Ankara ve Eskişehir’i bırak, Adana’ya bak

ADANA’dan Cabbar Ağa, Adana’nın ’su’ gerçeğini önce bir fıkrayla anlatıyor:

"Paris’te aynı caddede bulunan üç berber birbirleriyle rekabet halindeler...

Haberin Devamı

Sokağın başındaki berber Frank, tabelasını yeniler ve ’Paris’in en büyük berberi’ diye yazarak asar. Onu gören sokağın diğer ucundaki berber Mişon da hemen tabela ismini değiştirir. ’Fransa’nın en büyük berberi’ der ve asar. Sokağın ortasındaki berber Danyal da tabelasını ’Bu sokağın en iyi berberi’ diyerek asar.

Paris’teki berberler misali birkaç gündür basınımızda Eskişehir ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarının atışmalarını görmekteyiz.

Biri diyor ki: "Benim gölüm 3.5 milyon metreküp."

Öbürü diyor ki: "Benim gölüm senin gölünden 15 kat daha büyük, 52 milyon metreküp..." Yahu ağam, bu benim kanıma dokunuyor. Bizimkisi milyar metreküp, milyon değil. 2.5 km uzunluğunda köprüler, devasa borular, gölün en derin yerine inen su alma aparatları ve Çatalan havzamızda 2 milyar metreküp su.

Hiç yağmur yağmasa dahi 1.5 milyonluk Adanamıza 15 yıl yeterli... 8.5 km’lik tünel ve su alma yapılarımız 100 yıl sonrasına da cevap verecek çapta. En modern arıtma tesisleriyle birlikte Adana Çatalan İçmesuyu Projemizin maliyeti sadece 100 milyon dolar.

Bizlere akıl vermeye çalışan İngiliz Thames Water firmasının yaptığı İzmit Yuvacık Projesi’nden (2.5 milyar dolar) 25 kat daha ucuz.

İzmit Projesi’nde su yok.

Adana’da 5 yıldır su kesintisi yok.

Ha... Size bir şey daha söyleyeyim.

Bu yaz sıcağının güneşinde ısınan barajdaki suyumuz, şehrimizdeki bütün çeşmelerden buz gibi akmaktadır. Barajda 30 derece ısınan su Adana’daki çeşmelerde 14 derece. İnanmıyorsan 0.322 kod numarasıyla başlayan Adana telefonlarından birkaçını çevirebilirsiniz.

Ha... Bu işin sırrı mı?

Söyleyemem...

Ancak, başkanımız iyi bir mühendistir. DSİ’nin eski başmühendislerindendir."

Babama ’anam’ uyarısı

BİR zamanlar Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşa:

- Ananı da al git, demişti.

Şimdi de Melih Gökçek:

- Ananızın yanına gidin, diyor.

Babaaa... AKP’liler ’anam’la çok uğraşmaya başladılar, haberin olsun.

Benden söylemesi.

Yalçın DURAK

En kıyımcı başkan

"BİZE oy vermeyenlerin de Başbakanıyım" diyen Başbakan’a karşın AKP’nin Bursa Büyükşehir Hikmet Şahin’in, üç yıllık görev sürecinde 215 personelini işten çıkardığını, memur statüsündeki 140 belediye personelini emekliliğe zorladığını, ayrıca 100 çalışanının da görev yerlerini değiştirdiğini; bunlardan 200’üne karşı dava açarak çalışanlarıyla en çok mahkemelik başkan unvanını kazandığını...

AVRUPA ADDF Genel Başkanı Dursun Atılgan’ın, YSK’nın Bodrum, Dalaman, Samsun ve Trabzon havalimanlarında oy kullandırmaması ile Anayasa’nın 10. ve 67. maddesini ihlal ettiğini belirterek, "Hak aramak üzere başvurabileceğimiz ve deneyimli yargıçlardan oluşan yüksek bir kurulun yurttaşlık hakkımızı dikkate almaması kabul edilemez. Bu haksızlığın ve ihlalin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna ve YSK’nın bilgisine sunuyoruz" dediğini (atilgan@email.de)...

Başhekimin  intiharına kim neden oldu

BOLU, bundan bir süre önce değerli evladını ona hiç de yakışmayacak bir sonla kaybetti.

Bolu Fizik Tedavi Hastanesi Başhekimi Sedat Turgay, yaklaşık 4 aydır süren bir teftiş sürecinde yapılanlara (ki bunları anlatılanlardan biliyoruz) dayanamayarak intihar etti. Çok yönlü, çok neşeli, yardımsever, ailesine çok düşkün, mesleğine áşık hayat dolu bir insanı bu denli bir sona itenleri Allah’a havale etmiyor, bu dünyada yargılanmasını istiyorum. Yargılansın ki bir daha bu tür olaylar yaşanmasın ve müfettişlik mesleği böylesine kirletilmesin.

Kolay değil, 20 senedir hiç kesintisiz başhekimlik yapmak Türkiye’de kaç kişiye nasip olmuştur? Cenazesi, Bolulular kadar Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımlarla şahlandı. Ne kadar çok seveni olduğunu gösterdi. Başhekimi olduğu hastaneye Dr. Sedat Turgay adının verilmesini istiyorum.

Sıkıntılı günlerini paylaşamadık, hiç olmazsa adını ölümsüzleştirelim. Tüm sevenlerinin bu konuda bir arada olmasını diliyorum.

Seval TEKMAN

Müslümanlık testi

ÇANKAYA’ya Müslüman bir cumhurbaşkanı seçeceğiz’ ne demektir? Allah’a inanan, ben Müslümanım diyen herkes Allah indinde Müslüman olarak kabul edildiğine göre, bundan önceki cumhurbaşkanlarının ve bundan sonra seçileceklerin Müslüman olup olmadıklarına nasıl karar verilebiliyor?

Haberin Devamı

Sayın Nazlı Ilıcak "YAŞ kararları yargı denetimine açıldığında, irtica gerekçesiyle atılan birçok subayın görevlerinde kalacağını görebileceğiz" diyor. Yani, Ordu’nun içindeki irticacı personel kalsın, her türlü irticai faaliyette bulunsun ve Ordu’nun hiyerarşik düzeni bozulsun ki; arzu ettikleri düzene daha kolaylıkla ulaşılabilinsin istiyorlar.

Unutulmasın ki, bu milletin büyük bir çoğunluğu Ordu’suna ve laik cumhuriyete gönülden bağlıdır. Ve sonuna kadar da bağlı kalacaktır.

Hüseyin TEMEL-KAYSERİ

MESAJ PANOSU

Haberin Devamı

YSK, resmi internet sitesinde sandık seçim sonuçlarını adeta gizli tutarak yayınlamıyor. YSK’nın sitesinde araştırmalarıma rağmen bulamıyoruz. Dolayısıyla en azından kendimin oy kullandığı sandıktan çıkan sonuçların resmi sitede doğru kayda geçirilip geçirilmediğini kontrol etmekten yoksun kalıyor, şüphe duyuyorum.

Gökhan ECEVİT

Yazarın Tüm Yazıları