıyor.

Burası Değilse Hiçbir Yer!

Haberin Devamı

'BURASI DEĞİLSE HİÇBİR YER'

Yazarın Tüm Yazıları