Balıkçıda iş konuştular

Alinur Velidededoğlu, nişanlısı Enci Teker, Fatih Aksoy, eşi Ayşenur Pirgaip ve Yılmaz-Belçim Erdoğan çifti, geçtiğimiz akşam Yeşilköy’deki Yüksel Balıkçısı’nda buluştu. Buluşmanın nedeni ise yeni bir projeydi...

Duyduğuma göre "Buzda Dans"ın yapımcısı Fatih Aksoy ile jüri üyesi Alinur Velidedeoğlu, yeni projelerinde Yılmaz Erdoğan’ın da olmasını istiyormuş. Bu nedenle kendisine teklif götürmüşler. Ancak tam olarak netleşmeden projeye dair hiçbir bilgi vermemekte kararlılarmış... Gelelim gayet neşeli geçen bu akşam yemeğine... Yemekte herkesin siparişi aynıydı; tüm masa methini çok duydukları "tuzda balık" söyledi. Restoranın sahibi Yüksel Karakış, kendi elleriyle hazırladığı siparişleri yine kendi servis yaptı. Enci Teker’in artan balıkları çıkışta sokak kedilerine dağıtması ise gecenin ilginç detaylarındandı...

İkinci şube açıldı

İtalyan mutfağının en ünlü restoranlar zincirinden biri olan Pastarito, Türkiye’deki ikinci şubesini İstanbul Suadiye’de açtı. Televizyon yapımcısı Ebru Keser Erda, ortakları İlgin Arda ve Kemal Aydın’la birlikte İzmir Bornova Forum Alışveriş Merkezi’nde dört ay önce hizmete açtıkların Pastarito’nun ikinci şubesini Suadiye Oteli yolunda İstanbullularla buluşturdu. Dekorasyonunun yanı sıra lezzetleriyle dikkat çeken Pastarito’nun İtalyan şefleri Francesco Dini, Eugenio Albergnetti ve İrfan Bursalıoğlu, İtalyan mutfağının en seçkin örneklerini sunuyor.

Üniversitede konferans verecekler

Kültür sanatın farklı dallarındaki kişisel gelişim programları ve sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği’nin kurucu başkanı Elif Dürüst, mentör Mahir Ünal ile birlikte Bahçeşehir Üniversitesi’ne konuşmacı olarak davet edildi. 23 Şubat günü Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak 12:00-13:00 saatleri arasında yapılacak söyleşide, Elif Dürüst kendi kariyer gelişimini anlatırken, mentör Mahir Ünal da kariyer seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlara değinecek.

Her çarşamba sahnede

Zerrin Özer, bu gece Harbiye Banlieue’de sahneye çıkıyor. Geçmişten günümüze en sevilen şarkılarından oluşturduğu bir repertuvarla sevenlerinin karşısına çıkacak olan sanatçı, bundan böyle her çarşamba gecesi Banlieue’de...

En büyük desteği kızı

Kemer&Golf Country Club ve İstanbul Atlı Spor Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "2007 Kış Binicilik Festivali" başladı. 4 ayak ve 2 final yarışmasından oluşan müsabakalar 6 hafta sürecek. Yarışlara katılan isimler arasında Sevil Sabancı da var. Sabancı’nın en büyük destekçisi ise kızı Melissa Tapan...

Doya doya İstanbul

AB Konseyi’nin 2010 yılında "Avrupa Kültür Başkenti" olmasını onayladığı İstanbul; moda, seyahat ve tasarım dergisi Wallpaper tarafından da "Dünyanın en iyi şehri" seçildi. Farklı kültürlerin iç içe geçtiği şehrimizi daha iyi tanımamız için, Gül Erçetingöz yönetiminde hazırlanan İstanbul Best Places de cazip bir başvuru kaynağı... İyi yerlerde yemek yemenin, kaliteli eğlence mekanlarını bilmenin ve doğru yerlerde alışveriş yapmanın insana keyif vereceğini belirten Gül Hanım, bu bilgileri bayilerde satışa sunulan İstanbul Best Places’te bir araya getirmiş.

Haliç’te bir Egeli

Ege mutfağından örnekler tatmak isteyenler, Haliç’in hemen kıyısındaki "Le Caique" (Lö Kayık) Cibali’yi keşfettiler. Restore edilmiş üç katlı eski bir Rum evinde hizmet veren Le Caique’ın işletmecileri, bu tarihi bölgede bir yer açmaya karar verdiklerinde işe Türkiye’nin Ege kıyılarından Pire’ye, oradan Girit’e uzanan bir yolculuk yaparak başlamış. Ege’ye özgü mimariyi incelemiş, farklı mönüleri tatmışlar. İstanbul’a dönüşte de dekorasyonun konseptini Ege olarak belirlemişler. Gidin, bir görün derim.

Grup başarısı

Turkmax’ın tanıtımı, geçtiğimiz akşam Karaköy Antrepo’da yapıldı. Sanat ve iş dünyasından 3000’e yakın davetlinin katıldığı gecenin organizasyonunu, Hakan Yangın’ın sahibi olduğu WMC GROUP Şirketleri bünyesinde ve Zuhal Gündüz koordinatörlüğündeki WMC PLUS Organizasyon üstlenmişti. Birbirinden şık konukların kırmızı halılar üzerinden geçerek salona girdikleri gecede, dekorasyon, ikram ve müzik davetlilerden tam not aldı. Ahırkapı grubunun müzikleri ve oryantal şovla hareketlenen partide coşku Kenan Doğulu konseri ile zirveye ulaştı.

Yeni sergi bugün açılıyor

Bursa’daki Hay’ela&Toprak Sanat Galerisi, sanatseverleri dünyaca ünlü sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. Mekanın yeni konuğu ise Sibel Kurt... Kurt’un resim sergisi bugün açılıyor. Nilüfer Köy Mah. Mudanya Cad. No: 5 Bademli/Bursa adresinde bulunan galerideki bu sergiye Bursa ve civar illerden sanatseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Her yerde yanında

Armağan Çağlayan, "Kendine Bir Yıldız Seç" adlı stand-up şovunu önceki akşam Türk Kalp Vakfı yararına Profilo Alışveriş Merkezi’nde sahneye koydu. Gösteriyi izlemeye gelenler arasında, 14 Şubat’ı da Çağlayan ile birlikte kutlayan, hatta onunla öpüşürken görüntülenen Deniz Akkaya da vardı.
Yazarın Tüm Yazıları