2 saatte 10 yaş gençleşin

Yıllara karşı koyamayan göz kapakları zaman içerisinde aşağıya doğru iner. Bu da gözlerin olduğundan daha küçük, ifadenin daha yorgun görünmesine sebep olur.

Ve en belirgin yaşlılık işaretlerinden biridir. Oysa yılların etkisini geriye çevirmek mümkün. Hem de sadece 2 saatte! Bu yöntemin detaylarını Op. Dr. Nezail Demirciler’e sorduk.

Zamanla göz kapaklarındaki bağ dokusu zayıflar ve dokular gevşer. Güneş ışınlarının da olumsuz etkisiyle, göz kapaklarındaki derinin destek yapısı azalır, deri incelir ve oluşan fazlalıklar aşağıya doğru sarkar. Bu sarkma kötü bir görüntü oluşturması bir yana, bazı vakalarda görmeyi dahi etkileyebiliyor. Genelde 45 yaş ve üzerinde karşılaştığımız bu durum, genetik etkenler nedeniyle 25 yaşında dahi görülebilir.
Deri fazlalığının yanı sıra alt ve üst göz kapaklarının birbirlerini destekleyen yağ dokularının gücünü yitirmesiyle birlikte bu bölgelerde fıtıklaşma da olabilir. Halk arasında torbalanma diye tabir edilen fıtıklaşma, göz şeklinin bozulmasına yol açar.
Op. Dr. Nezail Demirciler, konuyla ilgili “Torbalanma üst göz kapağının iç ve orta kısmında, alt göz kapağının ise tümünde görülebiliyor. Genç insanların göz kapakları düz bir görüntü sergilerken, bu kişilerin göz kapaklarında torbalanmadan dolayı bombeli ve dalgalı bir görüntü oluşuyor. Sabah dinlenmiş olarak uyandıklarında bile yüzlerinde yorgun ve yaşlı bir ifade oluyor” diyor.
Bu sorunlardan 2 saatlik bir işlemle kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Demirciler, uygulamaya dair şu bilgileri verdi:

İZSİZ ESTETİK

* Üst göz kapağı deri fazlalıkları nedeniyle aşağı inmiş ve alt göz kapağında gevşeklik olmuş kişilerde, üst göz kapağının katlanma yerinden girilerek fazla deri ve fıtıklaşan yağ dokuları alınıyor.
* Yalnız alt göz kapağında torbalanma varsa göz kapağının içinden, deri fazlalığı varsa kirpiklerin hemen altından girilerek gençleştirme operasyonu yapılabiliyor.
* Eskiden ameliyat sırasında göz torbaları tümüyle alınırdı. şimdi ise göz torbalarının yeri değiştirilerek altlarında oluşan çukurlar dolduruluyor.
* Doldurma işleminde alt göz kapağında fıtıklaşan yağ dokusu aşağı çekiliyor. Böylece hem yukarıda fıtıklaşan bölge düzeliyor hem de alttaki boşluk doluyor. Bu durum da ameliyatın başarısını artırıyor.
* Operasyon genel anestezi altında 2 saat sürüyor. Hasta 1 gün hastanede kalıyor. 1 hafta içerisinde ise normal yaşamına geri dönebiliyor.

YAĞ ENJEKSİYONUYLA GÖZ ÇUKURLARI YOK OLUYOR

Deri fazlalığı ileri derecede olmayan ve ameliyat olmaya çekinen hastalarda, çukur bölgelere yağ enjeksiyonu veya hyolüronik asit gibi dolgu maddeleri uygulanıyor. Hem alt hem de üst göz kapağına uygulanan yağ enjeksiyonu ile çok etkili ve gözle görülür sonuçlar alınıyor. Hastanın şişlikleri 3-5 gün içerinde geçiyor ve 1 hafta içinde normal yaşamına dönüyor.

EDİTÖRDEN...

