Ayaklar yaza hazır mı

Yaz geliyor, ayaklar özgürlüğüne kavuşuyor.

Ama önce onları kış uykusundan uyandırmak gerek. Ayaklarınızı, sandaletlere teslim etmeden bakımlarını mutlaka yapmalısınız.

Rahatlatıcı ayak banyosu

Bir ayak banyosu sadece rahatlatıcı etkisiyle değil aynı zamanda mikro-sirkülasyonu harekete geçirici etkisiyle de öne çıkıyor. Ayrıca sertleşmiş topuklar ve nasır oluşmuş bölgeler yumuşuyor, böylelikle üzerlerinde işlem yapılması kolaylaşıyor. Banyo sonrasında sürülen ayak bakım kremi de etkisini daha rahat gösteriyor. Duş sonrasında ise kokulu deniz tuzları ya da esansiyel yağlarla ayaklarınızı şımartabilirsiniz.

Ayak tırnağını yuvarlak törpüleyin

Ayak tırnaklarınızı asla kısa kesmeyin. Çünkü bu yaz en iyi görsel etki, tırnağın ayak parmağını geçmeyecek uzunlukta olduğunda görülecek. Tırnak kenarlarını ise hafif yuvarlak bir şekilde törpülemek gerekiyor. Ayrıca ayak parmaklarınız üzerindeki istenmeyen ince tüyleri ise ya ıslak bir tıraşla ya da epilasyon aletiyle almanız mümkün.

Hassas tırnak derisinin bakımı

Tırnak derisini hiçbir zaman kesmeyin. Onun yerine banyo sonrasında yumuşayan tırnak üzerindeki deriyi kulak çubuğuyla geriye doğru itin. Daha sonra oluşabilecek deriyi önlemek için de her banyo sonrası ıslak bir havlunun ucuyla deriyi geriye itebilirsiniz.

Yorgun ayaklara

Tüm gün ve gece boyunca yüksek topuklar üzerinde ayak kasları yoruluyor ve gerginleşiyor. Bu durumda acil yardım için oturduğunuz yerde ayak bileklerinizle birçok kez daireler çizerek masaj yapın.

Bir sandalyeye tutunun. Çıplak ayakla, her iki ayağınızın dış tarafına doğru abanın, birkaç saniye durun ve aynı hareketi bu kez iç tarafta uygulayın. 10 kez tekrarlayın.

Soğuk bir su şişesini yatay olarak yere koyun. Ayaklarınız çıplak halde şişeyi ileri geri yuvarlayın. Daha sonra kısa bir süre bacaklarınızı yüksek bir yerde dinlendirin.

Ojeyi nasıl sürmeli

Ayak tırnaklarına oje sürmeden önce altına mutlaka cila kullanmak gerekiyor. Böylelikle hem tırnak yüzeyindeki pürüzleri görsel olarak giderebilir, hem de renk pigmentlerinin tırnak üzerinde düzenli olarak dağılmasını sağlamış olursunuz. Ojenizi sürmeden önce cilanın tamamen kurumasını bekleyin. Daha sonra ojenin üzerine süreceğiniz şeffaf renkteki cila hem ojenin ömrünü uzatıyor hem de parlak görünümünü uzun süre korumasını sağlıyor.

ÜRÜN MARKET

Saçlara terapi

Schwarzkopf’un estetik + peeling

bc enzim özlü kür ve kolajen terapisi, saç tellerini içerden ve dışardan saça bakım yaparak yeniliyor ve mükemmel bir görünüm yaratıyor. İçeriğindeki papaya enzim özleri saç yüzeyini düzgünleştirirken saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlıyor.

Pin-up kızı

Bebek pembesi ve kiraz kırmızısı lipgloss'lar... Aynı tonlarda dudak kalemleri...

Güneşte ya da heyecandan kızarmış yanaklar için krem-pudra allık... Bebek pembesi ve gri ikili göz farları... Trucco yeni sezon makyajıyla Pin-up’ı hayata geçiriyor.
Yazarın Tüm Yazıları