Adayı hangi güç seçer

HER parti için söz konusu olabilir... Ama daha çok CHP için geçerli olsa gerek.

Bazı yerlerdeki aday olarak belirlenen isimlere tepki var.

Haberin Devamı

Her seçimden farklı bu kez...

CHP hiçbir yerde önseçim yapmadı; ’atama’ yaptı. Yapıldığı söylenen anketler de kamuoyuna açıklanmadı. Herşey kapalı kapılar ardında yapılıyor. AKP bile disiplinli

Eskiden AKP’de bunlar öğrenilemezdi; ama artık kamuoyuna sızıyor.

CHP’de ise herşey kapalı kapılar ardında yapılıyor.

Genel kanaat "Beyim, isimler hiç önemli değil, siz asıl o isimlerin arkasında hangi isimler veya güçler var; ona baksanıza bir..."

Bir ’güç’ olarak İstanbul’da Mehmet Sevigen’in adı öne çıkıyor.

İstanbul il örgütünün belirlediği, üzerinde çalışılan, kendilerine söz verilen isimlerin acaba kaçta kaçı gösterildi?

Gerçekte adayın arkasında kişinin değil de partinin veya örgütün gücü olması gerekmiyor mu?

Silinen isimleri kim ’doğradı’...

CHP parti olacaksa, Büyükşehir’lerde ve illerde belirlediği adaylar hakkında MYK veya oluşturulacak bir komite adaylar hakkında ’rapor’ vermeli. Altına da imzalarını atılmadı.

Seçimden sonra bunlar değerlendirmeli. Neden kazandık, neden kaybettik diye? Yanlış yapıldıysa hesabı da verilmeli...

Aday belirlenme süresi 17 şubatta bitiyor; ancak itirazlar nedeniyle 22 şubata kadar süre var.

Bugünkü MYK’da ’yanlış’ olan adaylar üzerinde yeni bir değerlendirme yapacak. Herkesin gözü bu toplantıda.

Türkiye’deki önemli merkezlerdeki adayların arkasındaki hangi ’güçler’ vardır; bilinir mi?

Hangi adayların neden gösterilir veya gösterilmez! En önemli konu budur.

ÇAPAN: ÖZVERİYE HAZIRIM

ESENYURT’ta CHP’den aday gösterilen Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ismi üzerindeki tartışma büyüyor.

Silivri Cezaevi’nden bir mesaj gönderen Esenyurt eski Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan şöyle diyor: "CHP ile birlikte çağdaş, demokratik laik bir Esenyurt kurduk, 2004’e kadar getirdik. Bülent Kerimoğlu, solun oylarını bölerek dinsel ayrımcılık yaparak, AKP ile işbirliği içerisinde Esenyurt’u gericilere teslim etmiştir. Bunun vebali boynundadır. Kerimoğlu ile seçime gidildiği takdirde, Necmi Kadıoğlu ile o gün imzaladığı mutabakatın devamı olarak gene AKP’ye teslim edecektir Esenyurt’u... Benim üzerine düşen görev neyse yapmaya hazırım; aday olmamak, kendim ve ailemden hiç kimsenin aday olmaması dahil... Eğer tekrar AKP’nin karanlığına teslim edilirse, bunun vebalini taşımam. Bunun vebali yanlış aday gösterenlerin olur. Yanlıştan dönülmeli ve bu aday geri çekilmelidir."

CHP’nin değişen bu durum karşısında eski milletvekili Faruk Demir’in isminin yeniden değerlendirilebileceği belirtiliyor.

DOÇ. ÖZ; YANLIŞ TANITIYORLAR

BEYLİKDÜZÜ’nde DYP kökenli Doç. Dr. Vecdet Öz’ün, CHP’den aday gösterilmesi bazı aday adayları ve yandaşlarınca tepkiye yolaçtı. Dün ilçeyi ziyaret eden Öz kendisine yönelik iddialar için "Eğitime, bürokrasi ve akademik geçmişi belli biriyim. Cumhuriyet’in en köklü üniversitesinde kürsü başkanıyım. Ülke değerlerine koşulsuz bağlıyım. Aday ilan edildiğim için hakkımda yalan haberler kamuoyuna servis yapılmaktadır. Daha önce DYP’de siyaset yaptım. Ama BBP ile hiçbir ilişkim yoktur. MHP adayı Veliddin Küçük’ü ise tanımam" diye konuştu. İlçe Başkanı Yücel Aslıoğlu, adaylarının arkasında olduklarını bildirdi.

