Arena Aslanı...

BELLİ ki Arena’da kazanılan maçların etkisi vardı ve bu paralelde başladı maç Galatasaray adına.

Haberin Devamı

Ta ki golü bulana kadar. Burak’ın golü her şeyin değiştiği kırılma anı oldu. O dakikaya kadar topa hakim olmanın ötesinde pas organizasyonları tıkır tıkır işleten Galatasaray orta sahası işi kafasında erken bitirdi. Bunu, Melo’nun ikili mücadelelerinde erken vazgeçmesinde, çok uyumlu gözüken Sneijder-Telles’in birbirinden kopmasında, Ceyhun’un pozisyonunu kaybetmesinde gördük.
Antalyaspor kazandığı toplarla hem kolay hem de sayıca fazla geldi. Bu akınlar sırasında problemi derinleştirip pozisyona çeviren geriden koşu yaparak gelen özellikle Vederson’un koşularını seyretmek oldu. O kadar ki Vederson aynı bölgeye benzer koşuları rahatça yaptı. Antalyaspor skorla beraber topa da hakim olmaya başlayınca, oyunun ilk bölümünde kaleye çok rahat giden Galatasaray bu sefer kendi alanından çıkamaz oldu. Sebep? Orta sahada agresif olmazsan topu da hakimiyeti de kaybedersin.

Haberin Devamı

DROGBA SONRASI...

GALATASARAY’da değişimi sağlayan ise kulübe oldu. Kötü oynayan Drogba’nın yerine giren Umut ve diğer değişiklikler takımın havasını değiştirse de kazanmayı sağlamadı. Fakat Drogba sonrası değişen mücadele düzeyi ve istek de Fildişili oyuncunun düşünmesi gereken bir konu.
Telles ilk yarı çok iyi oynadı. Temposu ve top alışverişi direkt sonuca yönelikti ve uyum sağladıkça daha iyi işler yapacağı izlenimi verdi. Sneijder ile uyumu ve kısa sürede sol çizgideki hakim görüntüsü de olumlu olarak yansıyanlar oldu.

SAHA VE HOCA FARKLI AMA...

İÇ saha performansı 11 maç, 8 galibiyet, 3 beraberlik ve mağlubiyeti yok. Dış sahada ise 10 maçta 6 galibiyet,1 beraberlik ve 3 mağlubiyet. Bu rakamlar kimin hemen söyleyeyim. 2010 yılında büyük umutlarla gelen ve sonra gönderilen Franck Rijkaard’ın ‘Ali Sami Yen Takımı’ unvanı alan ekibinin...
Peki Mancini? Arena’da 10 maç, 8 galibiyet, 2 beraberlik, mağlubiyet yok. Deplasmanda ise 11 maç, 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet. Mancini’nin deplasman performansı daha kötü... Benim dikkatinizi çekeceğim nokta Mancini’nin takımının, Ali Sami Yen’de müthiş oynayan ve rakiplerini boğan Rijkaard takımına benzerliği. Kaldı ki o takım için ‘Bireysellik üzerine kurulu Ali Sami Yen takımı’ yorumlarını yapmıştık. Geldiğimiz noktada Galatasaray için Arena Aslan’ı tabiri yanlış olmaz sanırım.

Haberin Devamı

MAÇIN İYİSİ: Golü atan Tita ve Galatasaray defansını yoran Diarra.
MAÇIN KÖTÜSÜ: Pozisyon ve kademe hataları yapan Burdisso.
MAÇIN HAKEMİ: Hakemi zorlayacak bir maç değildi. Maça eşlik etti.

Yazarın Tüm Yazıları