Bir Yay, İkizler’e aşık olursa

Zeki bakan gözleriyle etrafı inceleyen Yay kızının gözünden bir şey kaçmaz.

Tabii kendisine inceleyen gözlerle bakan erkeğin ilgisini de hemen fark eder. Fakat, biraz mahcup, daha çok da içine kapanıktır. Şimdi diyeceksiniz ki, içine kapanık bir Yay olur mu? Böyle hayretle sormakta çok haklısınız. Bir Yay, ister erkek olsun ister kadın, sımsıcaktır. Zaten "ateşin çocuğu" olduğu için etrafını öyle bir ısıtır ki, hemen herkesi içine alır. Birçok Yay, dış dünya ile çok sıkı ilişkide bulunduğu halde bazı Yaylar kendi iç alemlerine yönelirler. Onlar, iç yolculuğa çıktıkları zaman sanki içlerine kapanmış bir izlenim verirler. Halbuki durum çok başkadır.

Ve bizim kahramanımız olan Yay kızı da bu durumdadır. Aslında karşısında duran erkeğin tavırlarından etkilenmiştir. Sanki her konuda bilgisi var gibidir... Aslında bir İkizler erkeğinin dikkatini devamlı çekebilmek mümkün değildir. Fakat, Yay kızı içsel derinliği ile İkizler’in yüzeyselliğinin hemen farkına varmıştır.

Saatler süren sohbetler öylesine doyurucudur ki, Yay kızı bu erkeğin garip hallerine alışması gerektiğini anlamaktadır. Evet, aşık olduğu bu erkek, tam üç farklı kişidir. Belki bir dördüncüsü de vardır, ancak Yay’ımız ancak üç tanesini açık bir biçimde tespit eder, hayretler içinde hangisine aşık olduğunu çıkarmaya çalışır. Tabii bu sırada ilişkileri hiçbir zaman düzenli bir eğri göstermez.

İlişki grafiği öylesine inişli çıkışlıdır ki, yükseldiği zaman grafik kağıdı yetmez. Tabii inişleri de aynıdır. Böylesi hızlı alçalıp yükselmeler, Yay kızını etkilemez. Etkilese bile, ilişkiyi bitirmesi için yetmez.

Çünkü, İkizler öylesine renkli ve öylesine hareketlidir ki, Yay’ı halden hale, heyecandan heyecana sürükler. Sanki, Yay’ın maceracı ruhunu alevlendirir. Tabii İkizler, bütün bunları etkilemek için yapmaz. O, kendi halinde doğasını yaşamaktadır. Bütün bunlar, derinliği iyice gelişmiş Yay’ın içinde fırtınalar koparmaktadır.

Kahramanımız, maceracı ruhunu alevlendiren İkizler’i anlamaya çalıştıkça, dipsiz bir kuyuya battığının farkındadır ve artık ondan uzaklaşmaya başlamıştır. Çünkü, İkizler tiplerinin düşünceleri gibi duyguları da sürekli hareket halindedir. Bu durum aslında Yay’ın hareketliliğine denktir. Fakat, algılamalarındaki derinlik denk değildir.

Aşk konuları önem kazanıyor

Duyguların değişeceğini işaret eden gökyüzünün konumu, uyum ve ahenk ihtiyacının ortaya çıkacağını gösteriyor. Büyük toplantılar düzenlenebilir ve anlaşmazlıkları gidermek için daha evrensel bir bakış açısı benimsenebilir. Daha önce başlamış olan girişimlerle ilgili ortaya çıkan sorunları çözmek için yeni girişimlerde bulunmak mümkün. Bugün aşk konularının önem kazanacağını işaret eden gökyüzünün konumu, aşka aşık olma potansiyeline sahip olanları harekete geçiriyor.
Yazarın Tüm Yazıları