Dinçer Güner

İlişkilerde derinlik ve tutku dönemi

3 Aralık 2023
Sadakat ve güven meseleleri sorgulanıyor, bazı birliktelikler teste girerken bazıları güçleniyor. Hayatımızdaki kişinin sağlam ve güvenilir olduğunu bilmek istiyoruz. Eğer yalnızsak aniden yoğun duygular hissettiğimiz biriyle karşılaşabiliriz.

Bu hafta geçen haftalara

nazaran daha güzel etkiler var. Venüs yarın Akrep burcuna geçiyor ve 29 Aralık’a kadar seyahat edecek. Bir yandan bu geçişle ilişkilerde derinlik ihtiyacı artarken diğer yandan Merkür ve Jüpiter arasındaki etkileşimle mutlu edici haberler, anlaşmalar, imzalar söz konusu. Bakalım bu iyimser hava günlük hayatı ve burçları nasıl etkileyecek?

Takıntılara dikkat!

Bugün Ay tüm gün Aslan burcunda seyahat edecek. Venüs’le Plüton arasında kare açı oluşacak. İlişkilerde tutku ve ihtiras ön plana çıkar. Bugün özel hayatımızda bir şeyleri takıntı haline getirebiliriz, dikkatli olalım. İlişkimizin veya iş hayatımızın yüklediği sorumlulukların ciddi anlamda bizi etkilediğini fark edebiliriz. Sevdiğimiz birine karşı şüphe duyabilir, ilişkide aşırı sahiplenme duygusundan kaynaklanan pürüzlere odaklanabiliriz. Bekârlarsa bir kişiye karşı aniden yoğun duygular hissedebilir. Venüs-Plüton etkileşiminde bedenimizle mutlu olmak önem kazanır, değişmek ve dönüştürmek istediğimiz yönlerimize odaklanabiliriz.
Duygusal yoğunluk...

Yarın Ay 5.10 ile 6.50 arası Aslan burcunda boşlukta olacak, akabinde Başak burcuna geçecek. Bugün itibariyle Venüs Akrep burcuna geçerek 29 Aralık’a kadar seyahat edecek. Venüs, Akrep burcundayken aşk ve ilişkilerde yüzeysellikten uzaklaşır, daha derin ve yoğun duygusal deneyimlere doğru yol alırız. Bu dönemde daha fazla tutku, şehvet ve yoğunluk hissederiz. Venüs Akrep’te ilişkilerdeki sadakati ve güven meselelerini derinlemesine sorgulamamıza neden olur.

Bu bazı ilişkilerin test edilmesine, bazılarınınsa güçlenmesine yol açabilir.

Akılcı ve mantıklıyız

Yazının Devamını Oku

Stresli bir dolunay bizi bekliyor

26 Kasım 2023
Bazı konularda işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Fazla dürtüsel hareket etmeye eğilimli olabilir, gerçekleri görmekte zorlanabiliriz. Her duyduğumuza inanmayalım. Ama hafta sonuna doğru zihnimiz berraklaşacak, sorunları çözecek, planlar yapacak duruma geleceğiz.

Bu hafta çok iletişim, çok yazışma, çok konuşma, çok öğrenme, çok öğretme, çok karar verme, çok sosyalleşme haftası. Çünkü İkizler burcunda bir dolunay meydana gelecek. Ama işin içinde Mars olduğundan tüm bunları fazla aceleci, gergin ve dağınık yapabiliriz. Kısacası biraz dikkat etmemiz gerekecek! Bakalım dolunayın burçlara yansıması nasıl olacak...

KANDIRILMALARA DİKKAT!

Bugün Ay tüm gün Boğa burcunda seyahat edecek. Merkür’le Neptün arasında kare açı oluşacak (etki süresi
+/-3 gün). Düşüncelerimizi net bir biçimde ifade etmek zorlaşabilir. Yanlış anlaşılmaya ve yanılgılara düşmemek için ekstra dikkat gerekebilir. Bugün kandırılma ihtimalimiz yüksek, bir şeye imza atmadan önce dikkatlice okunmakta hatta birkaç gün beklemekte yarar var. Banka hesaplarında karışıklık çıkabilir, hesap hataları yapılabilir. Bankada, internette şifremizi unutabiliriz. 