’TAKLİTLERİNDEN SAKININIZ’

CHP İlçe Başkanlığından istifa ederek aday olan Dursun Çaltı’nın yerine Av. Muharrem Sarıgül’ün aday olmasına kırgın olduğunu söyledi. "Hazırdım. Ancak Şişli’de oturmayan bir arkadaşımız aday gösterildi. Şişli’de öyle söylendiği gibi 25 bin Alevi oyu yoktur. ’Çakma Sarıgül’ ve "Taklitlerinden sakınınız’ yazılı pankartları görünce üzüldüm."

SİLİVRİ’de Selami Değirmenci, 2004’de GP’ye gitmesinin cezasını ağır gördü. Mustafa Özyürek, Mehmet Sevigen ve Savcı Sayan’un olumsuz görüşleri üzerine Baykal’dan veto yedi. Değirmenci’nin eski yardımcısı Özcan Işıklar aday ilan edildi.

(Düzeltme: Dünkü ’İstanbul’da CHP’nin siyasi arızaları’ yazısının sonundaki notta, Büyükçekmece yerine Küçükçekmece olacaktır.)

ATO’da delege olmak zor

ANKARA Ticaret Odası’nın komite seçimleri 18 şubatta yapılacak...Üyelerin bazı sıkıntılarını var. Bunlardan birini dinliyoruz.

"Komite seçimleri için bazı arkadaşlarımızın kayıtları yok. İnternette de delege listesi yok. Niye sıralı bir isim listesi yoktur? Hani şeffaflık. Yasa gereği bina camlarına asılabilir ama internette de olmalıdır. Acaba isimleri olmayanlar, yıllık aidat (örneğin benim ki 180 TL gibi...) veya munzam aidat (brüt cirodan binde 5) ödemeyenler mi? Yoksa muhalifler mi? ATO aidatları almasını biliyor, ama listelerde muhalif isim istemiyor anşalılan. Dün akşam süre bitti. Eer isminiz yoksa, Seçim Kurulu’na kaydolmanız gerekiyor. Kimin zamanı var. ATO’ya telefon ederseniz, ne genel sekreteri ne de sicil amirini bulabilirsiniz. Sinan Aygün her zaman işini bilir."

Bedelli askerlik için ne düşünülür

DERİN ekonomik kriz ülke ekonomisini alt üst ettiği gibi sağlam sosyal yapıyı da bozmakta bu da her yönden ülkenin geleceği için onanmaz yaralar açmaktadır.
Böyle bir ortamda hem sosyal yapıyı korumak hemde ekonomimize ve TSK’ya katkıda bulunmak üzere koşulları tarafınızdan belirlenecek bir bedelli askerliği düzenleme gerektiğine inanmaktayız. Bu sayede hem profesyonel orduya geçiş çalışmaları hızlanacak, hem ekonomiye sıcak ve dönüşümsüz para girişi olacak hemde krizden ailelerin etkilenmesi asgariye indirgenmiş olacaktır.

Alp TUNÇ

Haberin Devamı

Mesaj Panosu

MİLLİ Eğitim Müdür Ata Özer’e, bir grup veliden Üsküdar’daki Rasathane İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Türker hakkında size giden ’şikayet’ mektupları bize de gönderiliyor. Ata’ya diyorlar ki:

"İddiaları siz de biliyorsunuz; müdürün Kevser yemek firması ile resmi bağı olmasa bile yakın olduğunu, onun menfaatlerini koruduğu, şirketin 34 VT 2172 plakalı Mercedesi C230’una bindiğini, şirketin satış ilanının bulunduğu ’çeşitli ilanlar com’da kendi cep numarasını (0505-810 87 28) verdiğini... Niye ciddi ve dürüst bir müfettiş göndertip bunları ortaya çıkartmıyorsunuz? Buna sizden başka kim dur diyebilir?"

Yazarın Tüm Yazıları