Astroloji

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Kadın, erkek ve aşk (5)

Artık tüm sorunların çözülme zamanı gelmiştir. Ve bu çözülmenin başlangıcı insanın kendisiyle barışmayı öğrenmesiyle başlayacak.

Aşktan korkmak yerine kendimizle barış yapabiliriz. Çünkü bu korkunun kendinden korkmak olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Kendi zıtlıklarıyla, ruh ile vücudu olduğu gibi kabul göstermeye başlamak, barışmak demektir. İşte o zaman aşk kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

Yani verilmesi gereken karar, aşkı seçmek ya da seçmemek değildir. Kişinin kendisini seçmesi ya da seçmemesidir.

Ve tabii bu seçim hiç de söylendiği kadar kolay değil. Karşınıza bir takım engeller çıkar:

Kendi önümüzdeki en büyük engel, cinselliği aşktan ayrı tutarak sadece bir zevk objesi olarak görmektir. Karşınızdaki insanı bir seks objesi olarak gördüğünüzde, o artık insan olmaktan çıkar (Siz insan olarak kalır mısınız o da şüpheli).

Halbuki cinsellik zevkle birlikte ruhun derinliklerine yapılan yolculuk, kutsal bir birleşmedir.

Ruhla bedenin aynı anda seks yapması, çok sade aynı zamanda karmaşık bir durumdur. Gerçekten orada olmak, aşkın içinde olmak, eşinizle bu tanrısal birleşme dansının içinde olmak, bu akışın farkında ve içinde olmak. Bu gerçekten çok sade fakat inanılmaz güçlü bir şey.

Buna ulaşmak, kadın korkusundan, erkek korkusundan, kendi kendimize duyduğumuz korkulardan arınmakla mümkün.

Bunu sağlayabilmek, kendini aşmakla, erkeğin gücünün verdiği tutsaklığı aşmakla gerçekleşir. Aşkın kaynağını önce kendimizde bulmamız gerekir. Aşk karşı taraftan tıpkı inek sağar gibi sağabileceğimiz süt değildir.

Erkekler kendilerini cinsel enerjinin ve gücün merkezi olarak gördükleri sürece elde edecekleri tek şey, kısıtlanmış, kendi çizdiği sınırlara hapsolmuş bir varoluş olacaktır.

Sınırlardan kurtulup, gerçekten yaşanırsa, şuurlu biçimde içinde bulunulan an hissedilirse, gerçek tutku, aşk ve birleşme yaşanabilir.

Hayatın kendisi ve özü de zaten budur. Yani, yaşamak. Yaşamayı öğrenmek. Sınırların yarattığı korkulardan ve korkuların yarattığı sınırlardan geçerek yaşamayı öğrenebilirsiniz, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları