Aşırı tüylenme psikolojik bir sorun

Biliyor musunuz? Vücuttaki aşırı tüylenme basit bir kozmetik sorunu olmaktan çok öte.

Uzmanlara göre ‘Hipertrikozis’ veya ‘hirsutizm’ olarak adlandırılan tüylenme sorununa bir sağlık sorunu gözüyle bakmak gerekiyor.

Yüz ve vücuttaki tüylerin artışı kadınlarda iki farklı tipte görülüyor. Bunlardan birincisi çocukluktan itibaren veya sonradan ayva tüylerinin daha yoğun ve koyu renkli olması şeklinde görülen ‘hipertrikozis’, diğeri ise kadınlarda sakal, bıyık, göğüs arası, göbek bölgesi, kol ve bacak tüylerinin erkeklerde görülen kıllara benzer yoğunluk ve kalınlıkta olmasına neden olan ‘hirsutizm’. Türk Pediatrik Dermatoloji Derneği Kurucusu ve Başkanı ve Avrupa Pediatrik Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ümit Ukşal’a göre, ‘hipertrikoz’ denilen soya çekime bağlı tüylenmelerde bazen hastalık, ilaçlara veya altta yatan farklı rahatsızlıklara da bağlı olabiliyor. Erkek tipi kıllanma olan ‘hirsutizm’ ise genellikle ergenlik döneminde veya daha sonra görülen bir sağlık problemi olarak ortaya çıkıyor.

TÜYLENME DEPRESİF YAPIYOR

Prof. Dr. Ukşal, ergenlik çağındaki gençlerde tüylenmenin ağır psikolojik gerilimlere neden olduğunu ve özellikle genç kızların, tüylenmeden dolayı kendilerini çirkin ve farklı hissederek aşağılık kompleksi, depresyon, arkadaş ve aileden uzaklaşma, öfke, içe kapanma gibi değişik ruhsal sorunlar yaşadıklarını söylüyor. Ukşal’a göre, bu sorunlar okul başarısını, arkadaşlık ilişkilerini zedeliyor; genç kız mutsuzluk içinde içe kapanıyor hatta intihar eğilimi görülebiliyor. Bu nedenle Ukşal tüylenmenin, basit bir kozmetik sorununun ötesinde önemli bir sağlık problemi olarak görülmesi ve mutlaka hekime başvurulması gerektiğini belirtiyor.

Altın rengi bronzluğun efsanevi sırrı

Hepimiz güneşi seviyoruz. Cildinize sunduğu sağlıklı bronzluğun uzun süre dayanmasını istiyoruz. Üstelik birçoğumuzun çabası sadece yaz aylarında değil tüm yıl boyunca cildimizin ışıldaması için. Tabii ki, bunun en iyi yolu doğru güneş ürünleriyle tenlerimize doğal bir bronzluk görüntüsü kazandırmaktan geçiyor. Böylelikle güneşin hiç ışıldamadığı mevsimlerde bile, bedenlerimizde efsanevi altın bronzluğuna her zaman sahip olmamız mümkün.

YUMUŞAK, AYDINLIK GÜNEŞİN ÖPTÜĞÜ BİR CİLT

Güneşin ilk ışıklarıyla beraber kalın giysilerden kurtulur kurtulmaz veya tatile gideceğimiz zaman solgun göründüğümüzü fark edip otobronzanlara başvuruyoruz. Dokuları, formülleri ve kokularıyla yeni nesil otobronzanlar, vücutlara en az güneşin verdiği doğal bronzluk kadar etkili bir renklendirme sunuyor. Çabuk kuruyan, kullanımı kolay, çizgi izleri bırakmayan özellikleriyle yeni otobronzanların kullanımı şimdi çok keyifli.
Günümüz otobronzanların kullanımı artık hiç olmadığı kadar kolay. Anlayacağınız, banyoda saatlerinizi harcayarak otobronzan uygulaması yapmaya çalıştığınız günler geride kaldı. Artık yeni ürünler hemen giyinip günlük yaşamınıza dönebilmeniz için, çabuk sonuç veren formülleri sayesinde saniyeler içinde kuruyor. Bacak arkalarınız gibi uygulama yapması güç bölgeler bile artık eskisi kadar zor değil.

