‘Ankara disipliniyle’ yılın girişimcisi ödülüne...

GEÇTİĞİMİZ haftanın gündemi yaklaşan seçimlerdeki milletvekili adaylarıydı. Her ortamda, her masada konuşulan tek konu buydu. CHP’de yapılan köklü değişiklik ve AKP’nin memleketim Diyarbakır’ın da içinde bulunduğu Güneydoğu illerindeki listeleri hayli konuşuldu. Ama bu kadar önemli konuların yanında benim gündemim bambaşkaydı. Bu haftaya Ankara’ya bir ödülle dönmenin heyecanı ve keyfiyle başladım.

Ocak ayında, Sayın Rauf Ateş’ten önce bir mail daha sonra da bir telefon aldım. “Tebrikler, Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği Yılın İş İnsanları anketinde, Yılın Kadın Girişimcisi seçildiniz!” Önce çok şaşırdım çünkü aday olduğumdan haberim bile yoktu. Bundan önceki yıllardan bu anketi biliyordum ama bu sene hem yoğun iş temposu hem de oradan oraya koştururken nedense bu yılın finalistleri hakkında çok da fikir sahibi değildim.

İş dünyasının önemli şirketlerinin patronlarına ve CEO’larına internet ortamında gönderilen adaylar herkese verilen tek bir şifre ile oylanmış ve “Kadın Girişimci” kategorisinde birinci olmuşum. Ödül almak elbette güzel ama beni esas gururlandıran gösterdiğim çabamın ve çalışmamın iş dünyası için çok da önemli olan Ekonomist’in ödülü ile taçlandırılmasıydı! İşte bu güzel vesile ile 11 Nisan Pazartesi akşamı, İstanbul Conrad Otel’deydim. Bigchefs’te birlikte çalıştığım yönetici arkadaşlarım, sevgili ortağım Saruhan Tan, Ankara’dan dostlarım, ailem ve Sevgili Erdal İpekeşen de yalnız bırakmadılar beni bu güzel gecede. Hoş bir müzik, harika yemekler ve ardından ödül töreni. Bu sene 20.’si düzenlenen yarışmada toplam altı kategoride ödül verildi.

Yılın İş İnsanı, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yılın Bürokratı, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Yılın Profesyoneli, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Yılın Sivil Toplum Önderi TUSİAD Başkanı Ümit Boyner, Yılın Erkek Girişimcisi Yemeksepeti.com’un sahibi Nevzat Aydın ve Yılın Kadın Girişimcisi olarak da bendeniz seçildik. Ödüllerini almak üzere kürsüye çıkıp yapılan konuşmalardan en çok beni etkileyen Sayın Ferit Şahenk’in yaptığı konuşmaydı. Dikkat ettim, hiç ‘ben’ demedi. Hep ‘biz’ diyerek konuştu. Hatta kendisinden ve aldığı ödülden hiç bahsetmedi ve bizleri yani diğer ödül alanları uzun uzun anlattı... İş hayatında mütevazı olmanın ne kadar önemli olduğunu, hangi konuma gelirseniz gelin, alçakgönüllü olmanın insanı ne kadar yücelttiğini bir kez daha ispatladı.

“TÜSİAD yönetiminde olmak ateşten gömlek”

Sayın Ümit Boyner de, ödülünü alırken, Türkiye’nin son zamanlarda önemli değişimler geçirdiğinden bahsetti ve ülkenin geçtiği bu süreçte, TÜSİAD gibi bir sivil toplum örgütünün başında olmanın aslında ateşten gömlek olduğunu söyledi. Yılın Bürokratı seçilen Merkez Bankası Başkanı Sayın Durmuş Yılmaz bu ödülü üçüncü kez almanın haklı gururunu yaşıyordu. O geceye ilk başlarda tüm medya tarafından eleştiri bombardımanına tutulan eşi Düriye Hanım ile katılmıştı. Göreve geldiğinde herkesin tereddütle yaklaştığı Yılmaz bu süreçte başarısını sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya gösterdi. Başkanlık yaptığı süreçte kimseyle polemiğe girmeden sessiz bir kararlılıkla icraatlarını yaptı. Emekli olmasına bir gün kala aldığı bu ödülden sonra bu kadar kıymetli bir bürokratı hangi çok uluslu şirketin kapacağını doğrusu çok merak ediyorum.

Dragons Den programından sevgili arkadaşım Nevzat da Yılın Erkek Girişimcisi seçildi. Yemeksepeti.com iş fikriyle internet teknolojisi konusunda ileriyi görerek inanılmaz büyük bir değer yaratan Nevzat’a o gece tekrar şapka çıkarttım.

Yılın Kadın Girişimcisi ödülü, beni gururlandırdığı kadar, o gece benimle birlikte olan ekibim için de büyük motivasyon oldu! Ödülümü alırken yalnızca kendi adıma değil aynı zamanda yola beraber çıktığım ve beni hep destekleyen Big Chefs ailesi adına aldığımı söyledim... Hakikaten öyle! Sayın Ferit Şahenk’in de dediği gibi, ben değil, biz aldık bu ödülü! Bir Ankara markası Big Chefs’in, aldığı bu ödül hepimiz için çok önemli.

Kısacası, geçen hafta İstanbul’da geçirdiğim keyif ve gurur verici geceden sonra, kolumun altında ödülüm, karnımda uçuşan kelebeklerle döndüm Ankara’ya...

Ankara disiplinine sahip olmanın bana hayat yolunda ne kadar değer kattığını düşündüm sonra.
Yazarın Tüm Yazıları