Bu yanlışlığa acilen dur demek lazım

Yenilenen hayvan hakları yasası ötenaziyi (acısız ölüm) getiriyor. Batı ülkelerinde hayvana ötenazi uygulanabilir belki ama yüzde 90’ı Müslüman olan toplumumuzda, vicdani, dini ve duygusal açıdan böyle bir yöntem kabul edilemez.

Haberin Devamı

Özellikle gerçek bir hayvan korumacı olduğuna inandığım Güzin Abla’nın köşesinden, Sayın Başbakanımıza ve Bakanlarımıza sesleniyorum; yoğun ülke gündemi nedeniyle belki de bu konuya pek fazla zaman ayıramamış olabilirsiniz. İlahi ve sosyal adalete verdiğiniz öneme binaen, sizden acilen yardım talep ediyoruz.
Yenilenen hayvan hakları yasası ötenaziyi (acısız ölüm) getiriyor. Eğer biz barınaklardaki ya da evlerden toplanan hayvanları, bir süre sonra acısız ya da acılı, öldürme kararı alıyorsak, o zaman hayvanları koruma kanununa ne gerek var?
Evlerde beslenen hayvanların yeni yönetmeliğe göre, fazla bulunması sonunda, sahiplerinden zorla alınarak barınaklara kapatılmaları (ki sonuçta onlar da ötenazi ile yok edilecekler) çok daha vahimdir. Bizde, hayvanseverler eğer evlerinde birden fazla hayvan besliyorlarsa, bunu onları sokaktan kurtarmak, korumak amacıyla ve büyük bir özveriyle yapmaktadırlar. Üstelik bu hayvanlar, sahiplerinin evlatları gibidir. Onları sahiplerinden zorla alıp, ayırmak çok büyük bir acıya neden olur ki, bu da insanlığa sığmaz.
Allah’ın en mütekamil canlı olarak yarattığı insan, yine Allah tarafından insana dost ve yardımcı olarak özenilerek yaratılan hayvanlara, nedense son zamanlarda, akıl almaz işkence ve eziyetleri reva görmektedir. Biz hayvanseverler bu yeni yasadan hayvana işkenceye ve katliama ağır cezalar getirilmesini beklerken, yasanın maddeleri açıklandıkça büyük bir hayal kırıklığına uğradık, hatta dehşete düştük.
Yıllarca verdiğim aktif mücadele sonunda gördüğüm, hayvanlara en büyük eziyeti yapan yerel yönetim elemanları hep hayvan sevdiklerini, çocukluklarından beri hayvanla büyüdüklerini söylerler.
Batı ülkelerinde hayvana ötenazi uygulanabilir belki ama yüzde 90’ı Müslüman olan toplumumuzda, vicdani, dini ve duygusal açıdan böyle bir yöntem kabul edilemez. Hayvan kökünü kurutacak böyle bir karara isyan edecek olanlar arasında sanıldığı gibi sadece hayvansever gruplar değil, hayvana sadece Allah’ın yarattığı bir can olarak bakan, bu canı almanın da sadece ve sadece onu yaratanın yetkisinde olduğunu kabul edenler de olacaktır. Bu yanlışlığa acilen dur, diyeceğinize olan inancımla bu satırlarla size seslenmek istedim. Umarım dikkate alırsınız.
Süsen Erkuş (Dosthayat eski başkanı ve hayvansever)

Hepimiz bu yasanın yeni düzenlemesi karşısında isyan halindeyiz. Hayvanlara eziyet konusunda cezaların arttırılması beklenirken, hayvanın sokaktaki bir eşya kadar değeri olmasına katlanamazken, yasa bu yeni şekliyle bizi gerçekten şoka soktu. Umarım sizin ve bizim sesimizi duyup gerekeni yaparlar.

Haberin Devamı


Tatilde köpeklerinizi gönül rahatlığı ile bırakabilirsiniz

Güzin Ablacığım, yaz tatilinin başladığı şu günlerde hayvan sahibi pek çok ailenin ortak sorunu, tatil sırasında hayvanlarını güvenebilecekleri bir yere bırakabilmek. Mutlu Köpek Oteli, bugüne kadar Türkiye’de inşa edilmiş, en temiz, en lüks ve de en konforlu köpek oteli.
Altı dönümlük arazide köpekler gün boyu oyun oynayarak vakit geçiriyor, sadece uyurken ve mama yemek için odalarına giriyorlar. Ayrıca otelimizde 300 m2 kapalı ve ısıtmalı kapalı alan, kameralarla 24 saat canlı yayın, kayıt yapan kamera, rahat uyumalarını sağlayan müzik sistemi kurulu. Ayrıca onlara banyo da yaptırılıyor. Tıpkı çocuklarda olduğu gibi köpek taşıma servisimiz var. Gün içerisinde misafirlerimizin fotoğraf veya videolarını çekip (Mutlu Köpek Oteli) facebook sayfamızda yayınlıyoruz. Böylece köpek sahibi tatildeyken internet aracılığı ile köpeğini takip edebiliyor.
Hacer / www.mutlukopekoteli.com

Yazarın Tüm Yazıları