Dinçer Güner

2024 burçlara neler getirecek? Balık ve yükselen balık

31 Aralık 2023
Kendinizde güçlü bir yüzleşmeye hazır mısınız? Hayatınızda tuhaf deneyimler yaşayabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında ev yaşamınızda ve özel hayatınızda huzur ve neşeyi bulabilirsiniz.

Duygularınızı kontrol etmeyi öğreneceksiniz

PLÜTON TRANSİTİ-Hangi konularda değişim yaşanacak?

Karanlık, yoğun rüyalar...

21 Ocak’ta değiştiren, dönüştüren, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton, Kova burcuna geçecek. Aslında 2023 Mart ayında bir süreliğine bu burca geçmişti. Mart-Haziran arası bir ön gösterimdi, o süreçte hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı, bir düşünün bakalım. Plüton’un seyahati bu kez 9 Mart 2043’e kadar sürecek.

Plüton çok uzun bir süre 12’nci evinizde seyahat edecek. Bu dönem öncelikle psikolojik dinamiklerinizde büyük devrimlere yol açacak. Bu yerleşim, psişik bir arayışa derinden çekilen bir kişiyi tanımlar. Doğanızın gizli tarafı hakkında alışılmadık şeyler öğreneceksiniz ve bu bilgiyle, her zaman kolay bir süreç olmasa da duygularınızı kontrol etmeyi de öğreneceksiniz. Geçmişte yaşanmış utanç verici olaylar ortaya çıkar ve hassas bir şekilde ele alınması gerekir. Bu bir noktada güçlü bir kendinizle yüzleşme zamanıdır.

Yazının Devamını Oku

2024 korkmayanların yılı olacak! Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

31 Aralık 2023
Pek de kolay geçmeyen 2023’ü geride bırakırken hepimizin aklında “Acaba 2024’te neler olacak” sorusu var. ‘Başımıza her şey geldi, sadece uzaylı istilası kaldı’ gibi bir hissiyat içindeyiz. Çünkü pandemi, deprem, ekonomik zorluklar ve savaşlar derken epeyce yorulduk. 2024’ü astrolojik olarak değerlendirdiğimizdeyse bilim, teknoloji ve uzayla ilgili keşiflerin öne çıktığını görüyoruz. Bakalım yeni yıl bize başka hangi haberleri getirecek?

Yeni hayaller, umutlar ve hedeflerle yeni yıla girerken hepimizin dileği 2024’ün barış, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi. Dünyada hangi gelişmeler olacak ve ülkemizde neler yaşanacak, astrolojik olarak birlikte değerlendirelim. Senenin genel çerçevesi hakkında bilgi edinebilmek için öncelikle Güneş ve Ay tutulmalarına bakmamız gerek. Çünkü diğer gezegen hareketleri bu tutulmaların çizdiği çerçevenin detaylarını oluşturur. 2023’te tutulmalarla ilintili olan Ay düğümleri Koç ve Terazi burçlarına geçmişti. 2024’ün tamamında Ay düğümleri yine Koç ve Terazi’de olacak. 4 tutulmanın 3’ü bu burçlarda; sadece eylül ayındaki Balık burcunda gerçekleşecek.

Tutulmalar dünya astrolojisi açısından büyük öneme sahip. Hareketin yaşanacağı tarihlere, önemli sınavlarımıza, kendimizi geliştirmemiz gereken konulara, kayıp ve zorlanma yaşayacağımız durumlara işaret eder. Tutulmalar Ay düğümleriyle ilgilidir. Bunlar karşı karşıya dururlar: Kuzey Ay düğümü ve Güney Ay düğümü. Kuzey Ay düğümü gelişim alanlarımıza işaret eder. Bazen bir çıkış noktası gibi çalışır. Büyümeyle ve olgunlaşmayla ilgilidir. Güney Ay düğümüyse korkular, kayıplar, zorluklar ve sınavlarla alakalıdır.

Eğer aksi bir durum yoksa kuzey tarafa düşen tutulmalar daha iyicil çalışır. Güney tarafında gerçekleştiğinde de ciddi zorlanmalar ve kayıpların olacağını düşünebiliriz. 2024’te gerçekleşecek tutulmaların kuzey ucu Koç burcunda, güney ucuysa Terazi’de. Yani Terazi burcunun temsil ettiği konular kayıplar, zorlanmalar, sınavlarken Koç burcunun ifade ettikleri yapmamız gerekenleri temsil edecek. Bu tutulmalar aslında 2004-2005’te meydana gelenle aynı derecede. Yani o yıllar, bu sene gerçekleşecek olaylar için bir referans olabilir.

18 Eylül’de 25 derece Balık burcunda Neptünyen Ay tutulması

SU KAYNAKLARI DAHA FAZLA DİKKAT ÇEKEBİLİR, SU KRİZLERİ DERİNLEŞEBİLİR

Ay düğümleri halen Koç-Terazi burçlarında olduğundan aslında sistem dışı bir tutulma bu. Başrol oyuncusu da Neptün. Balık burcunun dünya astrolojisinde temsil ettiği konular denizler, uyuşturucu, dolandırıcılar, şifacılar, doktorlar, manevi konular, rehabilitasyon merkezleri, sosyal yardımlar ve sanattır. Tutulmayla birlikte bu anahtar kelimelerle ilgili gelişmeler bekleyebiliriz. Uyuşturucu ve alkolle ilgili konular gündeme gelebilir. Halk sağlığını ve psikolojisini bozacak açıklamalar olabilir. Toplumsal travmalar tetiklenebilir. Siyasi ve sosyal alanlarda net olmayan durumlar ve karışıklıklar yaşanabilir. Her şeyin birbirine geçtiği zamandır, doğru ve yanlışı ayırt etmek zordur. Bu tutulmada psikoloji ve ruhsal sağlık meseleleri önem kazanabilir.

