Aydın Köymen anısına “Kentim semtim” yazı yarışması

AYDIN Köymen...

Haberin Devamı

Ankara’nın çok yakından tanıdığı ve zamansız yitirdiği bir isim. Benim de ilk gazetecilik yıllarımdan itibaren tanımaktan onur duyduğum tek sözcükle bağımsız bir aydındı. Ülkesinin aşığı, Ankara’nın sevdalısıydı. Yaşadığı dopdolu hayatı boyunca birçok insana ilham kaynağı olmuş, çevresi ve ülkesi adına düşünmüş, yazmış ve harekete geçmiş değerli bir kişilikti. İz bırakanların asla unutulmadığı gibi Aydın Köymen’i sevenler de O’nu unutmadı...
İkincisi bu yıl
Anısını yaşatmak adına kurulan “Aydın Birlikteliği” O’nun ardından, yaşamı boyunca sürdürdüğü çabalarını anlamlı kılmak ve sürdürülmesini sağlamak amacıyla kurucusu ve üyesi olduğu SODEV, TÜSES, Ankara Enstitüsü Vakfı ile Mülkiyeliler Birliği, ve Aydın’ı seven aydınların bir araya gelmesi ile oluştu.
Değerli etkinliklere imza atan ve atmaya devam edecek olan bu güzel birliktelik bu yıl Ankara’nın köklü derneklerinden Kavaklıderem Derneği işbirliği ile geçen yıl başlatılan yazı yarışmasının ikincisini düzenliyor.
Aydın Birlikteliği ve Kavaklıderem Derneği, Sinem Köymen’in büyük çabası ve öncülüğü ile biraraya geldi.
Sevgili Sinem yarışmayı duyurabilmek için şartnamenin bir örneğini bana da göndermiş. Biraz da geçmişe dalıp, gözlerim dolarak zarfı açtım. Yazı yarışmasının bu yılki konusu; “Yaşadığımız Toplumsal Dönüşümün Gerçekleri”.
İşte Yarışma Jürisi
Son başvuru tarihi 12 Mart olan yarışmanın jürisinde şu isimler bulunuyor:
“Prof Dr Ruşen Keleş (Ankara Ünversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi), Murat Karayalçın, Prof Dr İlhan Tekeli (Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlıkk Fakültesi) Doç Dr Esin Boyacıoğlu (Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakütesi), Erdal Kurttaş (Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı) Hale Bandik (Şehir Plancısı Kavaklıderem Derneği), Müjde Avcıoğlu (Atılım Üniversitesi Hukukçu)
Yarışma ile ilgili tüm bilgileri, www.kavakliderem.org.tr ve www.aydinbirlikteligi.org adreslerinde bulabilirsiniz. Haberiniz olsun...

 

Yazarın Tüm Yazıları