KİMSEYLE TARTIŞMAYALIM

Yarın 4 derece İkizler burcunda Mars etkili bir dolunay meydana gelecek. Oldukça stresli bir dolunay bizleri bekliyor. Çünkü Mars ve Satürn’ün sert etkileşimi damgasını vuracak. Özellikle iletişim, anlaşma, teknolojik aletler, dijital işler, eğitim, yayıncılık, haberleşme ve seyahatlerle ilgili konularda işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Önyargılı kişilerle karşılaşabilir, fikirlerimize saygı görmekte zorlanabiliriz. Kimseyle din, siyaset ve sporla ilgili konularda tartışmayalım. Kullandığımız elektronik aletlere gözümüz gibi bakalım. Toplantılar çok hararetli geçebilir. Araç kullanırken dikkatli olalım. Fazla dürtüsel hareket etmeye ve karar vermeye eğilimli olabilir, gerçekleri görmekte zorlanabiliriz.

Yazının Devamını Oku

Bu dolunayda biraz gergin olabiliriz

25 Kasım 2023
İkizler burcunun 4’üncü derecesinde Mars’ın başrolde olacağı ve Satürn’ün kare açı yapacağı stresli bir dolunay meydana gelecek. 27 Kasım’da gerçekleşecek bu dolunayın hem bireysel hem de dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerine detaylıca göz atalım.


Yeni bağlantılar kurma fırsatlarıyla dolu, bol bol sohbet edeceğimiz, kolayca yeni fikirler bulabileceğimiz günler bizi bekliyor. İkizler burcunda gerçekleşecek bir dolunay bize enerji ve canlılık verir. Bu dönemde daha sosyal ve meraklı olabiliriz. Günlük yaşamımızda, birden fazla görevi aynı anda yapabilme kapasitemiz artabilir.

İkizler dolunayı düşüncelerimizi ve duygularımızı ifade etme şeklimizi de etkiler. Bu günlerde iç dünyamızdaki karmaşık duyguları ve düşünceleri açığa çıkarmak daha kolay olabilir. Fikirlerimizi net bir şekilde paylaşmak etrafımızdaki insanlarla daha samimi ve anlamlı diyaloglar kurmamıza yardımcı olabilir. Fakat İkizler burcunun hava elementinden ve değişken olması bazen dikkatimizin dağılmasına ve yüzeysel iletişim kurmamıza yol açabilir. Bu dolunayda önemli konulara odaklanmakta zorlanabiliriz veya ayrıntılara gereken önemi veremeyebiliriz. Aldığımız kararlar ve planlarımız üzerinde bir kez daha düşünmekte fayda var.

Yakın çevremizle ilişkilerimizde birtakım değişiklikler olabilir. Arkadaşlar, kardeşler ve komşularla iletişimimiz daha önemli hale gelebilir ve bu dönemde bu kişilerle daha sık görüşebiliriz. Yalnız başrolde Mars olduğu için normalde söylemekte tereddüt ettiğimiz düşüncelerimizi de rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu açıksözlülük bazı krizleri de beraberinde getirebilir, dikkat etmek gerek. Mars’ın savaşçı doğası, bu dolunayda küçük çatışmaların habercisi olabilir. İletişimde daha saldırgan ve aceleci olabiliriz.

Bu da yanlış anlamalara ve tartışmalara zemin hazırlayabilir. Bu yüzden sözlerimizi seçerken biraz daha dikkatli olmalıyız. Yine trafikte, sporda, yayıncılıkla ilgili işlerde, ticarette ve hukuksal konularda özenli davranmamız gereken bir sürece giriyoruz.

Satürn’ün Balık burcundaki sert etkileşimi nedeniyle de bu dönemde sabrımızın sınandığını hissedebiliriz. Hızlı sonuçlar beklediğimiz işlerde veya projelerde gecikmelerle karşılaşabiliriz. İş hayatımızda hedeflerimize ulaşmak için ekstra çaba göstermemiz gerekebilir. Ama dağılmaya, hayal kurmaya, sorumluluklarımızdan kaçmaya daha müsait olabileceğimiz bir zamandayız.

