Bir klasik başlıyor

1995’te TED Kulübü’nde hayata geçirilen Hürriyet Cup’a, iş, sanat, siyaset, magazin ve spor dünyasından ünlü isimler katılıyor. 8 Mayıs’ta sona erecek organizasyonda bu yıl Hülya Avşar, Ferhat Göçer ve Behzat Gerçeker de raket sallayacak.

Haberin Devamı

HÜRRİYET  Gazetesi’nde ilk tenis makalem 1991 yılında çıkmıştı.  O dönemlerde gazetelerde bir-iki tane tenis yazanın dışında, tenis haberlerine bile nadiren rastlanırdı. Hürriyet’in tenise olan ilgisi ve benim antrenör olmam;
Hürriyet yöneticilerini tenis oynamaya teşvik etti. Önce Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, tenise başladı. Ayşe ile tenis oynarken dedik ki; “Hürriyet ve tenisi bağdaştıralım  bir etkinlik haline getirelim.’’ Düşüncemizi merhum efsane başkan Prof Dr. Behbut Çevanşir ile paylaştık. Ve böylece Hürriyet Cup Dostluk Turnuvası 1995 yılında TED Kulübü’nde hayata geçti.
Sosyal sorumluluk projesi
 Hürriyet Cup’a, büyük şirketlerin tenis oynayan yöneticileri dışında iş, sanat, siyaset, magazin ve spor dünyasından tanınmış isimler davet edildi. Hürriyet Cup sadece bir turnuva olarak değil aynı zamanda sosyal sorumluluğu da üstlendi.   Şöyle ki; turnuvaya katılan kişiler hem TED Kulübü’nü görüp tanıyacak, hem de vakıfta oynayan tenisçi gençlere maddi destek sağlayacak.
Yarın başlayacak olan16. Hürriyet Cup etkinliğinin tenis takviminde yerini koruması ve devam etmesinin en büyük mimarı, kuşkusuz çift partnerim ayrıca yayın koordinatörümüz, sevgili Fikret Ercan abimdir.  Kısa bir süre önce Hürriyet İcra Kurulu Başkanlığı görevine gelen Hasan Yılmaz’ın da tenis oynaması, turnuvayı desteklemesi ve katılması ayrı bir önem taşıyor. Bu seneki turnuvaya tenis ile bütünleşen Hülya Avşar, bundan böyle sürekli tenis kortlarında göreceğimiz Ferhat Göçer.

Haberin Devamı

Uluslararası turnuva haline getirmeliyiz

Son olarak Hürriyet Cup etkinliğinin bundan sonra bir uluslar arası basın turnuvası haline gelmesi için gereken girişimlerin yapılması, tanıtım açısından çok önem taşıyacağı kanaatinde olduğumu tekrar vurgulamak istiyorum.

İşte Hürriyet Cup’ta mücadele edecek isimler

Aydan Erbuğ, Neslihan İmamoğlu, Seval Açış, Hülya Avşar, Filiz Taçbaş, Gülay Özdemir, Akın Çolak, Aykan Otaner, Ferhat Göçer, Fuat Arslan, Gürcan Bilgiç, H.Hasan Yılmaz, Murat Sağman, Mustafa Mert Işık, T.Cem Baykara, Volkan Hayırlı, Bakay Korkmaz, Adnan Deniz, Burhan Kıranoğlu, Egemen Selçuk, Erdoğan Akbulak, Fatih Çekirge, Hakan Urhan, Murat Saygı, Mustafa Özgün Günel, Nezih Kutay, Ömer Burhanoğlu, Sururi Drin, Uğur Gülen, Medeni Karpat, Kaan Arslan, Erçin Değirmen, Nevzay Bayzın, Tayfun Bayazıt, Metin Karabiber, Aydın Özdalga, Faik Açıkalın, Ali Soyak, Ali Çavuşoğlu, Asım Vatan, Ayhan Tutçu, Fikret Önder, Korhan Abay, Oktay Özkan, Onur Belge, Ömer Aras, Behzat Gerçeker, Fatih Edipoğlu, İsmail Eren, Nejat Müldür, Robert Zara, Çınar Sadıklar, Can Özyurt, Vedat Pempeçioğlu, Engin Kratzer, Fikret Ercan, Fahri Altıngöz, Murat User, Kaan Göker, Ersev Sevinçer, Ömür Gedik, Nesrin Gökçe, Serkan Gökçe.

Yazarın Tüm Yazıları