Dinçer Güner

2024 burçlara neler getirecek? (İkizler ve yükselen ikizler)

22 Aralık 2023
.

Yeni keşifler sizi bekliyor

2024 yılında İkizler burcu olanlar ruhsal anlamda büyüyecek ve psikolojik konularla daha çok ilgilenecekler. Mesleki sorumlulukları artabilir, toplum yararına işler yapabilirler. Yeni kişi ve deneyimlere açık olacak, derin varoluşsal sorgulamalar yapacaklar. Ayrıca dedikodulara ve düşmanlara karşı bu yıl koruma altındalar...

PLUTON TRANSİTİ
∆ Hangi konularda değişim yaşanacak?
Hayata bakış açınız değişecek

21 Ocak’ta her şeyi yıkıp yeniden yapan, dönüşüm gezegeni Plüton Kova burcuna geçecek. Plüton, Mart 2023’te kısa bir süre bu burca geçmişti. Mart ve haziran ayları boyunca Kova burcundaydı. 9 Mart 2043’e kadar Kova burcunda seyahat edecek. Plüton 9’uncu evinize girecek. Bu süreçte hayata bakış açınızda, yaşam felsefenizde büyük değişimler meydana gelebilir. Bazılarınız ülke değişikliği yaparken bazılarınızsa yayıncılık, medya gibi alanlara geçebilir. Öğrenciyseniz aniden okuduğunuz bölümü değiştirmek, bambaşka bir alanda uzmanlaşmak isteyebilirsiniz. Bu dönem hukuki konularda çok daha dikkatli olmakta fayda var.

JÜPİTER ETKİSİ

Yazının Devamını Oku

2024 hangi burca ne getirecek?

21 Aralık 2023
Astroloji dünyasının güvenilir ismi Dinçer Güner, yaklaşan yeni yılda burçların döngüsünü sizler için yorumladı. Plüton transitinden Koç ve Boğa burçları nasıl etkilenecek? Bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni Jüpiter, 2024’te bu burçlara neler getirecek? İşte Güner’in öngörüleri...

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ

Değişime, dönüşüme hazır olun

2024, Koç burçları için sürprizlerle dolu. Bu yıl gelir kaynaklarınız hem değişip hem de artabilir. İç dünyanıza yönelip yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Tüm sosyal ilişkileriniz değişebilir. Hayatınız değişirken kendinizle yüzleşmeniz gerekebilir...

PLUTON TRANSİTİ
* Hangi konularda değişim yaşanacak?

Yazının Devamını Oku

Yengeç burcundaki dolunayla yılı güzel kapatıyoruz

17 Aralık 2023
2023 birçoğumuz için zorlu geçmiş olabilir ama seneyi yavaştan uğurlarken Yengeç burcunda, Satürn destekli, güzel bir dolunay bize eşlik edecek. Sevdiklerimizin değerini bileceğimiz, duygusal bağlarımızı kuvvetlendireceğimiz, güzel anılarımızı hatırlayacağımız bir sürece giriyoruz. Yüzümüzde gülücüklerle yılı kapatırken yılın kalan son 15 gününün değerlendirmesini yapalım...

Yıla veda ederken 27 Aralık’ta, 4 derece Yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek ve bu dolunaya Balık burcundaki Satürn’ün destekleyici bir açısı olacak. Yaklaşık 4-5 gün öncesinden de etkisini hissetmeye başlayacağız. Yengeç burcundaki dolunay genellikle duygusal derinlik, aile ve evle ilgili konuların ön plana çıkmasına neden olur. Astrolojide Yengeç duygusallığı, korumacılığı ve ev odaklı olmayı temsil eden bir su grubu burcudur. Dolayısıyla bu süreçte daha hassas ve duygusal olabilir, iç dünyamıza dönük bir bakış açısı geliştirebiliriz.

 

ANILAR YÜZEYE ÇIKABİLİR

Bugünlerde aile ve ev hayatımız özellikle önem kazanabilir. Akrabalarımızla daha yakın ilişkiler kurabilir, yaşam alanımızı düzenlemek isteyebiliriz. Önümüz yılbaşı olduğu için evde dekorasyon değişiklikleri ve süslemeler yapmamız mümkün. Ayrıca aile içi meseleleri çözme ihtiyacı hissedebiliriz. Yengeç dolunayı geçmişle ilgili duygusal konuların ve anıların yüzeye çıkmasına neden olur. Aile bağları, çocukluk anıları ve eski ilişkiler bu dönemde daha fazla önem kazanır. Çocuk sahibi olabilmek için de güzel zamanlardır. Çocuklarımızla yakından ilgilenip onların ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı davranabiliriz. Bu dolunay bizi kişisel güvenliğimiz ve duygusal ihtiyaçlarımız üzerine yoğunlaşmaya da teşvik eder. Evimize, arabamıza veya işyerimize güvenlik için alarm taktırmak isteyebiliriz. Sevdiğimiz insanları koruyabilmek için de harekete geçebiliriz.

 

HUZUR BULMAK İSTEYECEĞİZ

Kendimizi güvende hissetmek, duygusal ihtiyaçlarımızı karşılamak, içsel huzuru bulmak için çaba sarf edebiliriz. Ama bu süreç bazen zorlayıcı olabilir ve ruhen istikrarı sağlayamayabiliriz. Evle ilgili projeler, taşınma veya aile düzeninde değişiklikler çıkabilir. Sevdiğimiz insanlarla aramızdaki duygusal bağları  güçlendirmeye odaklanabiliriz. Bu nedenle de onlara daha çok zaman ayırabiliriz. Eskileri yâd etmek, anıları konuşmak, geçmişe dair albümleri karıştırmak, eski şarkıları dinlemek ve filmleri izlemek bizi mutlu edebilir. Ailemizin kökleri nerelere dayanıyor, kimiz, kimlerdeniz bunları da merak edip araştırabiliriz.

 

Yazının Devamını Oku

Yılın son Merkür retrosu başlıyor!

10 Aralık 2023
3 Ocak’a kadar sürecek bu geri gidiş iletişimde ve elektronik aletlerde sorunlar çıkarabilir. Yeni şeylere başlamak yerine yarım kalanları toparlamak daha akıllıca gibi. Ama moralleri bozmayalım; yeniay bizi iyimser ve umut dolu yapacak. Her türlü yeniliğe, deneyime açık olacağız.

Bu hafta gökyüzü trafiği yine çok hızlı. Bir yandan 12 Aralık’ta Merkür retrosu başlarken diğer yandan Yay burcunda yeniay var. Yani bir yandan iletişim sorunları, diğer yandan kör noktalarımızın çok olacağı bir yeniay. Bakalım tüm bu gelişmeler günlük astro reçetelere ve burçlara nasıl yansıyacak...

HER ŞEYİ ABARTABİLİRİZ

Bugün Ay tüm gün Akrep burcunda seyahat edecek. Venüs’le Jüpiter karşı karşıya (etki süresi +/-4 gün). Sevgi yetmeyebilir; daha çok sevilmek, ilgiyi üzerimizde görmek isteyebiliriz. Şekerli gıdaları canımız daha çok çekebilir, yemeyi, içmeyi abartabiliriz. Aşkta,  duygusal meselelerde abartılı davranışlar sergileyebiliriz. Lüks ve pahalı alışverişler yapabilir, alışverişlerde daha parlak ve canlı renkleri tercih edebiliriz. Bugün yöneticilerimizi ya da partnerimizi memnun etmek çok kolay olmayabilir. Güzelleşmek için atacağımız adımlardan çok memnun kalmayabiliriz.

ORTAMLAR ROMANTİK

Yarın Ay 11.56 ile 14.10 arası Akrep burcunda boşlukta olacak. Akabinde Yay burcuna geçecek. Merkür’le Venüs arasında sekstil (60 derecelik) açı oluşacak (etki süresi +/-2 gün). Yapıcı konuşmalar yapmak, sevdiklerinize hediyeler vermek, sanat veya yaratıcılıkla ilgili eğitimlere başlamak, ilanı aşk etmek, alışverişe çıkmak ya da seyahatler organize etmek, romantik ortamlar oluşturmak için harika bir zaman.

TOPARLANMA SÜRECİ

Salı Ay tüm gün Yay burcunda seyahat edecek. Merkür’ün geri hareketi bugün itibariyle başlıyor ve 3 Ocak’a kadar sürecek. Her türlü iletişimde aksaklıklar çıkabilir. Para hesaplarında yanlışlıklar yapılabilir. Elektronik aletler bozulabilir. Sözleşmeleri bozabilir. Başlayan ilişkiler uzun soluklu olmayabilir. Bilgi akışında aksaklıklar meydana gelebilir. Merkür retrosunda eldeki işleri tamamlamak en iyisi. Bu aslında toparlama, düzene sokma sürecidir ama yeni bir şeylere başlarsak uzun süreli olmaz. Evlenmek, ev alıp satmak için de uygun bir süreç değildir. Araçla uzun yola çıkacaklar ekstra dikkatli olmalı.

Yazının Devamını Oku

Hayallerimizi genişletelim

9 Aralık 2023
Ruhumuzun daha hovarda olacağı, görev ve sorumluluklardan az da olsa kurtulup özgürce hareket etmek isteyeceğimiz bir yeniay süreci bekliyor hepimizi. Dünyada uluslararası seyahat ve ticaret canlanıyor ama beslenmeyle ilgili krizler çıkabilir. Ülkemizdeyse siyasi ortaklıklar görebiliriz.


Aralık’ın 13’ünde Yay burcunun 20’nci derecesinde yeniay meydana gelecek. Bu yeniaya Neptün’ün Balık burcundan sert bir etkisi olacak.

Yay yeniay zamanları hayallerimizi genişletme, daha büyük hedefler koyma ve özgürlüğümüzü keşfetme motivasyonu hissettiğimiz zamanlardır. Felsefe, yükseköğrenim ve maneviyatla ilgili konulara ilgimiz artabilir. Bu dönemde seyahat planlamak veya farklı kültürler hakkında bilgi edinmek gibi şeyler cazip gelebilir. Risk almaya ve konfor alanımızın dışına çıkmaya daha eğilimli olabiliriz. Hayatımıza heyecan ve macera katmak için yeni fırsatlar arayabiliriz. Etrafımızdaki insanlara karşı daha hoşgörülü olacağımız, umutlarımıza sıkı sıkı tutunacağımız bir zaman dilimidir.

Eğitimle ilgili başlangıçlar yapabiliriz.

Bu yeni bir dil, bir hobi ya da sevdiğimiz bir konuyla ilgili olabilir. Yay burcu aynı zamanda adalet ve etikle ilişkilendirilir, bu konulara ekstra ilgi duyabiliriz. Hukuki konularda destek almak için de uygundur. Ayrıca spora başlamak, yürüyüş, yoga, pilates gibi aktiviteleri hayatımıza katmak için de güzel bir dönemdir.

Daha önce hiç gitmediğimiz mekânlara, şehirlere, ülkelere gidebilir, yeni deneyimler edinebiliriz. Ruhumuzun daha hovarda olacağı, görev ve sorumluluklardan az da olsa kurtulup özgürce hareket etmek isteyeceğimiz bir yeniay süreci bekliyor hepimizi. Hatta zaman zaman coşkulu ve abartılı davranışlar da sergileyebiliriz.

Yalnız bu yeniaya Neptün’ün sert bir etkisi olacağından yanlış kararlar, hayal kırıklığı yaratacak durumlar, hassaslık, anlamakta ve anlaşılmakta zorlanma gibi etkiler yaşamamız da mümkün. Eğitim, yolculuk, ticaret, hukuksal konularda her zamankinden çok daha dikkatli olmakta fayda var. Dikkat dağınıklığı, hesap hataları, odaklanma sorunları da söz konusu olabilir. Duygusal açıdan kafamız karışabilir. Sezgilerimiz bizi yanıltabilir, psişik faaliyetler için pek uygun bir yeniay değil. Gerçeklerden kaçmak yerine onlarla yüzleşmeyi tercih etmeliyiz.

Sağlık açısından Yay burcu baldırlar ve kas sistemiyle ilgilidir. Bu dönem spora başlayabilir, kaslarımızı daha çok çalıştıracak aktivitelere odaklanabiliriz. Yalnız kaslara ve kalçamıza dikkat etmeliyiz. 20 derece Yay uylukkemiğine işaret eder, yani hassas olabilir bu dönem. Neptün’ün sert etkisinden dolayı da zehirlenmeler, hatalı teşhisler, yanlış ve bilinçsiz ilaç kullanımı konularına dikkat etmeliyiz.