Sağlık açısından eller, kollar ve sinir sistemi etki altında olabilir.

4 derece özellikle akciğerlere işaret eder, o yüzden akciğerle ilgili rahatsızlıklara dikkat etmek gerekir.

Yazının Devamını Oku

Enerjimiz değişiyor... İyimser, neşeli ve daha canlıyız

19 Kasım 2023
Mars bir süredir Akrep burcundaydı ve bu hafta Yay burcuna geçiyor. Hareket etme şeklimiz, enerjimiz, kendimizi savunma biçimimiz ve bakış açımız değişmeye başlıyor. Gizlilik içinde hareket ederken şimdi hepimiz için oldukça dışadönük bir süreç başlıyor.

Eğlenceye ve maceraya açık olacağımız, seyahat edip farklı kültürler tanımak isteyeceğimiz hareketli bir döneme giriyoruz. Bu hafta Mars’ın Yay burcuna geçmesiyle birlikte yaşamımızı yeni hedeflerle zenginleştirmek isteyeceğiz. Koçların hayatına hareket gelebilir, Boğaların cinsel isteği ve tutkusu artabilir, Başaklar evini yenileyebilir.

Empatimiz sıfır

Bugün Ay tüm gün Kova burcunda seyahat edecek. Yeniliklere açık olacağımız zamanlardayız. İçinden çıkamadığımız durumlar varsa ters köşe yollar deneyebiliriz. Kalabalık gruplarla takılmak ve arkadaşlarla organizasyonlar yapmak için ideal. Duygusal bir gün olmayacak, aksine mantıklı düşüneceğiz. Özgürlük ihtiyacımız tavan yapacak, kısıtlanmak istemeyeceğiz. Bugün başkalarının ne hissettiğine önem vermeyebiliriz. Empatimiz sıfır olabilir ve ilişkilerde zorlanabiliriz. Entelektüel konulara ilgimiz artabilir.

Harekete geçeceğiz

Yarın Ay 13.48 ile 17.29 arası Kova burcunda boşlukta olacak. Ardından Balık burcuna geçecek. Güneş ile Plüton arasında sekstil açı oluşacak (etki süresi +/-2 gün). Başarılı olmak için kararlıyız, çekici bir imaj sergileyebiliriz. Başkalarına yardım etmek ve faydalı olmak çok daha kolay olacak. Gizemli konuları araştırabilir, derinlik isteyen alanlara sabır gösterebiliriz. Kişisel anlamda sevmediğimiz özelliklerimizin farkına varıp bunları değiştirebiliriz. İş hayatımızda yapmak istediğimiz değişiklikler için de harekete geçebiliriz.

Başarıya kavuşabiliriz

Salı günü Ay tüm gün Balık burcunda seyahat edecek. Mars ile Plüton arasında sekstil açı olacak (etki süresi +/-4 gün). Bu dönemde kısa vadeli çözümler işe yaramayacak. Planlarımızı kökten bir değişim için yapmalıyız. Plüton başkalarının gerçek niyetini görmemizde bize yardımcı olabilir. Hayatımızda mutlu olmak için gerçekten ne yapmamız gerektiğini gösterir. Kolay olmasa bile bizi değişim yapabilecek noktaya getirebilir. Gücümüzü ve motivasyonumuzu kullanarak başarıya kavuşabiliriz. Bu günlerde güç savaşlarından uzak durmak gerekir.

Yepyeni hevesler

Yazının Devamını Oku

En sert, en zorlu haftalardan biri

12 Kasım 2023
Zor bir döneme giriyoruz. Stresli günler yaşayabilir, krizlerin ortasında kalabiliriz. Ayrıca finansal açıdan da zorlanabilir, hesapta olmayan harcamalar yapmamız gerekebilir. Genel olarak isyankâr hissedeceğimiz bu hafta sakin olmaya çalışmakta fayda var.


