Assos’ta Felsefe 29 Haziran’da başlıyor

DOKUZ yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Assos’ta Felsefe’nin bu yılki uluslararası toplantısı 29 Haziran- 2 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Bu yılki toplantının konusu: “Uygulamalı Etik”

Neden Assos?

Felsefe tarihinin önemli filozoflarından Aristoteles, yaşamının bir bölümünü burada geçirdi, felsefe eğitimini de Antik Assos kentinde verdi.

Felsefe Sanat Bilim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde yapılan bu toplantıların da bu mekânda yapılması bu açıdan ilgi çekicilik taşıyor.

Assos’ta Felsefe, yalnız felsefecileri kapsamıyor. Yurtiçinden, dışından öğretim üyeleri, öğrenciler ve alan dışından felsefe meraklıları da katılıyor.

 

KİMLER KATILACAK TOPLANTIDA NELER ELE ALINACAK

 

Ünlü Alman düşünür Ernst Bloch’un oğlu Jean Robert Bloch (Potsdam Üniversitesi / Ernst Bloch Vakfı), Alan Carter (Glasgow Üniversitesi), Minou Friele (Heinrich Heine Üniversitesi), Orly Shenker (İsrail Üniversitesi) veSandrine Berges (Bilkent Üniversitesi).

Haberin Devamı

“Uygulamalı Etik” ana başlıklı toplantıda; demokrasi, adalet, özgürlük, kapitalizm, çalışma yaşamı, doğa, çevre sorunları, savaş, terör, kadın hakları, kürtaj, intihar, ötanazi, hayvan hakları, genetik mühendislik, tıp etiği, bilim etiği gibi çeşitli konular Ahlak Felsefesi bağlamında ele alınacak.

Konuşmalar İngilizce yapılacak ve çevrilmeyecek. Çevirinin konuşmalara anlam kaybettirdiği göz önüne alınarak böyle yapılıyor. Katılımcıların sunum konuşması bir saat sürecek. Sunum bittikten sonra kırk beş dakika-bir saat arasında da soru-cevap bölümü bulunuyor.

Antik Tiyatro’da Anne-Monika Sommer’in bir keman dinletisi var.

Ayrıca Stephen Evans, gene aynı yerde zamanın kostümü ile Homeros’un İliada’sından bir bölüm okuyacak.

Assos’ta Felsefe’de konuşmalar yabancı dilde yapılıyor.

Şubat başında ise Türkçe olan felsefe toplantısı gerçekleştiriliyor. Geçen yılın ana başlığı şuydu: “Felsefe Nedir? Neden Felsefe?”

Hiç kuşkusuz ülkemizde uluslararası toplantıların, felsefe ve edebiyat buluşmalarının yapılması çok önemli. Türkiye’nin kültürünün tanınması açısından gerekli.

Haberin Devamı

Bu açıdan da dokuz yıldır böyle bir etkinliğin sürmesi, ilginin olduğunu gösteriyor.

* * *

DAHA fazla bilgi almak isteyenler için:

www.philosophyinassos.org

 

Yazarın Tüm Yazıları