Alternatif oyun

GALATASARAY’ın sezon başından beri problem yaşadığı maçlarda ön plana çıkan 2 ana sıkıntısı var.

Haberin Devamı

Hücumda tek forvetle oynamak

1- Bu en önemli problemi G.Saray sakat olmadığı dönemde Baros ile çözdü ve hem oyun hem de skor olarak çok iyi neticeler aldı. Fakat Baros’un sakatlık ve sinir probleminin sonucu takımını yalnız bırakması sezon başından beri ihtiyaç olan transferi daha da elzem hale getirmişti.

Alternatif oyun koyamamak

2- Galatasaray’ın iyi olarak tanımlanabileceği dönemin oyun karakteri olarak ön plana çıkan saha içi organizasyonunda Selçuk-Melo ve Eboue-Hakan ikilileri başroldeydi. Selçuk ve Melo ceza sahası içi koşularını ilk yarı çok daha fazla atmış, bunun sonucu birçok gol bulmuşlardı. Diğeri ise özellikle Eboue’nin genelde ama Hakan’ın bir dönem yaptığı bindirmeler. Bu iki kanadın işlediği maçlar sarı kırmızılılar için kolay olmuştu.

SONUÇ...

Haberin Devamı

Sonuç olarak Galatasaray, Necati ile forvet sıkıntısınının bir bölümünü hallederken, Eboue’nin yokluğu ve Hakan’ın düşen formu nedeniyle neredeyse hiç olmayan kanat etkinliğine, Melo-Selçuk ikilisinin sayısını azalttığı gol arama girişimleri de eklenince alternatif oyun ihtiyacı olan Galatasaray tamamen Elmander’e bağlı hale geldi.

KOLAY ÇÖZÜM

Rakipler için bu dönem Galatasaray kolay çözülen ve önlem alınan bir ekip haline geldi. G.Saray ile oynayan takımların yaptığı iki iş var.
1- Melo-Selçuk ikilisine baskı yapıp oyun kurmayı engellemek.
2- Elmander tek oynadığı için yakın oynayıp top aldırmamak.
Bu iki işi yapan takımlar hem oyun açısından hem de pozisyon açısından Galatasaray ile ya kafa kafaya ya da daha iyi oynuyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları