Alışacaksınız

DERBİ ezberlenmiş özelliklere sahip, birbirlerinin artı ve eksilerini iyi çözmüş, hatta birbirinden korkan iki takımı gösterdi bize başlangıçta.

Haberin Devamı

Galatasaray, rakibinin korkutan orta sahasını, Beşiktaş ise rakibinin içeride maçı koparan başlagıcını durdurmayı ilk tercih yaptı. Her iki tarafta başarılı oldu olmasına da tatsız, tuzsuz bir maç çıktı ortaya. Halbuki, Galatasaray’ın baskılı ve istekli iç saha başlangıcını, Beşiktaş’ın da buna tempo ve mücadele ile karşı koyar oyununu bekledik. Çünkü bize bunu vermişlerdi.
Galatasaray coşkusunu kaybetmiş, Beşiktaş temposunun altında.
Drogba, Chelsea’ye gitmiş, Sneijder ise arayışlarda.
Melo yorgun ve isteksiz, Selçuk ise etkisiz.
Orta sahada pas yapamayınca toplar ileri şişirilmiş.
Beşiktaş “Kazanmasam da olur” diyor, Galatasaray ise “Kazanmak zor.”
Nereye kadar? Dany kopup gelene ve penaltı yaptırana kadar. Dany’i bildiğimiz için bu hata ve gereksiz hareket yabancı gelmedi. Ama Beşiktaş’a gönül verenlerin üzüldüğü gerçek. Aslında alışsalar iyi olur. Çünkü hata ve Dany, elmanın iki yarısı gibidir.

Haberin Devamı

NEREYE GİTTİNİZ?

DROGBA-Sneijder-Burak üçlüsüyle oynuyorsun ve pozisyon üretemiyorsun. Melo-Selçuk-Ceyhun üçlüsüyle oynuyorsun, oyuna hakim olamıyorsun. O zaman geriye kalıyor Telles’in bindirmeleri ve Muslera’nın kurtarışları. Bu arada Hakan Balta, oynadığı bu pozisyonda futbol hayatını en az 5 yıl daha uzatır. Galatasaray maçı üretkenlikten uzak, rakibin ikramı sayılacak penaltı ile kazandı. Yani pozitif anlamda sahada neredeyse olmayan bir takımın derbiyi kazanmış olması, 3 puandan daha büyük kazanç.

ALDATILDIK

DERBİ, Galatasaray’ın iç saha performansının oyun olarak yansımadığı, Beşiktaş’ın da deplasmanların en iyisi olmasını sağlayan temposuna sahne olmadı. Son yılların en az pozisyonlu maçı olmuştur. Yani futbol adına aldatıldık. G.Saray için kazanılan derbinin önemini anlatmaya gerek yok. Ama Galatasaray’ın Muslera-Telles ve Hakan ile ayakta kalması, diğer oyuncuların performanslarının vasat bile olmaması Chelsea maçı öncesi ciddi endişe verici bir durum olarak ortada.

MAÇIN İYİSİ: Muslera kalesinde, Hakan Balta ise defansta hatasız oynadı.
MAÇIN KÖTÜSÜ: Biz sizi bu maçların adamı bilirdik Didier Drogba-Wesley Sneijder.
MAÇIN HAKEMİ: Beklentilerin altında bir maç, beklenenin üzerinde bir hakem.

Yazarın Tüm Yazıları