Altın toplar

REAL Madrid, Avrupa’nın en büyük spor ogranizasyonlarında biri. Ancak, Euroleague maçlarını oynadıkları arenadan bozma, dondurucu soğuk salon onların bu büyük organizasyonuna hiç yakışmıyor.

Dün onlara yakışmayan bir başka şey de oynadıkları basketbol.Tabi, bunda Efes Pilsen’in yaptığı enfes savunmanın ve sahada verdiği mücadelenin de rolü çok büyüktü. Efes Koçu Oktay Mahmudi, son derece hızlı oynayabilen, iyi top çevirip, fast break atabilen Real Madrid’i durdurmak için kontrollü oynama yolunu seçmişti. Oyunun direksiyonunu sürekli elinde tutmayı planlayan Oktay Mahmudi, galibiyet formülü de ‘Altın Toplar’a bağlamıştı. Bu maçta kullanılacak her topun altın değerinde olduğunu oyuncularına çok iyi anlatan Oktay Mahmudi, onlardan kontrolsüz atış yapmamalarını, rakibe ribaunt alıp, hızlı hücum yapma olanağı tanımamasını istemişti.

Avrupa’nın büyüğü

İşte bu plan bütün maç boyu tıkır tıkır işledi. Özellikle iki uzun Ermal ve Prkacin arasında kurulan pas bağlantısı Real Madrid’in yumuşak karnına inen öldürücü darbeler oldu. Domercant, Solomon ve Ender de dışardan son derece etkili ve akıllı oynayınca her topu altın değerinde görüp, ona göre kullanınca Real Madrid’in kendi sahasında tükenişini izledik.

Yürekleriyle mücadele edip, Avrupa’nın bu dev takımına basketbolun gerçek büyüğünün kim olduğunu gösteren Efes Pilsen’i bir kez daha kutluyor ve artık grup defterini kapattığını, bundan sonra aynı başarıyı bir üst turda göstereceğine inanıyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları