2. Mercümek vakasına dikkat

GAZZE’ye yönelik yardım kampanyalarının kontrol edilemeyişiyle ve ikinci bir Süleyman Mercümek skandalıyla karşılaşabileceğimiz konusunda uyarılarda bulunmuştuk geçenlerde.

Haberin Devamı

Çamlıca’dan arayan emekli maliyeci M.B.’nin, geçen pazartesi günkü Samanyolu TV’de, öğle haberlerinde konuk olan bir kişinin açıklamaları dikkatini çekmiş. Alt yazıda ’Kimse Yok Mu Derneği’ Başkanı Mehmet Özkara yazıyormuş. Gözlerden kaçan yayın için şöyle diyor:

"Kimse Yok Mu’nun başkanı önce ’İsrail, Refah kapısından sadece ilaç yardımlarına izin veriyor. Az miktarda gıdaya da izin veriyor’ dedi ve bir dakika sonra da kendi kendini yalanladı:

İsrail gıda yardımına kesinlikle izin vermiyor, hatta gözlerimizle gördük ilaç yüklü TIR’ların birinde iki koli gıda var diye kapıdan geri çevrildi.’

Asıl itirafı da şuydu: ’Şu anda Mısır’ın birkaç liman şehrinde ayni bağış getirmiş olan gemiler bekletiliyor. Liman sahaları dolduğu için liman yetkilileri bazı gemileri geri göndermeye başladı. Binlerce TIR, Mısır’ın Ariş şehrinde beklemekten bıktığı için bu ayni bağışları herhangi bir yere boşaltıp gitmişler.’

Spikerin, ’Gazze’de gıda ihtiyacı nasıl karşılanıyor peki?’ sorusuna Özkara’nın yanıtı havada kaldı:

Gazze’de her şey bulunuyor aslında, İsrail tarafından da bazı yardımlar geliyor, gıdaya pek ihtiyaç yok.’

Tam bir ’güler misin, ağlar mısın’ durumu..."

Haberin Devamı

Kızılay'a karşı cemaat vakıflarının Gazze 'kampanyaları'

Kızılay Başkanı Tekin Küçükali geçtiğimiz günlerde Gazze’ye Kızılay’dan başka hiçbir kurumun yardım götüremediğini söylediğinde İslami kesimden çok tepki almıştı. Ama bu açıklamalar Kızılay Başkanı’nın doğru söylediğinin de itirafı oldu... ’Kimse Yok Mu’nun başkanı, İsrail tarafından da yardımlar yapıldığını söylüyor ve nedense bu yardımların tümümün Türk Kızılayı tarafından yapıldığını gizlemeye çalışıyor. Yayın, izleyenler için çok öğretici olmuştur. Türkiye’de Kızılay dışında toplanan tüm ayni yardımlar boşa ’harcanmış’ ve murdar olmuştur, demeyiz ilerde.

Nakdi olarak toplanan yardımların akıbetini araştırmak da savcıların işi olmalıdır.

Başbakan, kadın ve gençlere belediye meclis üyelikleri için kapıları açtı

Gökçek’in ’Seyfi’si belediye meclis adayı olamayacak

YEREL seçimlerde belediye meclis üyelerinin listesi 17 Şubat’ta seçim kurullarına teslim edilecek.

Başbakan Erdoğan, bu seçimler için yeni bir uygulama talimatı verdi.

Liste sıralamasında 3, 6, 9, 12, 15, 18 ve 21. sıradakiler kesinlikle bir kadın olacak. Kadın aday oranı böylece % 30’a varmış oluyor. Bu sıralama, ilçe meclisi üyelerinin sayılarına göre üçün katları olarak sürüyor.

4, 8, 12, 16, 20, 24... sıraları da ’gençler’e ayrılacak. Gençlerin yaş grubunun 25-30 arasında olacağı söyleniyor.

Bu uygulama ile her 3 adaydan biri kadınlardan, her 4 adaydan biri de gençlerden olacak.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, Türkiye genelinde getirdiği bir başka uygulama ise, üç dönemdir seçilen belediye meclis üyelerinin aday olamama koşulu.

Bu durumda ’yıllanmış’ meclis üyeleri safdışı kalıyor.

Böylece belediye meclis üyeliklerini yeni yüzler oluşturmuş olacaklar.

AKP’nin İstanbul ve Ankara’daki listelerinde, birçok ünlü ismin yer almayacağı anlaşılıyor. Bunlar arasında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi terzi Seyfi Saltoğlu’nun meclise girme şansı bulunmuyor. Melih Gökçek’in en yakını olan ve 1. başkanvekilliğini yürüten Saltoğlu, 5 dönemdir meclis üyeliği yapıyor.

Başbakan’ın talimatının aksine Melih Gökçek, 4. kez aday gösterilmişti.

Kadın ve gençlerin yerel yönetimlere katılımının önünün açılması, diğer partilere örnek olmalıdır. Bakıp göreceğiz.

Büyükşehir’in taşeronları

KADIKÖY’den bir okurumuz telefonda, CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir not gönderiyor:

"Büyükşehir’in taşeron firmalarına da el atabilir misiniz? Bunlar üzerinden belediyeye kaç bin personel sokuldu. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde bürokrat ve meclis üyelerine ya da başka kurumlara tahsis edilmiş kaç yüz adet kiralık araç kullanılıyor?

Bunlar hafta sonu ’özel araç’ olarak nasıl kullanılıyor? Yakıt harcamaları bizim vergilerimizden mi karşılanıyor?

Biliyor musunuz

15.1.1996’da Güçlükonak’ta 11 köylünün öldürülmesiyle ilgili olarak Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarına, İnsan Haklarından Sorumlu eski Devlet Bakanı Adnan Ekmen’in, "Güçlükonak katliamını PKK yapmadı" açıklaması üzerine Şanar Yurdatapan, Münir Ceylan, Av. Ercan Kanar, Celal Başlangıç ve Hakan Tahmaz’ın, üç kez suç duyurusunda bulunduklarını... CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç’un, aday belirleme sürecinde partinin dışlandığını, eş, dost önermelerinin dikkate alındığını, ’açılım’ olarak sunulan girişimlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği 5 sayfalık mektubunu Genel Başkan Deniz Baykal’a sunduğunu... FB yönetiminin ’FB Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın ’Fenerbahçe Üniversitesi’ kurması çalışmalarına başlanması için kongre ve yüksek divan kurulu üyesi Lütfü Tomuş’a hazırlık çalışması için görev verdiğini... Deniz Feneri davasında tutuklanan Mehmet Gürhan adına sahte vekáletname çıkardığı iddiasıyla hakkında dava açılan Laleli’deki 10. Noter İsmet Büyükkılıç’ın, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın (Eski RP milletvekili) kardeşi olduğunu... MHP Kolay (Bafra) Belediye Başkanlığı’na Mahmut Baş’ın aday gösterildiğini...

Haberin Devamı

Mesaj Panosu

"CHP bilgisayarlı oy sayımı yapmalı" yazısını çok önemsiyorum. Ben il yöneticiliği ve Bakırköy İlçe Başkanlığı yaptım. Gençlik ve kadın kolları olarak o dediğiniz uygulamaları yaparak bilgisayar sonuçlarını erkenden aldık... 2004’te % 44, 2007’de % 61 oranında oy aldık. Ama iyi bir ekip kurmak ve takipçi olmak gerekiyor.
Hüdaverdi TALAY

Yazarın Tüm Yazıları