Başka gerçekler

Tülay Hanım’ın başına gelen ilginç olay aslında parapsikoloji araştırmaları yapanlar için ender vakalardan biri.

Bu olayı ilk duyduğum zaman "Keşke o sıralarda yaşadığı olayı incelemesi için bir enstitüye gitseydi" diye düşünmüştüm. Üstelik olay Amerika’da geçtiği için araştıracak bir uzman bulmak kolay olurdu. Tülay Hanım o sıralarda Amerika’da sağlık problemini çözümlemek için bir doktora gitmektedir. Problem göğüs kafesinin tam ortasında biraz yukarıda bir noktanın yerine getirilmesiyle ilgilidir. Tavsiye üzerine bu konuda uzman bir doktora gider. Doktor kadını masaya yatırır ve usta parmaklarıyla gereken işlemi yapar. Ancak, problem çözülmez. Ve tekrar çağırır.

İşlem yinelenir fakat, değişen bir şey olmaz. Doktor şaşkındır. Zira bu işlemi yapmak onun için çok kolaydır. Daha önce defalarca benzer sorunlarla gelen hastaları tedavi etmiş ve ilk uygulamada olumlu sonuç almıştır. Neden olmadığını kendisi de anlayamaz ve tekrar gelmesini söyler. Bu sırada hastalığının neden geçmediğini sorar ve geçmesi için Tanrıya yakarır. Bu sırada aniden zihninin içinde bir görüntü oluşur. Kendisini bir erkek olarak işkence masasına yatırılmış olarak görür. Ve o sırada biri gelip elindeki mızrağı göğsünün tam ortasına saplar. Ölüm anının bütün duygularını o sırada yaşar. Fakat bu olayın daha ilginç tarafı, göğsüne mızrağı saplayan kişinin, o sırada gittiği doktor olduğunu görmesidir. Zihnindeki görüntü kaybolduktan sonra içinin titrediğini ve korkuya kapıldığını hisseder.

Üstelik bu sırada gittiği o doktorun kendisini yatırdığı masayı hatırlar. Hafif eğimli masada tıpkı görüntüde olduğu gibi doktor ellerini masaya bağlamakta sonra tedavi uygulamaktadır. İçindeki korku büyür. Doktora gider ve önceden olduğu gibi masaya uzanır. Doktor aynı işlemi tekrarlar ve bu kez göğsündeki o eğrilik yerine oturur. Doktor çok tuhaf olduğunu, sanki buraya bir mızrak girmiş gibi göründüğünü söyler. Doktorun eşi dostu ise, doktorun kendisini yaptığı işe niye bu kadar kaptırdığını, kendisini heba edercesine çalıştığını anlayamadıklarını söylemektedirler. Zira vücudunun çeşitli yerlerinden benzer sorunları olan kişiler vakitli vakitsiz gelmekte ve doktor da gıkını bile çıkartmadan sanki hayatını adamışçasına onlara hizmet etmektedir.

Duygusal patlamalar

Ortaya çıkan bazı olaylar radikal değişikliklere zorlayabilir. Özellikle değişim ihtiyacı duyanlar duygusal patlamalar yaşayabilirler. Öğleden sonra bir türlü başlanmamış konuların gündeme gelmesi ve harekete geçmek için kuvvetli arzuların uyanması mümkün. Fakat eskiden yaşanmış olayların ve eski sorunların hatırlanması yeni tedbirli davranmaya zorlayabilir. Geçmişte yapılmış hataların tekrarlanmaması için her türlü önlemi almak için büyük bir gayret gösterilecek.
Yazarın Tüm Yazıları