Ankaralı yaşam tarzının ‘en’leri

Sosyal hayat İstanbul’dan ibaret değil! Bu yüzden mini bir Anadolu turnesine çıktım. İlk durak Ankara.

Haberin Devamı

En siyasi balık nerede? En havalı kafe hangisi? En çok konuşulan işletmeci kim? Buyrun başkentli yaşam tarzının son haline…

¬En sevdiğim:
Gaga Manjero. Radyo ODTÜ’de yayımlanan Modern Sabahlar ekibi açmış burayı.
¬En yeni İstanbullu:
Tektekçi. Ä°lk ÅŸubesini BeyoÄŸlu’na açan mekan, yazın Alaçatı’ya demir atmıştı. Üçüncü durakları Ankara oldu. Ä°yi ki de olmuÅŸ, benim gittiÄŸim akÅŸam inanılmaz bir ilgi vardı. Tektekçi’de favorim ekÅŸi shot’lar. Özellikle de Van Minüt, Cücük ve Tuhaf isimli olanlar…Â
¬En devasa İstanbullu:
Num Num. İstanbullu için Num Num sıradan bir yeme-içme mekanıyken Ankara’da tam aksi: İki katlı, hayli şık şıkırdım bir yer.
¬En çok eğlendiğim:
Manastır. Saat 03.00 dolaylarında gittim. Girişte o gecenin konsepti olan rahibe ve keşişler karşıladı bizi. Ama hayır, içerde elbette kilise ilahileri filan çalmadı.  Gayet Demet Akalın’ın ‘Türkan’ıyla Türk tipi zıpladık.
¬En anlam veremediğim:
Arzu Kaprol’ün Çankaya mağazasının önündeki demirden yapılma ağaç. Acayip çirkin olduğu konusunda Kaprol’ü ikna etmek ve yerine hakiki bir ağaç dikmek istiyorum.
¬En Cihangir havasında:
Café Bien. Yaklaşık 11 yıldır açık olan Café Bien’i hep duyardım. Nihayet gitmek nasip oldu. Kalabalığı güzel, içerisi mahalle barı havasında.
¬En siyasi balık:
Tabii ki meşhur Trilye’de yeniyor! Kemal Kılıçdaroğlu ve Abdullah Gül’ün tercihi levrekmiş.  Tayyip Erdoğan’ın ise kalkan.
¬En heveslenip de gidemediğim:
Ulus’taki pavyonlar! Buradaki kadınlarla karşılıklı kaşık havası oynamak gelenekselmiş. Oynama bedeliyse 40 liraymış. Bir dahaki sefere artık.
¬En sağ:
Çukurambar.
¬En yedek italyan:
Papermoon yerine açılan La Gioa.
¬En sol:
Hâlâ Yüksel Caddesi ve Dost Kitabevi’nin önü.
¬En acayip klasik:
Zeki Bar. Ankaralının hafta sonu haricinde de sıkıntı dağıtabildiği canlı müzik mekanı. Acayipliği şundan: Masalar daha giriş kapısının önünden başlıyor. O denli çılgın bir yoğunluğu mevcut.
¬En güzel balkonlu ama boş:
Hok’s. Balkonunda az zıplamadım, ama gel gör ki mekan pek boştu.
¬En havalı:
Eskişehir yolu üzerindeki Tepe Prime. Ofis, residence ve yeme-içme karması bir kompleks. Ankaralının şimdilerde en çok takıldığı yer. Avenue kısmında yirmiye yakın restoran var.
¬En hızlı düşüşe geçen:
Çayyolu’ndaki Park Caddesi. The Wall, Las Chicas, Mezzaluna, Sortie filan kapanmış. Ankaralı işletmeler kalmış. Narquilla aralarında en iyisi.
¬En Ankaralı sesleniş:
SMS diliyle yazarsak: Gardash!
¬En şaşırtıcı:
Yaş ortalaması 80’lerde seyreden kalabalık grupların kafelerdeki pazar kahvaltılarına şahit olmak.
¬En çok dedikodusu yapılan:
Son günlerin gözde kulübü Suite 34. Mekan hakkında Four Square’de yapılan olumsuz yorumlara iÅŸletme sahibinin oÄŸlunun saydırarak yanıt vermesi Ankaralı gençlerin dilinde.Â
¬En romantik manzaralı:
İran Caddesi’ndeki Big Chefs.
¬En değişmeyen:
Cafemiz.

Haberin Devamı

¬En cool Ankaralı:
Akademisyen-yazar Nuran Yıldız.
¬En Monocle:
Bookish Store. Yabancı dilde kitap ve dergi satıyorlar. 6 bin kitaplık bir seçkileri var. Yeni olmasına rağmen şimdiden New York Times ve  Monocle’a haber olmuşlar.

Haberin Devamı

Yeni çağ popüler kültürü nasıl etkileyecek?

Madem 21 Aralık’la yeni bir çağa girilecek, o tarihten sonra popüler kültürde olacakları özetlemek boynumun borcu

¬ Adnan Oktar’ın meşhur kedicikleri sosyal medyada gördükleri şehvetli ilgi üzerine Güney Kore’nin Gangnam sonrası en çok ilgi gören kız topluluğu Girls’ Generation gibi bir grup kurup dünyayı fethedecek. Kedicikler’in başarısı üzerine Lady Gaga bunalıma girecek, Adnan Bey ise Los Angeles’a yerleşecek.
¬ Şirince il olacak ve hızla betonlaşacak! Dört bir yanından residence yükselecek.
¬ Vajina’ya vajina, penise penis denilmesi yasaklanacak. ‘Oralar’ı tarif etmek için sadece işaret dili kullanılacak.
¬ Ömür Gedik, Altın Portakal sonrası hedef yükseltecek ve Altın Küre törenine katılacak. Meltem Cumbul’un barış işaretine inat ‘Imagine’ şarkısını mırıldanacak. Akabinde Haçiko’nun L.A. şubesi yararına 16 şarkı daha mırıldanacak.

Yazarın Tüm Yazıları