Besinlerin kalitesi enerjinizi belirliyor

Hem zihinsel hem de bedensel bütün hareketlerimizin temel kaynağı olan bu enerjinin farkında mıyız?

Bunun cevabı tek kelimeyle "Evet". Üstelik şuurunda olmasak bile anlıyoruz. Mesela, bir işe başlarken kendimizi nasıl hissettiğimize bağlı olarak enerjimizin yüksek ya da düşük olduğu sonucuna varabiliyoruz.

Aslında aldığımız gıdaların enerjimiz üzerindeki etkisi hiç de yabana atılmayacak boyutlarda. Doğru beslenme, enerjimizi dengelemek ve yükseltmek açısından çok önemli. Örneğin, aldığınız bitkisel gıdaların tazelik derecesi, o bitkinin titreşimlerinin zayıf ya da güçlü olmasına neden oluyor. Bu durumda çok taze bir sebze yediğiniz zaman almış olduğunuz enerji ile birkaç gün manavda durmuş ya da pişirdikten sonra fazla beklemiş bir sebzenin enerji kalitesi arasında büyük bir fark meydana geliyor. Bunun dışında sebzeler de kendi aralarında farklı titreşimlere sahipler. Örneğin, kırmızı bitkilerden kırmızı rengi açığa çıkaran titreşimler çok daha yoğun bir biçimde yayılmakta. Yeşil sebzeler ise, yeşil rengi oluşturan dalga boyuna sahip. Sizin hangi tür enerjiye daha fazla ihtiyacınız varsa, daha çok o tip bir beslenme uygulamanız, enerjinizi dengelemenize yardımcı olacaktır. Şimdi diyeceksiniz ki, iyi güzel de ben bunu nereden bileceğim? Aslında bilirsiniz. Yani bedeniniz, neye ihtiyacı olduğunu bilir ve sizi uyarır. Ancak, insan kendisini dış dünyanın hengamesine tamamen kaptırmış olduğu için bedenin sesine kulak vermiyor. Canınızın çektiği, içinizden gelen arzular aynı zamanda bedeninizin ilettiği mesajlardır. Tabii bu arada et, süt, yumurta ve benzeri hayvansal gıdalar almanın da sizin ihtiyaçlarınızla bağlantısı oldukça büyük. Mesela karamsar, yaşama sevinci azalmış, içine kapanık bir tutum içinde bulunuyorsanız, mutlaka kırmızı ete ve hayvani gıdalara ihtiyacınız var demektir. Çünkü, hayvani gıdalar ve özellikle kırmızı et, pozitif elektrik yüklüdür.

Pozitif elektrikle yüklendiğiniz zaman maddeyle ilişkileriniz daha güçlü ve yoğun olur. Böylece karamsar duygulardan sıyrılıp mücadeleci bir tutum içine girebilecek enerjiyi kazanabilirsiniz. Şayet kolay sinirlenen, yerinde duramayan, biriyseniz, o zaman hayvani gıdaları ve özellikle kırmızı eti azaltıp bitkisel gıdalara ağırlık vermelisiniz. Çünkü, böyle bir durumda kırmızı et ve hayvani gıdalar sizin enerjinizi fazlalaştırıp daha da gergin biri olmanıza neden olur. Sadece düşüncelerinizi dengelemeniz yeterli değildir. Aynı zamanda aldığınız gıdalarla enerjinizin kalitesini ve düzeyini ayarlayabilirsiniz.

Güçlü arzular uyanıyor

İlişkilerin hareketli olacağı bir gün. Düşünceler derinleşse bile ilişkiler aracılığı ile fikirleri ortaya koymak mümkün olabilir. İletişim ve haberleşme sistemiyle ilgili yöntemlerin geliştirilmesine yönelik araştırmalar yapılacağını işaret eden gökyüzünün konumu istekleri gerçekleştirmek için güçlü arzuların uyanacağını gösteriyor. Baskı yaratan zorlayıcı olayların içindeki fırsatlar ortaya çıkabilir ve şanssızlık olarak değerlendirilen durumlar şansa dönüşebilir.
Yazarın Tüm Yazıları