Ankara’dan köy öğretmenlerine yardım köprüsü

KÖY Öğretmenleri ile Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Beypazarı’ndan sonra Haymana’da bir ilköğretim okuluna daha kütüphane açtı.

Sonbaharda başlayacak yeni eğitim öğretim yılı için de Dernek şimdiden hazırlığa başladı. Dernek Başkan İnci Tuğ, Türkiye genelindeki okullar için giysi yardımı kampanyası başlattıklarını söyledi. Tuğ, “Biz sadece üyelerimizin bağışları ve kısıtlı kaynaklarımız ile ayakta kalan bir derneğiz. Herkesten destek bekliyoruz” dedi.

48 yıllık dernek

Tam 48 yıl önce yedek subaylıklarını köy öğretmeni olarak yapan bir grup idealist gencin kurduğu dernek, bugüne kadar köy öğretmenlerini de öğrencileri de hiç yalnız bırakmadı. Bu süreçte, Bakanlar Kurulu kararıyla “kamuya yararlı” dernekler arasına da girdi.
Dernek, bu yaz Ankara’nın ilçelerindeki iki okula kütüphane açtı. İlki 24 Mart’ta kurucu üyelerden Türkan Akbaş’ın, desteği ile Ankara Beypazarı’ndaki Altay İlköğretim Okulu’na açıldı. İkinci kütüphane açılışı da 28 Mayıs’ta dernek üyelerinden Leyla Güngör Tekin’in yardımlarıyla Haymana’da 12 Eylül İlköğretim Okulu’nda yapıldı.Her iki kütüphanede kitap dolapları, masa, sandalye, ansiklopedi, roman, hikaye, okul öncesi kitapları, defter, kalem gibi kırtasiye malzemeleri yanında projeksiyon aleti, bilgisayar, Atatürk posteri, Gençliğe Hitabe, 10. Yıl Nutku ve saat bile var.

Kitap sevgisini görünce

Açılışlarda, çocukların folklor gösterilerini, oyunlarını, şiirlerini izleyip, kitaplara olan sevgilerini ve ilgilerini görünce mutluluklarının bin kat daha arttığını ve tüm yorgunluklarını unuttuklarını anlatan Tuğ, bakın ne dedi:
“Okumak, öğrenmek, bilgisayar kullanmak çağdaş eğitime ulaşmak adına gereklidir. Okul müdürü ve öğretmenlerin memnuniyeti ilerde bu güzel ülkenin yarınları ve umutları olan değer yavrularımızın ilgileri bu tip kitaplıkların okullar için ne kadar faydalı olduğunu ortaya koymuştur. Her iki hayırsever üyemiz başta olmak üzere bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu yıl ihtiyaçlarını bize bildiren okulların isteklerinin çoğunu yerini getirdik. Memnuniyetlerini bildiren resim, fakslar çalışma şevkimizi artırmıştır. Yeni eğitim dönemindeki çalışmalarımızda hayırsever vatandaşlarımızdan ve değerli üyelerimizden yine yardımlarını esirgemeyeceklerini umuyoruz.”

Yeni dönemde yapılacaklar

Tuğ, yeni dönemde yapmak istedikleri de şöyle sıraladı:

Ankara Şubesi olarak bir fen laboratuvarı daha açacağız. Ankara çevresinde ihtiyacı olan okulları belirlemek için ilçe milli eğitim müdürlüğü ile temasa geçeceğiz.

Ankara ve çevresindeki okullarda, okul-veli, okul-öğretmen, öğretmen-öğrenci arasındaki ilişkileri geliştirmek için seminerler düzenleyeceğiz.

Ankara ve çevresindeki okullarda iki kütüphane daha açacağız

Üyeler olarak kız öğrencilere bursu veriyoruz. En büyük hedefimiz dernek olarak kız öğrencilere burs vermek. Bunun için de desteğe ihtiyacımız var.

Çevre ilçelerdeki okullar arası kompozisyon ve resim yarışmaları düzenleyip bunları sergileceğiz.
Derneğe destek vermek ve gönüllü çalışmak isteyen herkese duyurulur. Ankara Onur İş Hanı’ndaki (Kat 7 No:175) Derneğin telefon numarası da şöyle: 418 33 58
Yazarın Tüm Yazıları