2 milyonluk düğümü çözdüğü gün gelecek

G.Saray Başkanı Aysal’ın Sneijder işini bitirmek için İtalya’ya gönderdiği Bülent Tulun konuştu.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı taraftarların merakla beklediği transferde başkanın özel temsilcisi olarak İtalya’da bulunan Tulun, “Sorunun bizimle ilgisi yok. Sneijder, Inter ile arasındaki 2 milyon Euro’luk ihtilafı çözmek için bekliyor” dedi.

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal’ın danışmanı ve Sneijder transferinde en önemli rollerden birini oynayan Bülent Tulun dün İtalya’daydı. Hürriyet’in Como-Lugano arasında küçük bir alışveriş merkezinde yakaladığı Tulun, Sneijder ile ilgili sorularımıza şu yanıtı verdi:
- Sneijder transferi için mi geldiniz?
- (Gülerek) Hayır ben Galatasaray Voleybol Takımı ile buraya geldim.
- Siz ne zamandan bu yana voleybol takımıyla seyahat ediyorsunuz?
- Belgrad’a mı yoksa İtalya’ya mı geleyim diye düşündüm, İtalya’ya karar verdim. Onun için buradayım.
- Sneijder’i de alıp dönüyor musunuz?
- (Gülümseyerek) Hayır şimdi değil.
- Peki Sneijder ile siz görüştünüz mü?
- Evet bizzat ben görüştüm kendisiyle.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea6791f018fbb8f87db80c

‘5 ŞUBAT’A KADAR ZAMANIMIZ VAR’

- Sorun ne?
- Sneijder ile G.Saray arasında bir sorun yok. Biz bütün yükümlülüklerimizi yerine getirdik ve kendilerine bildirdik.
- Peki öyleyse sorun ne?
- Sorun Inter ile Sneijder arasında.
- Yani ekonomik?
- Evet
- Ne kadarlık bir ekonomik sorun var?
- 2 milyon Euro kadar.
- Bu sorun çözülürse Galatasaray’a gelecek mi?
(Onaylar gibi gülümsüyor)
- Siz Sneijder’e bir süre verdiniz mi?
- Evet 5 Şubat’a kadar bekleme süremiz var.
Bülent Tulun ile bu görüşmeden sonra ayrıldık ama Tulun’un ifadeleri açık ve net. Anlaşılan o ki Sneijder Inter’le 2 milyon Euro’luk anlaşmazlığını çözdüğü gün İstanbul’a ayak basacak.

İşte 2 milyon Euro’luk o ihtilaf

WESLEY Sneijder’ın Nike ve Pirelli firması ile yıllık 1.5’er milyon Euro’dan olmak üzere 4 yıllık anlaşması var. Yani toplam bedeli 12 milyon Euro. Avrupa’da imaj hakları anlaşması ile futbolcuların gelirlerinin yüzde 50’sini oynadıkları kulüp alıyor. Sneijder, imzaladığı bu anlaşmadan kaynaklanan ve kalan 2 milyon Euro’luk tutarı İnter’den tahsil etmek istiyor.

Haberin Devamı

Sneijder transferi ‘Bir-iki güne biter’

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, Sneijder transferini mutlu sonla bitirmek için yoğun mesai harcıyor.
Daha önce Reyes ve Forlan’da hedefine ulaşamayan Aysal’ın, bu kez önemli transferde eli boş kalmak istemediği belirtiliyor.
Aysal, Bülent Tulun’u Milano’ya göndererek bu transfere nokta koymaya çalışırken, G.Saray kulislerinde Sneijder transferinin 1-2 gün içinde mutlu sonla noktalanacağı konuşuluyor.
Sarı kırmızılı yöneticiler, “Başkan, Sneijder transferi için çok istekli ve elinden geleni yapıyor. Bütün fedakarlıkları yaptı. Bu iş, bugün yarın mutlu noktalanır” yorumunda bulunuyor.

Her yol G.Saray’a çıkıyor

Hollandalı oyuncunun G.Saray’a cevap vermeden önce haber beklediği Tottenham, çok düşük bir teklifte bulununca sarı kırmızılıların eli iyice güçlendi.

Haberin Devamı

INTER’in yüksek maliyeti nedeniyle kadro dışı bırakıp elinden çıkarmaya çalıştığı Wesley Sneijder için her yol G.Saray’a çıkıyor.
Ara transfer döneminde G.Saray’ın Inter ile 7.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında el sıkıştığı Hollandalı yıldız için Tottenham Hotspur dışında ciddi hiçbir teklifin olmadığı biliniyordu.
Sarı kırmızılıların teklifini ailesi ile birlikte düşünmeye devam ettiğini dile getiren Sneijder’e İngiltere Premier Ligi’nden hiç de umduğu gibi bir teklif gelmedi.

G.SARAY’DAN 2.5 MİLYON EURO DAHA AZ

G.Saray’ın yıllık 4 milyon Euro garanti ücret ve maç başına da 25 bin Euro teklif ettiği Sneijder’a Tottenham, çok düşük bir öneride bulundu.
Tottenham’ın teklifinin 1.5 milyon Euro’dan 3 yıllık olduğu ortaya çıktı. G.Saray’ın sezon başına tam 2.5 milyon Euro altında kalan bir rakam öneren İngiliz kulübü yetkililerinin bu teklifi ise düşünme evresindeki Sneijder ile ailesini tatmin etmedi.

Yazarın Tüm Yazıları