Yazının Devamını Oku

İlişkilerde derinlik ve tutku dönemi

3 Aralık 2023
Sadakat ve güven meseleleri sorgulanıyor, bazı birliktelikler teste girerken bazıları güçleniyor. Hayatımızdaki kişinin sağlam ve güvenilir olduğunu bilmek istiyoruz. Eğer yalnızsak aniden yoğun duygular hissettiğimiz biriyle karşılaşabiliriz.

Bu hafta geçen haftalara

nazaran daha güzel etkiler var. Venüs yarın Akrep burcuna geçiyor ve 29 Aralık’a kadar seyahat edecek. Bir yandan bu geçişle ilişkilerde derinlik ihtiyacı artarken diğer yandan Merkür ve Jüpiter arasındaki etkileşimle mutlu edici haberler, anlaşmalar, imzalar söz konusu. Bakalım bu iyimser hava günlük hayatı ve burçları nasıl etkileyecek?

Takıntılara dikkat!

Bugün Ay tüm gün Aslan burcunda seyahat edecek. Venüs’le Plüton arasında kare açı oluşacak. İlişkilerde tutku ve ihtiras ön plana çıkar. Bugün özel hayatımızda bir şeyleri takıntı haline getirebiliriz, dikkatli olalım. İlişkimizin veya iş hayatımızın yüklediği sorumlulukların ciddi anlamda bizi etkilediğini fark edebiliriz. Sevdiğimiz birine karşı şüphe duyabilir, ilişkide aşırı sahiplenme duygusundan kaynaklanan pürüzlere odaklanabiliriz. Bekârlarsa bir kişiye karşı aniden yoğun duygular hissedebilir. Venüs-Plüton etkileşiminde bedenimizle mutlu olmak önem kazanır, değişmek ve dönüştürmek istediğimiz yönlerimize odaklanabiliriz.
Duygusal yoğunluk...

Yarın Ay 5.10 ile 6.50 arası Aslan burcunda boşlukta olacak, akabinde Başak burcuna geçecek. Bugün itibariyle Venüs Akrep burcuna geçerek 29 Aralık’a kadar seyahat edecek. Venüs, Akrep burcundayken aşk ve ilişkilerde yüzeysellikten uzaklaşır, daha derin ve yoğun duygusal deneyimlere doğru yol alırız. Bu dönemde daha fazla tutku, şehvet ve yoğunluk hissederiz. Venüs Akrep’te ilişkilerdeki sadakati ve güven meselelerini derinlemesine sorgulamamıza neden olur.

Bu bazı ilişkilerin test edilmesine, bazılarınınsa güçlenmesine yol açabilir.

Akılcı ve mantıklıyız

Yazının Devamını Oku

Stresli bir dolunay bizi bekliyor

26 Kasım 2023
Bazı konularda işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Fazla dürtüsel hareket etmeye eğilimli olabilir, gerçekleri görmekte zorlanabiliriz. Her duyduğumuza inanmayalım. Ama hafta sonuna doğru zihnimiz berraklaşacak, sorunları çözecek, planlar yapacak duruma geleceğiz.

Bu hafta çok iletişim, çok yazışma, çok konuşma, çok öğrenme, çok öğretme, çok karar verme, çok sosyalleşme haftası. Çünkü İkizler burcunda bir dolunay meydana gelecek. Ama işin içinde Mars olduğundan tüm bunları fazla aceleci, gergin ve dağınık yapabiliriz. Kısacası biraz dikkat etmemiz gerekecek! Bakalım dolunayın burçlara yansıması nasıl olacak...

KANDIRILMALARA DİKKAT!

Bugün Ay tüm gün Boğa burcunda seyahat edecek. Merkür’le Neptün arasında kare açı oluşacak (etki süresi
+/-3 gün). Düşüncelerimizi net bir biçimde ifade etmek zorlaşabilir. Yanlış anlaşılmaya ve yanılgılara düşmemek için ekstra dikkat gerekebilir. Bugün kandırılma ihtimalimiz yüksek, bir şeye imza atmadan önce dikkatlice okunmakta hatta birkaç gün beklemekte yarar var. Banka hesaplarında karışıklık çıkabilir, hesap hataları yapılabilir. Bankada, internette şifremizi unutabiliriz. 

