Açıklanamayan bebek firarı

“Dünya’nın en basit adamı bile, insanı hayretten hayrete düşürecek ne müthiş ve karışık bir ruha maliktir! Niçin bunu anlamaktan bu kadar kaçıyor ve insan dedikleri mahluku hakkında hüküm verilmesi en kolay şeylerden biri zannediyoruz...” (Sabahattin Ali)

Haberin Devamı

Kadir, geçen Ağustos’ta Tekirdağ’da doğdu. Annesi Fidan ile babası Faruk Yabancı, iki günlükken onu hastanede bırakıp kaçtılar. Adını hemşireler koydu. Bir hafta hastanede kaldıktan sonra ailesine ulaşılamadığı için Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evi’ne gönderildi.
Kadir, 7 Ekim’de anne babasından öğrendiği tek şey olduğundan olsa gerek, beşiğinden firar etmeye çalıştı. Bu girişim hayatına mal oldu. Bakıcı kadınlar, sabah yanına gittiklerinde Kadir’i beşiğin dibinde cansız yatarken buldu. Polise “Beşiklerin parmaklıkları aşınmıştı. Birkaç tanesi düşmüştü. Bebek parmaklıkların arasından düşmüş olabilir” dediler.
Bebeğin bu olağanüstü girişimi polis tarafından ‘tekinsiz’ bulundu mu bilmiyoruz. Ancak bu vaka ‘mimikleriyle kaçan bebek olayı’ olarak kayıtlara geçebilir. Uzmanlar altı haftalık bir bebeğin gözlerini kısmak, dudaklarını büzmek, kaşlarını çatmak, gözlerini kocaman açmaktan öte pek fazla bir şey yapamadığını söylüyor. “Hekimden değil çekenden sor” demişler, bebekli arkadaşlara sordum onlar da onayladı. Kadir’in kaçabilmek için parmaklıklar arasından sinsice aşağı süzülebilmesi mutlaka tıp dünyasının ilgisini çekecektir.

VE DİĞERLERİ

Haberin Devamı

Kadir’den dokuz gün sonra 16 Ekim’de, bu kez Bartın’da, eve çağrılan sağlık ekipleri yedi aylık Yasin Atakan’ın beyin kanaması sonucu öldüğünü tespit etti. Yasin’in de başarısız bir firar girişiminde bulunduğu tahmin ediliyor çünkü anne babası “Sabah kalktığımızda yerde yatıyordu, yataktan düşmüş” dediler. Ancak Yasin’in yataktan düşerken vücudunun her yerini morartacak kadar kendini neden hırpaladığını izah edemediler. Edene kadar kendileri cezaevinde misafir ediliyor.
Bu arada Yasin’den bir gün sonra da Kayseri’de benzer bir olay yaşandı. İki aylık A.A.’yı ailesi sabah ölü buldu.
Levent Kırca didaktizmi beklemiyorsunuz umarım.
NOT: Bu yeni köşe girişiminin ruhunu Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna’sından alıntıyla açıkladık ama Sabahattin Ali de lütfen şunu açıklasın:
Kürk Mantolu Madonna, yazılışından 69 yıl sonra nasıl olur da ‘en çok satanlar’ listesinde olur? Roman bu hafta 12. sırada, Eylül’de yedinci sıradaydı, Temmuz’da sekiz. Ekşisözlük’e yapılmış ilgili 815 girişin sonuncusu 15 Ekim tarihini taşıyor. Nasıl olur, nasıııllllll?

 

Yazarın Tüm Yazıları