Bağımlılık yapabilir
Işıkları söndür, müziğin sesini yükselt, içgüdülerinle hareket et! cK One’ın yeni nesil gençliğin kokusu olarak çıkardığı “Shock”, bağımlılık yapan notalarıyla hem genç erkekleri hem de genç kızları baştan çıkarıyor.

Baş döndürücü
Avon, Fransız modaevi Christian Lacroix ile beraber yarattığı parfüm serisine yeni bir koku daha ekledi. Modaevinin tasarım çizgisini yansıtan Christian Lacroix Nuit’nin çarpıcı kokusu, kullananları gecenin büyüsüne kapılmaya davet ediyor. Büyüleyici çiçek kokularına gizemli amber ve misk dokunuşlarının eşlik ettiği Christian Lacroix Nuit EDP, saklı kalan tutkuları açığa çıkarmak için birebir...

Çıplak tenlerin kokusu
Infusion d’Iris, Miuccia Prada’dan ilham alınarak, yolculuk, keten çarşaflar ve çıplak tenin temiz kokusu düşünülerek yaratıldı. Adını Floransa’nın sembolü olan iris çiçeğinden alan parfüm, düzensiz ve aykırı dünyada denge ve uyum arayışını yansıtıyor.

Ayaklarınıza iyi bakın!

Sonbahar rüzgarları esmeye başladı. Ayaklar çok yakında kapalı ayakkabıların, çizme ve botların içine hapsolacak. Peki bu süreç başlamadan önce ayaklarınıza yapacağınız pratik bir bakımla kendinizi biraz şımartmaya ne dersiniz?

* Nasırlara veda: Ayaklarınıza özenli bir bakım için öncelikle yapmanız gereken, rahatlatıcı etkisi olan ılık bir ayak banyosu... Çok sıcak olmamasına dikkat etmeniz gereken banyo suyunun içine katacağınız yumuşatıcı yağlar veya bitkisel esanslar, ayakların sertleşmiş bölgelerini yumuşatıyor, ölü derinin kolayca temizlenmesini sağlar.
Devamında deniz tuzu, meyve asitli peeling ya da ponza taşıyla yüzeydeki nasırlaşmış deriyi yok edin. Sert nasırların ancak ponza taşı ve nasır törpüsüyle yok edilebileceğini aklınızdan çıkarmayın.
Bu işlem de bitince ayaklarınızı durulayıp iyice kurulayın. Böylelikle ayak mantarlarının üremesine şans tanımamış olursunuz.
- İpucu: Uygulama öncesinde özel nasır yok edici krem ya da maske uygulayabilirsiniz. Bu ürünler nasırı yumuşatarak daha kolay alınmasını sağlar.
* Yumuşak bir cilt: Ayak derisi, vücudun diğer bölgelerinden farklı olarak çok fazla yağ bezi bulunmadığı için daha hassastır. Dolayısıyla ayaklara özenli ve düzenli olarak yapılan bakım önem taşır. Badem yağlı, kakao yağlı, aloe veralı ve esansiyel yağlı ayak kremleri, hem buradaki hassas cildi yeniler hem de nemlendirerek bakımını sağlar.
* Ayaklara gece bakımı: Yatmadan önce ayaklarınıza krem sürün ya da maske uygulayın ve yün çoraplarınızı giyerek gece boyunca ürünlerin etki etmesini bekleyin.

PEDİKÜRÜN İNCELİKLERİ

* Sertleşmiş ayak derisini törpü ya da ponza taşıyla törpüleyin.
* Ilık suda yumuşayan tırnak etlerini bir spatula yardımıyla geriye doğru itin.
* Tırnaklarınızı küt kesmeye özen gösterin. Tırnağınıza onun doğal yapısı dışında şekil vermeyin.
* Pedikür sonrasında ayaklarınızı bolca kremleyin.
* Tırnaklarınıza sezona uygun renkte bir oje sürün.
Yazarın Tüm Yazıları