KİMSEYLE TARTIŞMAYALIM

Yarın 4 derece İkizler burcunda Mars etkili bir dolunay meydana gelecek. Oldukça stresli bir dolunay bizleri bekliyor. Çünkü Mars ve Satürn’ün sert etkileşimi damgasını vuracak. Özellikle iletişim, anlaşma, teknolojik aletler, dijital işler, eğitim, yayıncılık, haberleşme ve seyahatlerle ilgili konularda işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Önyargılı kişilerle karşılaşabilir, fikirlerimize saygı görmekte zorlanabiliriz. Kimseyle din, siyaset ve sporla ilgili konularda tartışmayalım. Kullandığımız elektronik aletlere gözümüz gibi bakalım. Toplantılar çok hararetli geçebilir. Araç kullanırken dikkatli olalım. Fazla dürtüsel hareket etmeye ve karar vermeye eğilimli olabilir, gerçekleri görmekte zorlanabiliriz.

Yazının Devamını Oku

Bu dolunayda biraz gergin olabiliriz

25 Kasım 2023
İkizler burcunun 4’üncü derecesinde Mars’ın başrolde olacağı ve Satürn’ün kare açı yapacağı stresli bir dolunay meydana gelecek. 27 Kasım’da gerçekleşecek bu dolunayın hem bireysel hem de dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerine detaylıca göz atalım.


Yeni bağlantılar kurma fırsatlarıyla dolu, bol bol sohbet edeceğimiz, kolayca yeni fikirler bulabileceğimiz günler bizi bekliyor. İkizler burcunda gerçekleşecek bir dolunay bize enerji ve canlılık verir. Bu dönemde daha sosyal ve meraklı olabiliriz. Günlük yaşamımızda, birden fazla görevi aynı anda yapabilme kapasitemiz artabilir.

İkizler dolunayı düşüncelerimizi ve duygularımızı ifade etme şeklimizi de etkiler. Bu günlerde iç dünyamızdaki karmaşık duyguları ve düşünceleri açığa çıkarmak daha kolay olabilir. Fikirlerimizi net bir şekilde paylaşmak etrafımızdaki insanlarla daha samimi ve anlamlı diyaloglar kurmamıza yardımcı olabilir. Fakat İkizler burcunun hava elementinden ve değişken olması bazen dikkatimizin dağılmasına ve yüzeysel iletişim kurmamıza yol açabilir. Bu dolunayda önemli konulara odaklanmakta zorlanabiliriz veya ayrıntılara gereken önemi veremeyebiliriz. Aldığımız kararlar ve planlarımız üzerinde bir kez daha düşünmekte fayda var.

Yakın çevremizle ilişkilerimizde birtakım değişiklikler olabilir. Arkadaşlar, kardeşler ve komşularla iletişimimiz daha önemli hale gelebilir ve bu dönemde bu kişilerle daha sık görüşebiliriz. Yalnız başrolde Mars olduğu için normalde söylemekte tereddüt ettiğimiz düşüncelerimizi de rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu açıksözlülük bazı krizleri de beraberinde getirebilir, dikkat etmek gerek. Mars’ın savaşçı doğası, bu dolunayda küçük çatışmaların habercisi olabilir. İletişimde daha saldırgan ve aceleci olabiliriz.

Bu da yanlış anlamalara ve tartışmalara zemin hazırlayabilir. Bu yüzden sözlerimizi seçerken biraz daha dikkatli olmalıyız. Yine trafikte, sporda, yayıncılıkla ilgili işlerde, ticarette ve hukuksal konularda özenli davranmamız gereken bir sürece giriyoruz.

Satürn’ün Balık burcundaki sert etkileşimi nedeniyle de bu dönemde sabrımızın sınandığını hissedebiliriz. Hızlı sonuçlar beklediğimiz işlerde veya projelerde gecikmelerle karşılaşabiliriz. İş hayatımızda hedeflerimize ulaşmak için ekstra çaba göstermemiz gerekebilir. Ama dağılmaya, hayal kurmaya, sorumluluklarımızdan kaçmaya daha müsait olabileceğimiz bir zamandayız.

Sağlık açısından eller, kollar ve sinir sistemi etki altında olabilir.

4 derece özellikle akciğerlere işaret eder, o yüzden akciğerle ilgili rahatsızlıklara dikkat etmek gerekir.

Yazının Devamını Oku