Bu hafta yılın en sert ve zorlu haftalarından birini yaşayacağız. Önerim; sakin kalın, trafikte aracınızı dikkatli sürün, sabredin, risk almayın, teknolojik verileri yedekleyin, esnek olun. Bir de Akrep burcundaki yeniayla birleşecek bu etkileşim. Kriz yaratmayın ve yönetin. Bakalım bu hafta nasıl geçecek… Bu hafta yılın en sert ve zorlu haftalarından birini yaşayacağız. Önerim; sakin kalın, trafikte aracınızı dikkatli sürün, sabredin, risk almayın, teknolojik verileri yedekleyin, esnek olun. Bir de Akrep burcundaki yeniayla birleşecek bu etkileşim. Kriz yaratmayın ve yönetin. Bakalım bu hafta nasıl geçecek…

Ani tepkiler verebiliriz

Bugün Ay Akrep burcunda seyahat edecek. Bizi kısıtlayan koşullar her neyse kurtulmak için fırsatlarımız olacak bu 10 gün içinde. Bu birkaç gün hızlı davranacağız, hızlı çözümler üreteceğiz ve oldukça tezcanlı davranacağız. Ani kazalar gelişebilir, hayatımızı riske atacak aktivitelerden uzak durmakta fayda var. Patlamalar, silahlı olaylar meydana gelebilir. Maceraya atılmak için oldukça hevesli olabiliriz, denemediğimiz şeyleri deneme fikri hoşumuza gidebilir. Koşullara çok çabuk isyan edebilir, ani tepkiler verebiliriz. Grevler, isyanlar, iş bırakmalar olabilir. Fazlaca iddialı davranışlarda bulunabilir veya böyle davranışlarla karşılaşabiliriz. Devrimler yaratmak, kendimizi özgürleştirmek için rahatça harekete geçebileceğiz.
Borçlar zorlayabilir

Yarın 12 derece Akrep burcunda Uranüsyen yeniay meydana gelecek. Bu tehlikeli bir yeniay. Sabırsızlık, tahammülsüzlük ve öfke barındırıyor. Bu yüzden tepkilerimize dikkat etmeliyiz. Hayatımızı riske atacak davranışlardan uzak durmakta fayda var. Özellikle krediler, borçlar, vergiler gibi konularda sınırlarımızı zorlayacak gelişmeler söz konusu olabilir. Beklenmedik masraflar çıkabilir. İşin içinde Uranüs olduğu için otorite figürleriyle anlaşamayabiliriz. Aslında yüklerimizden kurtulmak, kendimize alan açmak için harekete geçebiliriz. Huzursuz, panik, sabırsız davranmaya eğilimli olabiliriz. Bazılarımız aniden istifa edebilir, ilişkilerini sonlandırabilir. Özellikle finansal istikrarı yakalamak pek kolay olmayabilir. 

Alışverişe uygun gün

Salı günü Ay 2.02 ile 5.22 arası Akrep burcunda boşlukta olacak, akabinde Yay burcuna geçecek. Barış konuşmaları yapmak, iltifat etmek, sevdiklerimize hediye almak, güzel haberler beklemek, sanat veya yaratıcılıkla ilgili eğitimlere başlamak, yapıcı konuşmalar yapmak, ilanı aşk etmek için çok uygun günler. Alışverişe çıkmak ya da seyahatler organize etmek, romantik ortamlar oluşturmak için de harika bir zaman.

Yazının Devamını Oku

‘Ya hep ya hiç’ dediğimiz bir hafta

11 Kasım 2023
Hayatımızda belirsiz olan hangi konular varsa bunları netleştirmek için ideal bir döneme giriyoruz. 13 Kasım’da, Akrep burcunun 20’nci derecesinde, Uranüs ve Mars’ın karşı karşıya olduğu, zorlayıcı bir yeniay meydana gelecek. Özgürleşmek isteyebiliriz, libidomuz yükselebilir, sezgilerimiz de güçlenebilir.

Akrep burcunun yeniay dönemleri hayatımızda derinlik aradığımız, önemli araştırmalar yaptığımız bir süreci temsil eder. Bu günlerde sezgilerimiz çok güçlü çalışabilir. Akrep net olmakla ilgilidir. ‘Ya hep ya hiç’ der. Hayatımızın gidişatında belirsiz gibi görünen konular varsa bunları netleştirmek ve açıklığa kavuşturmak için en ideal zamandır.

