Bu çifte standart toplumun hislerinin aynası

Cumartesi günü yayınlanan, evlendiği kadının bakire olmamasından duyduğu rahatsızlığı anlatan “Gertula” adlı rumuzlu okura tepkiler devam ediyor. Bu nedenle en ilginçlerinden birkaçına yine yer vermek zorunda kaldım.

Haberin Devamı

31 Mart 2012 tarihli mektup, kadınlara yönelik ayrımcılığın ne kadar haksız ve taraflı olduğunu o kadar bağırıyordu ki, bir türlü aklımdan çıkaramıyorum. Ben evlilik öncesi ilişkiyi destekleyen biri değilim, ancak bunu yaşayan insanları da eleştirmem.
Hele ki bu hanım gibi, dürüstçe eşiyle her şeyi paylaşan birinin, başlangıçta bu durumu kabullenen eşi tarafından, bu muameleye maruz kalmasını da haksızlık olarak görüyorum.
Beyefendi kendisinin de daha önce ilişkileri olduğunu söylüyor, “Kendimi eşime saklamak istesem de bunu yapamadım” diyor açıkça.
Eşiyle aynı durumda olmasına rağmen kendi yaşadıklarını bir masumiyet perdesi ardına gizlerken, eşine karşı içinde büyük bir nefret beslemeye başlamış.
İşte bu çifte standart tam da toplumun hislerinin aynası. Bunu bu kadar açık okumak beni gerçekten sarstı. Evliliğin şakası olmaz. Şimdi bu hislerini anlatması halinde eşinde büyük travma yaratacaktır.
Eşiyle yakınlaşması sırasında sürekli eski ilişkilerini düşünmesi ve çocuk aldırma şüphesi de, karakter zafiyetinin, özgüven eksikliğinin, paranoyanın bir ispatıdır diye düşünüyorum.
Evleninceye kadar her türlü aşırılığı yapan ancak bekâretini koruyan ya da operasyonla kaybettiğini yerine koyup evlenen kızlarımızın böyle beylere nasip olmasını, mutlu, mesut, ömür boyu içleri rahat ve huzurlu yaşamalarını canı gönülden dilerim.
Allah hepimizi bu tip zihniyetlerden uzak tutsun.
Bu yazdıklarımı o kişinin okumasını çok isterdim, kendine gelmesi için. Umarım yaptığı haksızlık bir tokat gibi yüzüne çarpar bir gün.
Rumuz: Broken heart

Haberin Devamı

Psikolojik tedavi görsün

Cumartesi köşende okuduğum mektup karşısında donup kaldım. Bu nasıl bir egoistlik, nasıl bir bencilliktir!
Aslında kadınlar da eşlerinin daha önce başka kadınlarla birlikte olmamasını isterler.
Ama maalesef günümüzde bakir erkek o kadar az ki, mecburen bu durumu sineye çekiyoruz. Kendisini özel hissedemiyormuş...
Ne hakla? Sen karşındakine kendini özel hissettiriyor musun ki, özel hissetmek istiyorsun?
Kadınlar evlenmeden önce birliktelik yaşarlarsa, çoğu duygularına kapıldıkları içindir. Erkeklerse zevkleri uğuruna, kadınlarla pişmanlık duymadan birlikte olurlar.
Bence bu düşüncedeki erkekler eşlerine haksızlık etmeyi bırakıp, psikolojik tedavi görsünler...
Rumuz: Eşİtlİk İstİyoruz

Haberin Devamı

Evleneceğim kişiye asla anlatmamalıyım

Bu beyefendinin mektubunu okuyunca çok büyük bir acı duydum. Benim de başımdan bir beraberlik geçti. Bir operasyonla bunu halletmek istiyordum bir yandan da “neden ömür boyu yalan söyleyeyim” diyordum ama görüyorum ki, erkekler başta kabul etseler bile, sonradan unutamayacaklar. Öyleyse bizi yalana zorluyorlar. Şimdi daha çok inandım ki; evleneceğim kişiye bu durumumu asla anlatmamalıyım.
Rumuz: Her şey mutluluk için

Yazarın Tüm Yazıları