4 yıldızlık şampiyon

KOLAY değil, koskoca bir sezon... Verilen emeğin karşılığının alınacağı bir maç ve çılgınca kutlamak için bekleyen taraftar...

Haberin Devamı

Ama sahada şampiyonluğu yaşamak ve yaşatmak isteyen bir Galatasaray... Gaziantep’teki kötü görüntü yerini “Şampiyon Galatasaray”a bırakmıştı. G.Saray’ın maça iyi başlamasında İstanbul’u sallamaya hazırlanan Drogba’nın etkisi büyüktü. Fakat bütün oyuncular müthiş iştahlıydı ve Selçuk geçen seneye damga vurduğu frikiklerden birini atarak olası bir baskı ya da sıkıntıyı erken giderdi. Galatasaray ilk yarının sonuna kadar olan sonraki bölümde oyunu kendi istediği şekle ve tempoya çevirdi.

GEREKTİĞİ KADAR

GALATASARAY potansiyelini çıkaracak tetiklemeyi yapamayan Sivasspor’u görünce yeterince oynadı ilk yarıda. Bu bölümde akılda kalan Selçuk ve Drogba’ydı. Burak ise gol vuruşlarını iyileştirdiğinde üst düzey bir golcü olabileceğini yine gösterdi.
Amaç bir 3 puan kazanmak ya da maç kazanmanın ötesinde olunca Galatasaray amacına ulaşacak oyunu oynadı. Maçın başı ve ikinci yarının başındaki biraz tempolu Galatasaray oyunu, skoru rahatça almayı sağladı. Selçuk attığı muhteşem golle şampiyonluğu harika şekilde ilan etti. Cimbom üst üste ikinci kez şampiyon olurken bazı farklı ama önemli özelliklerini kullandı.
İlk sene takım oyunu ile ikinci sene bireysel performanslar ile...
İlk sene Süper Final ile ikinci sene finali süper yaparak...
İlk sene özveri örneği ve heyecan ile ikinci sene kalite ve yetenek ile...
İlk sene savaşçı Johan Elmander ile ikinci sene Efsane Didier Drogba ile...
İlk sene takımın golleri ile ikinci sene Kral’ın golleri ile...
Şampiyonlukta emeği geçen herkese tebrikler. Büyük bir emek, özveri ve çalışmanın sonucu alınan bu başarı doyasıya kutlanmalı...

Yazarın Tüm Yazıları