Avrupa'da çoşuyorlar

BÖYLE oyna ciğerimi ye derler taraftarlar... Hakikaten dün Galatasaray, Süper Lig’de oynamadığı futbolun ağa babasını Berlin’de oynadı. Kazanma duygusu fazla mı fazlaydı.

Herhalde Galatasaray, UEFA Kupası’nda azıyor. Dün de ne kadar azgınlaştığını gösterdi. Aktörlerin başında Lincoln vardı. Lincoln, Lincoln gibi oynadı. Yönetmendi... Oyunu tamamiyle o yönetti, istediği gibi yönlendirdi. Kusursuz bir futbol oynadı.

Lincoln, zaten böyle büyük maçlarda sahneye çıkacak ve büyüklüğünü gösterecekti. Ve gösterdi de... Orta alanda Mehmet Topal ve Barış Özbek, Hertha Berlin’in bütün oyun düzenini bozdu. Lincoln de rahatladı.

20 dakika Arda sol kanatta harikalar yarattı. İstediği bütün herşeyi yaptı. Sağ kanatta ise, Kewell durgundu.

Daha sonra roller değişti. Kewell sola geçti, o harikalar yarattı. Aslında her iki futbolcu da sol kanadın adamı. Ama teknik heyet bu şekilde düşünmüyorsa ben bilemem.

Hertha şaşırdı

Dün Galatasaray, Berlin’de yağan kar gibi damla damla Hertha’nın üstüne düştü. Karlar düştükçe de Hertha buza döndü. Ne yapacağını şaşırdı. Aslında Galatasaray, maçı ilk yarıda bitirebilirdi.

Bizimkiler Türk hakemlerine sallayıp dururken, İtalyan yardımcı hakem Saints Guiseppe, sanki bayrak sopası sağ eline yapışmış öylece duruyordu. Soğun etkisinden olsa gerek ki, hiç kaldırmadı. Berlinli oyuncuların ofsayt pozisyonlarını hiç süzemedi.

Galatasaray’ın arızları yok muydu? Vardı elbette. Sabri, hep golleri aradı ama Servet’le Meira gününde oldukları için rahat bir nefes aldılar.

Bazı kalecilerin günü vardır. Çok top geldikçe moral bulur. De Sanctis de dün hakikatten günündeydi. Kritik anlarda sahneye çıktı.

Bu futbolun Galatasaray’ı Avrupa’da sonuna kadar götüreceğinine inanıyorum. Neden derseniz. Galatasaray, Avrupa arenasındayken bütün oyuncular sahne sanatçısı gibi şahlanıyorlar, kendilerinden geçiyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları