Anadolu’nun dayanılmaz cazibesi

Anlamaya, görmeye ve bilmeye yönelik dikkatinizi yükseltin. Daha fazlasını görmek için bulunduğunuz yerden dışarı çıkın. Şayet çıkamıyorsanız zihninizle uzanın ve yaşadığınız toprakları Doğudan Batıya, Kuzeyden Güneyse dağ bayır dolaşın. Kentleri, ormanları, dereleri, gölleri, deniz kıyılarını ve kıyılar boyunca uzanan sahilleri, dik yamaçları, dağ köylerinden uçsuz bucaksız uzanan ovaları teker teker dolaşın. Böyle bir tur için vakit ve de nakit yeterli değilse zihin gözünüzle görmeye çalışın.

Bitki ve hayvan çeşitliliğinin zenginliği karşısında hayran kalacağınız bu topraklar üzerinde genetik çeşitliliği ile güler yüzlü, sıcak ve genç enerjisiyle sizi sarıp sarmalayan böylesine kültürel zenginliğe sahip daha başka bir ülke olmadığını anlayıncaya kadar dolaşın. Toprak üstü zenginlikleriyle bütünleşen toprak altı zenginlikleri ve haberdar olmadığımız daha başka özellikleriyle üstünde yaşadığımız Anadolu topraklarının davetkar çekimi karşısında bütün dünyanın dikkatini çektiğimizi bilerek yaşamalıyız.

Şimdi bilmek ve anlamak zamanı geldi. Astrolojik işaretler bilgi çağının geldiğini gösteriyor. Bilgi ise, bulunduğumuz yerde gizli. Bu bilgiyi ortaya çıkaracak olan ise, içinde yaşayanlardır. Ve biz çok şanslıyız. Fakat şansımızın henüz farkında değiliz. Şimdi uyanma zamanı geldi. Uyanışın sarsıntısı rahatsız edebilir fakat tepki göstermek yerine gözlerimizi açıp anlamaya çalışmalıyız. Ve ne kadar şanslı olduğumuzu anlamak için yaşadığımız yerin önemini kavramalıyız. Binlerce yıllık geçmişi olan bu topraklara gömülü bilginin uyanmasıyla birlikte atalarımızdan miras kalan zenginliğin farkına varmak ve sahip çıkmak için anlamak gerekiyor.

Bütün dinlerin, mezheplerin, kültürlerin kaynaştığı bu toprakların zenginliği bu karışımda yatıyor. Ve biz bu olağanüstü karışımın doğal sonuçları olan Anadolu’nun çocuklarıyız. Ve şimdi kendimize değer vermek için bilmek ve anlamak zorundayız. Çünkü şimdi bilmek zamanı geldi. Değerimizi bilmek ve bunun önemini kavramak için dikkatimizi kendimize yöneltmeliyiz. Kendi içimizdeki karmaşayı dindirmenin biricik yolu değer vermeyi bilmektir. Değer verdiğiniz zaman seversiniz. Ve sevginin ışığı her türlü çirkinliği yok edecek kadar parlaktır.

Güçlü arzular yükseliyor

Astrolojik işaretler ilginç bir gün olacağını gösteriyor. Boğa burcunda ilerleyen Ay, Uranüs’ü harekete geçiriyor ve özgür duygular uyanıyor. Özgürlükle birlikte ortaya çıkan yaratıcılık ilginç keşiflerin açığa çıkacağını gösteriyor. Hayal gücünü sembolize eden Neptün’ü Merkür tetiklerken Venüs de Pluto’nu harekete geçiriyor. Öğrenilmek istenilen bilgilere kolay ulaşılacağını işaret eden gökyüzünün konumu duygu ve düşüncelerin tamamen değişeceğini gösteriyor. Hem aşk, hem de finans alanında güçlü arzular yükselecek.
Yazarın Tüm Yazıları