Aynı nakarat

MAÇIN başındaki 5 dakika süren göstermelik Trabzonspor baskısından sonra kalitesini ortaya koyan Galatasaray eski, Trabzonspor yeni Galatasaraylı oyuncuların etkisi ile daha organize oynamaya başladı.

Haberin Devamı

Fakat ilk bölümün en öne çıkan oyuncuları Onur ve Muslera idi. Her iki kaleci de kalitelerine yakışır kurtarışlar yaptı.
Trabzonspor’un oyun anlayışının Galatasaray’ın bu sene genelde sorun yaşadığı tarzda olması, yani kendi alanında kalabalık, alan bırakmayan ve kazandığı toplarla kontra yapan oyunu aynı zamanda Galatasaray’ın pozisyon üretme ve gol bulma sıkıntısı çekmesinin ana sebebiydi. Trabzonspor gibi bir takım kendi evinde böyle oynar mı? İki sebepten dolayı oynar.
1-Bu oyun şekli rakip için bir dezavantaj oluşturuyorsa.
2-Oyuncu ve takım kalitesi açısından rakibin gerisindeysen.

FİZİK GÜÇ FAKTÖRÜ

GALATASARAY bu sene genelde bu tarz oynayan takımlara karşı hep sıkıntı yaşadı ve puan kaybetti. Puan kaybettiği maçlara nazaran Trabzonspor’a karşı falsosu az bir Galatasaray vardı. Bunu sağlayan ise sarı kırmızılı oyuncuların fizik güç olarak daha iyi olması ve ikili mücadelelerin neredeyse hepsini ayakta kalarak kazanmış olmalarıydı. Özellikle Trabzonspor’un oyun stratejisine paralel gelişen ve Galatasaray defansını eksik yakaladıkları kontra pozisyonlarda daha belirginleşen fizik güç farkı Cimbom’u ayakta tutan, oyuna döndüren en önemli etkendi.

SEZONUN ÖZETİ

Haberin Devamı

MAÇIN ikinci yarısı ve geneli aslında Galatasaray’ın bu sezonki maçlarının da özeti gibiydi. Oyuna hakim, iyi paslaşan ama pozisyon üretmekte zorlanan bir takım görüntüsü. Galatasaray bu sezon şampiyon olduğu geçtiğimiz sezonki temposu ve üretkenliğinin yanına bile yaklaşamadı. Yeni ve iyi transferlere rağmen performansı beklenenin çok altında. Fakat bütün bu eksiklere rağmen ligi zirvede tamamlayan bir Galatasaray’dan bahsediyoruz. Düşünün siz diğer takımların halini. Ya da Galatasaray’ın geçen seneki performansına yaklaştığını varsayalım ki o potansiyel var. İşte o zaman ligde açık ara şampiyonu olur.

Yazarın Tüm Yazıları