Ciltlerde doğal görünüm

Güneş uzmanı ürünleriyle öne çıkan Lancaster’ın patentli ‘Bronzlaştırma Renk Sistemi’, üretimindeki ileri teknolojileri sayesinde doğal bronzluğu adeta kopyalıyor.
- Renk; korneyum tabakasındaki keratin proteinlerinin, DHA’lar ile reaksiyona girmesiyle oluşuyor.
- İçerik; DMS (Derma Membrane Structure) cildin zar yapısının pullanmış katmanı, DHA ile beraber kullanılıyor.
- Bileşim; cilt yüzey yapısını taklit edip ciltte DHA ulaşımını ideal seviyeye ulaştırıyor.

Harika hissedin

Yumuşak, esnek bir cilt başarılı bir otobronzan uygulamasının başlangıç noktası. Otobronzanlar cildi muhteşem bir bronzluğa kavuşurken aynı zamanda cildinize gerçek bir bakım yapıyor. Başarılı bir otobronzan uygulamasının başlangıç noktası ise arındırma ve nemlendirme olarak öne çıkıyor.

* Otobronzanlar her zaman “güneşsizlik” anlamına gelmiyor. Cildinize ekstra özen göstererek, sonrasında güzelliğinizi korumanıza yardımcı oluyor.
Ürünlerin içeriğindeki SPF 6 koruması, cildi UV ışınlarından koruyor.
RPF kompleksi, patentli doğal bitkisel özlü antioksidan ile erken yaşlanmanın başlıca kaynağı olan serbest radikallerin yüzde 80’ini nötralize ederek cildin üst seviyedeki savunma sistemini kopya ediyor.
Ananas özü, uygulama sonrasında ciltte dalgalanma oluşmaması için, daha pürüzsüz ve daha yumuşak bir cilt için doğal arındırma sağlıyor ve hücre yenilenmesini hızlandırıyor.
“Aquafill” teknolojisindeki, bitkisel nemlendirme ajanlarının zengin olduğu oligosakkaridleri kullanarak, ideal nemlendirme için dermis ve epidermis arasındaki doğal su akışını canlandırıyor.
Kavun; vücudunuzun nem seviyesini optimum seviyede tutmak için doğal rezervuar görevi görüyor.

Güneşe çıkmadan geri sayım

“Lancaster güneş ürünlerinin sağladığı efsanevi bronzluğun sebebi nelerdir?” sorusunu www.tekinacar.com.tr adresinde cevaplarıyla birlikte isim, soyadı, adres vs. bırakan ilk 10 kişiye orijinal boy Lancaster güneş ürünü hediye ediliyor.

Ev işi yaparak kilolardan kurtulun

- Kadınların en problemli bölgelerinin başında gelir karın bölgesi. Evinizdeki kanepeyi kullanarak düz bir karına sahip olabilirsiniz. Yere uzanıp, kanepeye bacaklarınızı koyup, yerden mekik hareketleri yaparak gözle görülür bir sonuç alabilirsiniz. Bunun için egzersizleri günde 15 dakika 3’er set halinde yapmanız yeterli. İşte, beden bilgesi Fırat Çakır’dan eğlenceli tüyolar...
- 2 pet şişeyle (içi su dolu) yan karın bölgenizi eritebileceğinizi biliyor musunuz? Sağ ve sol elinize 1 pet şişe alın. (500 ml) ayakta elleriniz yana doğru sarkık vaziyette iken önce sağ sonra sola öne doğru eğilerek her gün 15 dakika 3’er set halinde tekrarlayın. Bu hareket yan bölgenizi eritecek, yazın pantolonunuz üzerinden ve yanlardan herhangi bir taşma olmayacak.
- Yine karın bölgesi sıkılaştırması için, elektrik süpürgesinin sopasını -oklava ya da vileda sapı- kullanabilirsiniz. Kanepeye dik bir şekilde oturun. Elinize aldığınız vileda sopasını önde karın hizasında iki elinizle omuz hizanızda tutun. Bu şekilde sağa ve sola dönerek 15 dakika sürdürün.

