Bizim binaya çorap otomatı kondu

Hürriyet binasında yemekhanenin önü, dönem dönem, semt şenliklerinde kurulan pazar yerlerine benzer.

Burada açılan tezgahlardan kozmetik, saat, güneş gözlüğü, takı, gömlek, çeyizlik, tişört, oyuncak, kitap satın alabilirsiniz, benim almışlığım vardır. Bu alanda ayrıca kendinize sağlık sigortası yaptırabilir, kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu tip standlar da bulunur yani. Bir de çiçekçi dükkanı vardır. Yanlış hatırlamıyorsam, bir keresinde otomobil satan birilerini de görmüştüm. Fakat sizlere atlayın gelin diyemiyorum, kusura bakmayın.

Bizim yemekhanenin önüne bu hafta daha önce hiç görmediğimiz bir şey kondu. Kola, çikolata, kahve makinelerine benzer bir makine yerleştirdiler. Ama buna bozuk parayı atıyorsunuz, karşılığında çorap veriyor.

Penti, çorap otomatı icat etmiş, bize de denemesi kalmış. İlk makineyi bizim yemekhanenin önüne koydular, bir tane de Levent’teki Sun Plaza’da varmış.

Makinenin içinde muhtelif naylon çorap var. Deneme aşamasında olduğundan öyle afili modeller bulamıyorsunuz. Beğeniden ziyade ihtiyaca göre seçilmiş renk ve modeller. Farklı bedenlerde düz pantolon çorabı, külotlu çorap filan. 1.5, 2 ve 3.5 lirayla çalışıyor. Çorap kaçtı derdi yok. Güzel, faydalı, pratik.

Penti otomatları, ay sonuna kadar Kültür Üniversitesi ve Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi’ne de yerleştirilecekmiş. Talep görürse ülke sathında yayılacağı söyleniyor. Hatta ileride iç çamaşırı da koyacaklarmış otomatlara. Tavsiye ederim, talep ediniz. Fena mı olur her metro durağında, vapur iskelesinde, garda, havaalanında çorap otomatı olsa.

Buradan Penti yöneticilerin de seslenmek isterim. Siz otomatı biz kızlar için koydunuz ama, makinenin önü erkek vatandaştan geçilmiyor!

Bakalım daha neler göreceğiz: Boşananlara alyans tabutu

Evliliği boşverin, girişimcilerin yeni hedefi boşanmalar. Sayısı dünya genelinde gittikçe artan boşanmalar, girişimcilerde zihin açıklığına sebebiyet vermiş ve alyans tabutu diye bir şey icat etmişler.

Henüz bizde yok. Fakat yavaş yavaş ciddiye alınmaya başlanan bir eğilim olduğu anlaşılıyor. www.weddingringcoffin.com adlı adreste New York Times gazetesinin kendilerinden söz ettiğini okudum.

Masif ahşaptan yapılan tabutların içi siyah kadife ile kaplanmış. Yüzüğü yerleştireceğiniz bir bölüm var. Tabutun üzerine plaka yerleştirebiliyor, plakanın üzerine hislerinizi ifade eden yazılar yazdırabiliyorsunuz. Site yabancı olduğundan "huzur içinde yatsın" gibi metin örnekleri vermişler. Halbuki bizde olsa kimbilir ne yaratıcı yazılar yazılırdı.

Tabutlar üzerindeki metne göre 30-35 dolar civarında tutuyor. Hazır plakalardan birini istemez, yaratıcılığınızı konuşturmak, bu vesileyle içinizi dökmek isterseniz, daha fazla para veriyorsunuz. Ölmüş evliliğinizi tamamen bitirmenin en iyi yolu diye bir sloganları var. Linklere tıklarsanız, boşanma partisi organize eden bir şirkete de ulaşabiliyorsunuz.

Alyans tabutları bize de gelir mi acaba? Gelmez değil mi? Gelmez, gelmez...
Yazarın Tüm Yazıları