Bu AKP senin, ya benim Türkiyem

BİR fotoğraf bazen yazıyı aşıyor. Atılan yalanları olanca çıplaklığı ile sergiliyor. İşte, gördüğünüz gibi.

İstanbul’da Gaziosmanpaşa’yı dolaşıyorum. Orhan Veli vari dinlemiyorum, gözlerim kapalı değil, hele de, gördüğüm manzara karşısında, fena halde açık.

Belediye Başkanı Erhan Erol (AKP) şimdi yeniden aday. Reklam panosunda Başkanın kucağında çocuk, "Birlikte Yola Çıktık, Birlikte Başardık, Gelecek Gaziosmanpaşa için daha güzel olacak" diyor.
/images/100/0x0/55ea27f3f018fbb8f86ea977
Solda belediyenin çocuk parkı. Birlikte başardıklarının örneği, parkın hemen önünde.

Bir kadın, bir çocuk ve bir erkek çöp bidonlarından yiyecek topluyor.

İçim kararıyor ama, gelecek daha güzel olacak.

BAĞ-KUR EMEKLİSİ

Gelecek için, çöplerden yiyecek toplayan adamla konuşuyorum. İçim daha da kararıyor:

"Ben Bağ-Kur emeklisiyim. 450 lira maaş alıyorum. Ailemde hasta var, ilaç parası yetişmiyor. Herkese yardım ediyorlar ya, Belediyeye başvurdum, emekli olduğum için yardım etmediler."

Bu senin seçtiğin AKP, ya benim Türkiyem? O resimde görüldüğü gibi. Ve o resim sadece Gaziosmanpaşa’da değil, Türkiye’nin pek çok yerinde geçerli.

Ergenekon bu yönüyle ilk kez AİHM’de

HAKLARINDA iddianame olmadan, insanları aylardır hapiste tutmak.

23 Eylül 2008’den bu yana, yaklaşık beş aydır hapis tutulanlardan biri de, Tuncay Özkan. Avukatı Ahmet Çörtoğlu dün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuruyor:

"Göz altına alındığı tarihten bugüne kadar, iddianamesi bile tanzim edilmeksizin, hangi eylem ve davranışlarıyla suçlandığı belli olmaksızın, tutuklu bulunan Tuncay Özkan’ın..."

Başvuru dilekçesinde, Özkan’ın sorgusu boyunca hangi eyleminin Ergenekon üyesi olma kuşkusuna yol açtığının, kendisine açıklanmadığı öne sürülüyor. Dilekçeye göre, tutuklama nedenlerine ilişkin bilgilendirme de yok, bunun AİHM Sözleşmesinin 5/2 maddesinin ihlali olduğu belirtiliyor.

Bu madde, yakalanan her kişiye, yakalama nedenlerinin ve kendisine yöneltilen her türlü suçlamanın en kısa zamanda bildirilmesini öngörüyor.

Aylardır mahkemeye çıkartılmayan, haklarında hala iddianame hazırlanmayan tutuklularla ilgili AİHM’e ilk başvuru bu.
Yazarın Tüm Yazıları