Astroloji

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Sürpriz tecrübeler

Geriye bakmayanlar bugünü anlayamazlar. Bugünün farkında olmayanlar, yarın nelerle karşılaşacaklarını bilemezler. Zaten bilseler de anlamazlar yarın olmadan... Tıpkı Nostradamus’un dörtlükleri gibi;

Olmadan bilemez, olduktan sonra 'ben bunu biliyordum' der, fakat bir işe yaramaz. Çünkü olan olmuştur artık. Peki ne yapmak gerek?

Anlayış kapılarını özgürce açmak gerek. Yaşantımızı, ne kulağımız, ne gözümüz ne de bildiklerimizle sınırlayamayız. Hayatın kendisi bütün gerçekleri düpedüz önümüze sermektedir. Ne var ki, biz anlamamakta direnmekteyiz.

Hal böyle olunca, tekrar tekrar aynı tecrübeleri yaşamaya devam ederiz. Taa ki, anlayıncaya kadar. İşte bu yüzden anlayış kapılarımızı açmalıyız. Karşımıza çıkan nimetlerin farkına varmalıyız.

Elimizin tersiyle kenara ittiklerimizi ve kabul gösterdiklerimizi sınamalıyız. Tekrar tekrar gözden geçirmeli ve karşımıza çıkanın nimet mi, yoksa külfet mi, olduğunu anlamaya çalışmalıyız.

Bir gün tesadüfen karşılaştığım bir kadın çok ilginç olan öyküsünü bana anlatmıştı. Kadının yakın geçmişte yaşadığı bu ibret verici hikayeyi onun ağzından aynen aktarıyorum;

***

'Eşimden henüz ayrılmıştım. Mutsuz ve bunalımlı evliliğimin bitişiyle kendimi rahat ve özgür hissediyordum. Fakat, aynı zamanda da şansızlığıma lanetler ediyordum. Kısaca bir bunalımdan çıkmış, başka bir bunalımın eşiğine gelmiştim.

Devamlı yeni çevrelere giriyor ve yeni arkadaşlar ediniyordum. Bu sırada biriyle tanıştım. Onu gördüğüm an vurulmuştum. O da benden hoşlanmışa benziyordu.

Arkadaşlığımız her geçen gün ilerliyor ve ben ondan başka bir şey düşünemez hale geliyordum. Neredeyse onun kölesi olmuştum, fakat o bilmiyordu.

Ben ise ne istese yapacak haldeydim. Sonra o Avrupa’ya gideceğini, kendisiyle gidip gidemeyeceğimi sordu. Sevinçten havalara uçmuştum. Hiç düşünmeden 'tabii' dedim.

O sıralar onun peşinden cehenneme bile giderdim. Hemen pasaport işlemlerini tamamlayıp birlikte gittik. Ve orada evlendik. Devam edecek



Yazarın Tüm Yazıları