Akıllı ol oğlum!

ŞU anda kadrosunda 8 altyapıdan gelen oyuncu bulunduruyor. Sercan, Volkan ve Bekir Ozan bu isimler arasında. Türkiye’nin en iyi altyapılarından birine sahip Bucaspor’dan iki sezon önce Ozan İpek’i transfer etmişler.

Denizli Belediyespor’dan da üç oyuncu almışlar. Ömer, Hüseyin, Ali Erdoğan, Tuna, Mustafa Keçeli gibi büyük takımlarda oynamış futbolcularla güzel bir ekip oluşturmuş Ertuğrul Sağlam. Ama Bursaspor’un en büyük özelliği hiçbir oyuncuya bağlı olmayışı. Batalla taşıdı bir ara takımı. O artık yedek.
Sercan uzun süre ortalıkta yoktu. Ortaya çıktı, önemli puanlar kazandırdı.  Kaptan Ömer istikrar abidesi. Dünkü gol bile ona yazılması gerekir. Dünya liglerinde şutu çekene değil kaleciyi yanıltıyorsa son temas edene yazılıyor gol çünkü. Ama bizde kararı hakem veriyor. Çakır ne derse o!
Kalış o kalış
Şenol Ulusavaş’ı gençler hatırlamaz. Sercan stilinde çok süratli bir futbolcuydu. Bir süre Fenerbahçe forması da giydi. Merinos Teknik Direktörü’yken Ümit Milli Takım’a sayısız oyuncular kazandırdı. Bunlardan biri de Volkan’dı. Volkan için ikinci önemli isim Osman Çelik. Bursaspor’un ikinci başkanı, Volkan Tarsus İ.Y.’na giderken, “Oğlum akıllı ol, kal, para konuşma” demiş. Volkan da kalmış. Kalış o kalış.
Şampiyon olsunlar ki...
* BEN de dahil herkesin kafasında bir soru var. “İyi güzel de Bursaspor Avrupa’ya giderse ne yapar?” diye. Şampiyonlar Ligi’nde öneleme oynarlarsa işleri zor. Ama şampiyon olurlarsa doğrudan katılacaklar. O yüzden ikinci olmalarını değil ama şampiyon olmalarını isterim. İkinci olan takımın da Şampiyonlar Ligi’ne kalabilmesi için.
Ömer’i unutma Hiddink
* HİDDİNK, Mayıs’ın sonunda Milli Takım’ı Amerika’ya götürecek. Bursaspor’dan 4-5 oyuncu da bu kadroda yer alabilir. O gözle izlediğim zaman Ömer’in mutlaka Milli Takım’a çağrılmayı hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü Servet, Gökhan Zan gibi isimlerin devri kapanıyor artık. Çok ağırlar. Emre Güngör çok bireysel hata yapıyor. Bursa kaptanı hem hücumda hem savunmada bizim için büyük koz olur. Birinden hiç bahsetmedim farkındaysanız. Onu Bursaspor taraftarı her maç öncesi ve sonrası onore ediyor zaten. “Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam” diye.
Yazarın Tüm Yazıları