Bu ay sona ermeden...

FARKINDA mısın ey ahali! Şubat’ı da deviriyoruz. Yıl ne zaman 2013 oldu, güdük Şubat bile yolu ne zaman yarıladı belli değil.

Haberin Devamı

O zaman ne yapmak lazım? Şehrin sosyal ve sanatsal olanaklarından daha çok faydalanmak lazım.
İzmir’de yapacak hiç bir şey yok demeden ve mümkünse homurdanmadan.
İşte benim can sıkıntısından kendini yerden yere atan güzel okur için derlediğim Şubat güzellemesi.

SİNEMAYA GİDİN
Lincoln, Mutlu Aile Defteri, Tepelerin Ardında filmleri benim bu ay merakla beklediğim filmler arasındaydı. Nihayet 3’ü birden aynı anda vizyona girdi ve bana da sinemanın yolları göründü. Merakla beklediğim bir diğer film “Kelebek Etkisi” ise şubat sonu vizyonda olacak.

SERGİ GEZİN
Kedi Sanat’ta 2 Mart’a kadar Adnan Turani; Arkas Sanat Merkezi’nde ise, nisana kadar sürecek olan Naci Kalmukoğlu’nun “O bir yıldızdı” sergisi var. Kaçırmayın.

WATT 71’i DİNLEYİN
Geçtiğimiz ay bir çarşamba, tesadüfen keşfettim. Şehir otellerinin barlarını oldum olası severim. Hele bir de kente tepeden bakıyorsa. Ve İzmirliler şehir oteli barlarını neden tercih etmez bir türlü anlamam. Hem Mövenpick’te hem de Swiss’te enfes manzaralı 2 teras bar var ve çoğu zaman ikisi de turistler dışında bomboş. Uyduruktan eller havaya kulüpler dolarken, akıl alır gibi değil. Swiss’in teras barı SKY bunu biraz kırıyor gibi. Çünkü, nefis bir jazz grubu ile anlaşmışlar. İsmi Watt 71. Çarşamba - cuma - cumartesi saat 22.00 gibi sahne alıyorlar. Çok ama çok beğendim. Üstelik gayet kaliteli bir topluluk vardı içeride.

Haberin Devamı

Bu ay sona ermeden...

MİNT’İ KEŞFEDİN
Balçova’daki Ekonomi Üniversitesi’ne konuk olduğum bir gün tesadüfen keşfettim. Okulun tam karşısında, teraslı büyük bir bahçe içine açılan MİNT; her ne kadar öğrenciler için açılmış gibi dursa da özellikle akşamları ve hafta sonları İzmirlilerin yeni keşfi. Çünkü. geniş, ferah, kasmayan ve aynı zamanda sofistike izler taşıyan bir dekorasyona, gerçekten iyi bir mönüye sahip. Taze ot soslu sucuk, ekşili ıspanaklı enginar ve ekmek üstü turşulu biftek gibi lezzetler yiyebiliyorsunuz. Cuma – cumartesi çok iyi bir de orkestra sahne alıyor.
www.todaymint.com - (0232) 279 14 14

Haberin Devamı

Bu ay sona ermeden...

Yazarın Tüm Yazıları