Astroloji

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Hayatı zorlaştıran kararlar

Bazen büyük istekler bazen de içinde bulunduğumuz ortam yüzünden insanın düşünceleri karmakarışık olur.

Böyle durumlarda ne düşüneceğinizi, nasıl davranacağınızı bilemezsiniz. Tabii bunun sonucunda büyük bir gerilim içine girersiniz. Üstelik, insan gerilim içine girip ne yapacağını bilemediği zaman eli ayağı birbirine iyice dolaşır. Zihinsel faaliyetleriniz neredeyse iptal olmuş duygusuna kapılırsınız. İşte böyle durumlarda yapılacak tek bir şey vardır, size sıkıntı veren her ne ise bunun üzerinde durmamak ve düşünmemek...Şimdi diyeceksiniz ki böyle bir şey mümkün mü?.. Düşünmeden durmaya imkan var mı?.. Hele bir de sizin için çok önemli bir konuysa...

Zaten çok önemli olduğunu düşünmeseniz, ne alacağınız kararın, ne de yapacaklarınızın sonuçlarını bu derece incelemezsiniz. Kararsızlığın böylesine yoğun bir baskı yaratmasının nedeni, sizin konuyu aşırı derecede önemsemenizden kaynaklanıyor.

Belki geleceğinizi etkileyeceğini düşünüyorsunuz, belki de alacağınız karar hayatınızın akışını değiştirecek...

Ve siz bu düşünceler içinde bir türlü karar veremiyorsunuz. Fakat, biran önce de karar vermek zorundasınız. Peki bu durumda ne yapacaksınız?..

İşte, daima sorulan ve öğrenilmek istenen en önemli bilgi;

Zor durumda kalındığında ya da çok fazla istenilen bir şeye ulaşmaya çalışıldığı sırada ortaya çıkan gerilim ve kararsızlık halinin yarattığı zihinsel durgunluk aslında yanlış tanımlanıyor.

Zihninizin durduğu duygusuna kapıldığınız zaman aslında zihniniz durmuş değil. Sadece aşırı düşünce ve baskı sonucu kitlenmiş durumda. Fikirler oradan oraya sıçrarken sağlıklı bir anliz yapabilmek ve doğru karar alabilmek tabii ki, mümkün değil.

Hele bir de doğru karar konusunda ciddi bir endişe içinde bulunuluyorsa.. Mutlaka doğru karar almak zorunda olduğu baskısı yaratılıyorsa...

Bu durumda doğru bir karar vermek mümkün olmadığı gibi konu üzerine herhangi bir davranışta bulunmak da mümkün olamayacaktır.

Halbuki, zihninizi gerçekten durdurmayı başarabilseniz, o zaman kendinizi akışa bırakmış ve farkında olmadan doğru karar alıp doğru davranmış olursunuz.

Tabii bunu başarmak hiç de kolay değil. Fakat, en azından kararsızlık yaratan durumu düşünmemek için dikkatinizi başka konulara yoğunlaştırıp bir süre unutabilirsiniz. İlginiz dağıldığı zaman karar konusundaki en doğru tercihin zihninizde belirdiğini farkedeceksiniz.



Yazarın Tüm Yazıları