Adını yavaş okursanız ‘I love you’ oluyor

Açılışı yapılmadı, internet sitesi hatta doğru dürüst bir fotoğrafı bile yok. Resepsiyonu aradığınızda “Numaramızı nereden buldunuz?” diyorlar. Ama Forbes bu oteli ‘Türkiye’yi ziyaret için 10 nedenden biri’ olarak gösterdi

Haberin Devamı

'En Zenginler’ listeleriyle bilinen life style ve ekonomi dergisi Forbes, Amerikan ve dünya zenginlerine şu anda neden Türkiye’yi ziyaret etmeleri gerektiğine dair 10 madde yayımladı. Maddelerin ilki, ‘tarihe tanıklık’. Forbes editörü Hannah Elliott, “Bildiğiniz gibi Türkiye, Erdoğan hükümetine karşı tarihi protestoların ortasında. Orada olmak, olup bitene şahitlik etmek, kalıcı bir değer. Gidebilirseniz mutlaka gidin” diyor.
Diğer maddeler mutat: Çarşılardan, hamamlardan falan bahsediliyor. Ama Türkiye’yi şimdi ziyaret etmek için sıralanan maddelerden üçüncüsü adını belki hiç duymadığınız ama bundan sonra sık duyacağımız bir butik otele ait: Alaçatı Alavya Otel. Bu nasıl isim böyle demeyin... Yavaş okursanız, İngilizcede ‘Seni seviyorum’ anlamındaki ‘I love you’ cümlesiyle karşılaşıyorsunuz. Zaten restoranlarının adını da Mitu koymuşlar. Gene yavaş okursanız ‘Ben de’ manasında ‘Me too’ çıkıyor gene Shakespeare dilinde.
Otelin tarzı için casual, chic, luxury deniyor. Yine Yunus Emre’nin lisanına çevirirsek, şık, lüks ve rahat... Hal böyle olunca da Coca Cola’nın CEO’su Muhtar Kent’in, Patricia Gucci’nin de aralarında bulunduğu özel bir davetli grubunu orada ağırlamasına şaşmamalı.
Forbes editörü Ege’yi okyanus, Alaçatı rüzgârını da okyanus
meltemi sanıyor. Varsın olsun, biz onun beyaz ahşap ve taş mimari içinde anlattığı ‘serin’ konforun ne olduğunu tahmin edebiliyoruz. Felekten bir Forbes rüyasını yerinde deneyimlemek isteyenler gecelik 350 Euro oda fiyatıyla çok önceden rezervasyon şartını göz önüne
almalı. (232) 716 66 32.

Haberin Devamı

Başını göğsüme yaslama sevgilim!

Gülfizan Kafe’nin ‘edepli oturma’ talimatnamesine Twitter’da rastlamışsınızdır: “Ellerin edepsiz yerlerde bulunmasına, omuz omuza oturmaya, bayanların erkeklerin göğsüne yatmasına izin verilmez” diyor broşürleri... Kafeyi arayıp Kastamonu’da buldum, sahibiyle konuştum. İhsan Bey, eşiyle birlikte işletiyormuş burayı. Niye böyle bir broşür bastırdıklarını sordum; yanıt, “Aile işletmesiyiz, bazı hareketlerden rahatsız oluyoruz” dedi. “E karı-koca evlilik yıldönümlerini kutlasalar baş başa” diyecek oldum... “Baş başa sıkıntı yok ama omuz omuza olmaz, o eller omuzdan sonra başka yerlere kayıyor zamanla” dedi mealen... Anonsçu Ankara Metrosu için söylediklerimin hepsini geri alıyorum.

Haberin Devamı

Meraklı pusulalara yeni rotalar

BOĞAZ SEVENLERE

Tarabya’da Big Chef’s

Olur ya canınız durduk yere Boğaz’da şöyle bir Titanic pozu vermek ister... Tarabya’dan denize bir gemi burnu gibi uzanan yeni Big Chef’s’in ön masalarından birini tutun.
65 TL’ye iftar mönüleri de
var. (212) 262 70 70.

ENGİNAR SEVENLERE

Alaçatı’da El Beso

Çeşme’deki El Beso yeni değil ama bu yıl mönüsünü baştan aşağı yeniledi: Alaçatı enginarı, tahıllı avokado, dil balığı Siciliano... Lezzet ve şirinliğin dansı gibi. Ama tabii girişteki o üstü saçak kaplı masayı ayırtmak lazım. (232) 716 85 90.

SOSYETE SEVENLERE

Yalıkavak’ta B-Long

İş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri... Bu klişe tüylerimi diken diken ediyor ama talebi var ki arzı mevcut: “Süreyya Yalçın, Hande Ataizi, Ümit Karan B-Long beach ve restoranın açılışında buluştu.” (252) 385 43 52

Haberin Devamı

SİCİLYA SEVENLERE

Kuruçeşme’de La Terrazza

Güney İtalya’nın ünlü şefi Giovanni Clames, ailesinden yadigâr lezzet sırlarıyla Kuruçeşme La Terrazza’da.  E hani Sicilya’nın o çekici, mafyoz havası derseniz... Söylemedim mi? Mekân Reina’da! (212) 259 59 19.

YAŞANMIŞLIK SEVENLERE

Galata’da Falls

1800’lü yıllardan bir binanın giriş katı, gizli bahçesiyle birlikte iftar sofralarınız için hazır: Saray yahnisi, kızarmış mantı, erik kompostosu... 45 TL. Dahası, Türk müziğinin klasik dönemine ait plaklar çalmaları. (212) 243 19 20

Yazarın Tüm Yazıları