Acı ama gerçek

FENERBAHÇE açısından en çekindiğim deplasmandı. Sadece bu maçın deplasmanda oynanmasından dolayı değil, aynı zamanda Kayserspor’un çok iyi bir takım olması da bu endişemi artırıyordu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftaların aksine maça golle ve iyi futbolla başlayan taraf F.Bahçe’ydi. Ancak daha sonra dengeyi sağlayıp, F.Bahçe defansını yıpratan taraf da Kayserispordu. Kaleci Serdar’ın maçın en iyi isimlerinden olması da zaten bu durumu doğruluyor. Galatasaray’ın puan kaybettiği haftalarda F.Bahçe’nin de puan kaybettiği gerçeği, Appiah’ın beklediğimiz futbolundan uzak oluşu, Kezman’ın tek forvet olarak verimli olamayışı ve Alex ile Tuncay dışında oyunun seyrini değiştirebilecek futbolcu olmaması F.Bahçe’nin Kayseri karşısındaki zaafıydı. Ama bir gerçek var, F.Bahçe, Kayseri kadar bile takım oyunu sergilemekten uzak. Ne yazık ki gerçek bu.

Bu kadar ucuz

KART
görmek ya da göstermek bu kadar ucuz olabilir mi? Eğer hakemler üzerinde olumsuz bir intibanız varsa, sabıkılaysanız, evet. Ya da bir takım ile ilgili, şartlanmış ya da şartlandırılmış bir hakemseniz, cevap yine evet. Dün oynanan maçın 5. dakikasında aynen böyle bir karar verildi. Bence tamamen önyargılı ve eyyamcı olan yardımcı hakem Mehmet Kısal, hakemi Kezman’a sarı kart göstermesi için uyardı, etkiledi. Aslında bu yazılacak bir konu değil çünkü artık bu duruma alıştık. Ve kalan haftalarda daha bariz hatalar Fenerbahçe’yi bekliyor.

Tuncay’a iltimas mı?

TUNCAY’ın, hemen hemen "Maçın 3 adamı"ndan biri olması, F.Bahçe açısından iyi birşey mi tartışılr. Ama gerçek şu ki, bu futbolcu oynadığı her maçta 90 dakika boyunca bıkmadan usanmadan mücadele ediyor, pres yapıyor, gol atıyor... Bazı futbolcu arkadaşlarım, "Tuncay’a iltimas geçtiğimi" söylemişler. Bunu yapacaklarına, Tuncay gibi enerjilerini maça saklasalar, Kayseri beraberliğine sevineceklerine, üzülürlerdi.

Serdar tamamdır

F.BAHÇE’de kaleyi devralması mümkün değilmiş gibi değerlendirilen, bir gün bu takımın değişmez kalecisi olma ihtimali yokmuş gibi yazılan çizilen Serdar, ’Volkan mı, Rüştü mü?’ tartışmalarının arasından sıyrılarak güven vermeye devam ediyor. Dünkü maçta da önemli kurtarışlar yaparak takımını rahatlatan Serdar, taraftarınının da gönlünü aldı.

Forma farkı

TÜMER’İN
düşürülüşü dünyanın her yerinde penaltı. Tümer, Beşiktaş forması giyse penaltı, G.Saray forması giyse yine penaltı.. Trabzon, G.Antep, Bursa, Altay, hangi formayı giyerse giysin penaltı.. Yani... Yani hata hakemde değil, Tümer’in formasında(!)

Sevinç!

ŞEREF
tribünündeki Yönetim Kurulu üyeleri dahil, Fenerbahçeliler, Kayserispor önündeki beraberliğe seviniyor, havalara sıçrıyorsa bu işte bir sorun var demektir.

Maçın 3 adamı: 1- Tuncay, 2- Serdar, 3- Alex

Yazarın Tüm Yazıları