Kol ve göğüs

- Göğüs sarkması için: Önce sandalyeye dik bir şekilde oturun, sonra öne doğru sandalyede kayın. Popo kısmı sandalyenin ucuna gelsin. Baş kısmınız sandalyenin sırt kısmında olacak şekilde. 2 elinize su dolu pet şişelerinizi alın. Kollarınızı aynı anda yukarı kaldırıp indirerek pet şişeleri önde buluşturun. Bu göğsünüzü toparlamaya yarayacaktır.
Aynı zamanda kol sarkmaları gözünüzü her zaman rahatsız eder. Yine sandalyede bu sefer dik bir şekilde oturun. Elinize pet şişenizi alın. Önce sağ kolunuzu ensenizin arkasından indirip kaldırın, 15 kez tekrarladıktan sonra sol kolunuza geçin. Kolunuzun ense arkanızda dirsekten dik bir şekilde yukarı kalkıp indiğine dikkat edin.
- Basen bölgesi sıkılaşması ve selülit giderici: Bunun için de sadece bir sandalye kullanıyoruz.
Sandalyenin üzerine sol dizinizi koyun. Ellerinizle sandalyenin baş kısmına tutunun. Ve sağ ayağınızı arkaya doğru kaldırıp indirin. Bunu 1 seti tamamlayana kadar yapın diğer ayağınıza geçin. Bu hareket basen sıkılaşmasına birebirdir, selülit için de bu harekete yürüyüs eklenerek daha da iyi sonuç alınır. Bu hareketleri evinizde, cebinizden 1 kuruş harcamadan, vakit sıkıntısı yaşamadan, her bir hareket sadece 15 dakikanızı ayırarak yapmanız mümkün. Her gün yapmayı alışkanlık haline getirdiğinizdeyse ayda 5 kilo vermeniz mümkün.

Sizin fototipiniz ne

Güneş ürünlerinizi cildinizi güneşle baş başa bırakmadan önce güneş almalısınız. Ama hangi güneş ürünü cildinize en uygun olanı? Tabii ki, “fototip”inize en uygun olanı... Tekin Acar Cosmetics eğitimli personeli ile fototipinizi belirliyor ve size en uygun güneş ürünlerini öneriyor. Bu çok özel uygulamadan faydalalanın, güneşin tadını sağlıklı bir şekilde çıkarın.

ÜRÜN MARKET

Hem incelin hem bronzlaşın


Hayallerinizdeki vücuda kavuşmak için Lancaster’in 3 aşamalı programına başlama zamanı. Kumsala çıkmaya hazır bir vücut için programa tatilden önce Celluli-Breaker Tan Stimulator ile başlayabilirsiniz. Sabah ve akşam tüm vücudunuza (yüz ve dekolte hariç) uyguladığınızda, yapışmaz jel yapısıyla ürün bronzlaştırıcı ve özellikle selülitin kendini göstermeye başladığı noktalarda inceltici etkisini göstermeye başlıyor.

Öldürücü bakışlar

Giorgio Armani, ‘Eyes to Kill’ mascara ile göz alıcı ve baştan çıkaran Armani gözlerine modernlik ve cüretkarlık katıyor. Ürün gözleri güçlü, dengeli, uzun, birbirinden ayrılmış, hacimli kirpiklerle giydiriyor ve büyüleyeci bakışlar yaratıyor. Mikro-vaks ile birleşen “saf ajan” sayesinde pürüzsüz ve kolay bir kullanım sağlıyor, sonucunda hacimli kirpikleri ortaya çıkarıyor. Şekilendirici ve sabitleyeci ise jel kirpikleri kıvırıyor ve yeniden şekilendirirek kusursuz görünüme kavuşturuyor.

Fantastik bir obje

Mücevherden farksız ve onun kadar lüks bir ışıltı... Guerlain’in yeni ruju ‘Rouge G’, bir pudriyer kadar zarif görünümlü olağanüstü tasarımlı bir ruj. Parlak dudaklar yaratan, dudakları sürüldüğü andan itibaren belirleyen bir hat, dudak yüzeyinde pürüzsüzlük ve dolgun görünüm etkisiyle duyguları yakalıyor.
Yazarın Tüm Yazıları