Bu günlerde libidomuz yükselebilir, cinselliğe ve fantezilere daha açık olabiliriz. İlişkilerimizde bağlılık ve samimiyet arayabiliriz. Çünkü Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars da Akrep burcunda. Akrep aynı zamanda dönüşümün ve yeniden doğuşun sembolüdür. Bu yeniayda geçmişteki hataları, kötü alışkanlıkları ve negatif düşünce kalıplarını geride bırakma fırsatımız olabilir. Kendimizi daha güçlü ve bilge hissetmek için içsel dönüşüm sürecine girebiliriz. Hayatımızın hangi alanında daha fazla kontrol ve güç sahibi olmak istediğimizi değerlendirebiliriz. Bu da hedeflerimize ulaşmak için yeni stratejiler geliştirmemize yardımcı olabilir. Akrep burcu finansal konuları da temsil eder.

Bu dönemde kazançlarımızı gözden geçirebiliriz. Beklenmedik sürpriz harcamalar, elektronik aletlerin bozulması, planların son dakika değişmesi gibi durumlara karşı hazırlıklı olmamızda fayda var. Daha etkili bir bütçe oluşturma ve yatırım yapma fırsatlarına odaklanabiliriz. Krizlere de açık olacağız ama özellikle Mars’ın Akrep burcundaki konumu nedeniyle bunları başarıyla yönetebiliriz. Hatta büyük bir gizlilik içinde ve derin stratejiler kurarak bu krizleri fırsata çevirebiliriz.

 

SABRIMIZ SINANABİLİR

Mars ve Uranüs’ün karşı karşıya olması sebebiyle kuralları yok sayıp asi davranabiliriz. Özgürce hareket etmek isteyeceğiz. Huzursuz, panik, sabırsız davranmaya eğilimli olabiliriz. Aniden istifa edebilir, ilişkilerimizi sonlandırabiliriz. Sabrımızın adeta sınandığı bir yeniay süreci bizi bekliyor. Ani öfke patlamaları yaşayabiliriz. Mars ve Uranüs’ün hızlı enerjileri, dikkatsizliğe yol açabilir ve bu kazaların artmasına neden olabilir. Sağlık açısından genital bölge, üreme organları ve yumurtalıklar hassaslaşabilir. 

Yazının Devamını Oku

Venüs ilişkileri ve ortaklıkları destekliyor

5 Kasım 2023
İkili ilişkiler konusunda rahat nefes alacağımız bir hafta başlıyor. Zira Venüs, Terazi burcuna geçiyor. Bu harika bir haber! İşbirlikleri, ortaklıklar konusunda da verimli bir dönem yaşanacak. Yalnız hafta sonuna doğru kazalara ve tartışmalara açığız, dikkatli olunmalı.

Derin bir nefes alalım; Venüs, Terazi burcuna geçiyor ve burada seyahat edecek. Bu harika bir haber! Ancak yine bu hafta Mars ile Uranüs de karşı karşıya olacak ve bu da işte ya da aşkta öfke patlamaları yaşatacak... 

 

ANA TEMA: FARK EDİLMEK

Bugün Ay, tüm gün Aslan burcunda seyahat edecek. Neşelenmek, arkadaşlarla eğlenmek, eğlence mekânlarını bir bir gezmek, flört etmek ve eğlenmek için önümüzde harika birkaç gün var. Çocuklarımızla eğlenebilir, çocuksu yönlerimizi ortaya koyabiliriz. Ay Aslan’dayken dikkat çekici takılar, canlı renkler, pırıltılı giysilerle çekiciliğimizi arttırabiliriz. Yaratıcı ve artistik çalışmaların desteklendiği bir gündeyiz. Günün ana teması ‘fark edilmek’ olacak...

 

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM

Pazartesi Ay 10.24 ile 22.39 arası Aslan burcunda boşlukta olacak, akabinde Başak burcuna geçecek. Venüs ile Plüton arasında üçgen açı oluşacak. Etki süresi +/- 3 gün. Bugün özel hayatımızda bir şeyleri takıntı haline getirebiliriz. Güçlü ve söz sahibi kişilerle bir araya gelebiliriz. Gücümüzü ve irademizi nasıl yönlendireceğimizi, isteklerimizi gerçekleştirmek için nasıl bir yola başvuracağımızı düşünebiliriz. Bir ilişkimiz bizi zorlayabilir ve bu kişi, üzerimizde baskı yaratan durumlara neden olabilir. İrademizi kullanarak değişmek ve dönüştürmek istediğimiz yönlerimize odaklanabiliriz.

 

Yazının Devamını Oku

Sabrımız sınanıyor

4 Kasım 2023
Gökyüzü hayli gergin... Tabii bize de yansıyacak. Ancak diğer insanların da aynı durumda olduğunu unutmamalı ve empati kurmaya, anlayışlı olmaya ve kendimizi sakinleştirmenin yollarını bulmaya çalışmalıyız. Dünyadaysa hem çatışmalar hem afetler tetiklenebilir.

Oldukça gerilimli bir hafta bizleri bekliyor. Gökyüzünde Mars ve Uranüs arasında karşıt açı dediğimiz oldukça stresli bir açı tetiklenecek. Mars halihazırda Akrep burcunda seyahat ediyor, Uranüs ise Boğa burcunda. Bakalım bizlere ve dünyaya ne gibi etkileri olacak bu ikilinin...

Özgürlük için savaşma zamanı... Bizi kısıtlayan koşullardan kurtulmak için fırsatlarımız olacak önümüzdeki 10 gün boyunca. Ancak istediğimiz kadar plan yapalım, son dakika golleri de olacaktır mutlaka. Mars ve Uranüs’ün hızlı enerjileri dikkatsizliğe yol açabilir, bu yüzden kazalara dikkat! Maceraya atılma hevesinde olabiliriz. Riskli aktivitelerden uzak durmakta fayda var. Hayatımızda yapamadığımızı yapmak, kendimizi özgürleştirmek için rahatça harekete geçebileceğiz.

Haksızlıklara karşı tahammülümüz yok. Çabuk isyan edebiliriz.  Kendimizden emin olmadıkça kimseyle iddialaşmayalım. Ani öfke patlamaları yaşayabiliriz. O yüzden bu dönem sakin kalmak önemli. İlişkilerde gerilim yaşanabilir, özellikle kişisel özgürlüğü kısıtlayan faktörler varsa... Radikal değişiklikler yapma eğiliminde olabilir; kariyer, ilişki, yaşam tarzı konularında ani kararlar verebiliriz ama hepsi sağlıklı olmayabilir.

Dışarıdan saldırılara açık zamanlardayız. Baktık ortam çok gerildi, hemen uzaklaşmakta fayda var. Çünkü bizden veya karşı taraftan gelen saldırgan davranışlar rutinimizi bozabilir. Provokasyona gelmemeye dikkat edelim.

Açının özellikle Boğa-Akrep aksında olması; finansal konulardaki gerilimi arttırabilir. Beklenmedik harcamalar, dijital konularda stresler, elektronik aletlerin bozulması, planların son dakika değişmesi gibi durumlara karşı hazırlıklı olmakta fayda var.

Peki, bu gergin süreçte ne yaparsak bize iyi gelir? Derin ve bilinçli nefes alıştırmaları sakinleşmemize yardımcı olabilir. Doğada vakit geçirmek, egzersiz yapmak, koşu, yoga veya meditasyon gibi aktiviteler biriken enerjiyi, stresimizi atmamızı ve rahatlamamızı sağlayabilir. Duygusal gerilimi ifade etmek de önemlidir. Bir arkadaşımızla veya terapistle konuşmak iyi gelebilir. Olaylara karşı daha olumlu bir bakış açısı geliştirmeyi denemeli, her durumda bir öğrenme fırsatı bulmalıyız. Diğer insanların da bu dönemde gergin olabileceğini unutmayalım. Empati kuralım ve anlayışlı olmaya çalışalım. Mümkünse, kendimize kısa molalar vererek, zihnimizin sakinleşmesine müsaade edelim.

 

Yazının Devamını Oku