Yazının Devamını Oku

2024 burçlara neler getirecek? KOVA VE YÜKSELEN KOVA: Büyük değişimler

30 Aralık 2023
Bu yıl yaşayacağınız değişimler sonucu şu ankinden çok farklı bir hayatınız olabilir. Hayatta önümüze çıkan öğrenme süreçlerinden birini siz 2024’te maddi konularda deneyimleyeceksiniz. Uzun seyahatler için uygun zaman olabilir.

PLÜTON TRANSİTİ-Hangi konularda değişim yaşanacak?

Krizleri avantaja çevireceksiniz

21 Ocak’ta değiştiren, dönüştüren, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton, Kova burcuna geçecek. Aslında 2023 Mart ayında bir süreliğine bu burca geçmişti. Mart-haziran arası bir ön gösterimdi, o süreçte hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı, bir düşünün bakalım. Plüton’un seyahati bu kez 9 Mart 2043’e kadar sürecek. Plüton genel olarak yok eden, güç kazandıran, yeni bir sistem kuran, psikolojik üstünlük ve tatmin isteyen bir gezegendir. Plüton burcunuza geçerek kariyer, para kazanma kaynakları, fiziksel görüntünüz, yaşadığınız şehir-ülke, yetenekleriniz ve kimliğiniz üzerinde çok büyük değişimleri yıllar içinde meydana getirecek. Şu ankinden çok farklı bir hayat yaşıyor olacaksınız. Ama her şeyden önce psikolojik anlamda güçleneceğiniz bir süreç olacak ve krizleri avantaja çevireceksiniz.

SATÜRN ETKİSİ

Lüks harcamaları kısın

Satürn yıl boyunca Balık burcundaki seyahatine devam edecek. Satürn’ün temsil ettiği öğrenme sürecini bu sefer maddi konular üzerinden deneyimleyeceksiniz. Bu sürecin en önemli etkisi işin içinde Balık olması. Boş hayallerin peşinde koşan para kaybedebilir. Bazen az parayla çok iş becerebilecekken bazen de çok paranız olsa bile hiçbir iş yapamayabilirsiniz. Yaratıcılık, sahne, hayal gücü, sağlık, enerji gibi işlerden para kazanmak adına adımlar atmak isteyebilirsiniz ama işler biraz yavaş seyredebilir. Sürekli hesapta olmayan ödemeler, harcamalar çıkabilir. Finansal konularda yeri geldiğinde soğuk ve katı kararlar almanız da olası. Lüks harcamalar minimum düzeye iner bu dönemde. En önemlisi kendinize değer vermeyi öğrenmeniz gerekebilir.

JÜPİTER ETKİSİ - Fırsatlar nereden gelecek?

Şans oyunlarında fazla risk almayın

Yazının Devamını Oku

2024 burçlara neler getirecek? Oğlak ve yükselen oğlak

29 Aralık 2023
2024’te sektör değiştirebilir ya da kendi işinizi kurabilirsiniz. Aşk ayaklarınızı yerden kesebilir. Çocuklarla ilgili güzel gelişmeler kapıda. Karaciğerinize özen gösterin.

Parasal kaynaklar gündeminizde

PLÜTON TRANSİTİ-Hangi konularda değişim yaşanacak?
İflas da olabilir kayıplar da...

21 Ocak’ta değiştiren, dönüştüren, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton, Kova burcuna geçecek. Aslında 2023 Mart ayında bir süreliğine bu burca geçmişti. Mart-haziran arası aslında bir ön gösterimdi, o süreçte hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı, bir düşünün bakalım. Plüton’un seyahati bu kez 9 Mart 2043’e kadar sürecek.

Plüton 2’nci evinize giriş yapacak. Para kazanma kabiliyetleriniz ve kaynaklarınız değişebilir, sektör değiştirebilirsiniz. Belki kendi işinizi kurarsınız. Maddi konularda güç elde etmekle paralel olarak kendinizi daha değerli hissetmek isteyeceksiniz. Plüton’un yok edici gücüyle iflas ve büyük kayıplar da yaşanabilir. Tabii bu durup dururken olmaz, paranızı yanlış kaynaklardan kazandıysanız Plüton’un acımasız yüzünü görebilirsiniz.

JÜPİTER ETKİSİ-Fırsatlar nereden gelecek?

Yazının Devamını Oku

2024 burçlara neler getirecek? (YAY VE YÜKSELEN YAY) Sözlerinizle etkileyeceksiniz

28 Aralık 2023
Bu yıl ilişkileriniz güçlenebilir, güçlü kişiler hayatınıza girebilir, iş koşullarınız daha iyi bir seviyeye gelebilir. Evlilik ya da yeni bir ilişki gündeminizde. Aman dikkat, depresyona eğilim artabilir! Seyahatler ve sürpriz harcamalar söz konusu.

PLÜTON TRANSİTİ: Hangi konularda değişim yaşanacak?

Anlaşmazlıklar olabilir

21 Ocak’ta değiştiren, dönüştüren, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton, Kova burcuna geçecek. Aslında 2023’ün mart ayında bir süreliğine bu burca geçmişti. Mart-haziran arası aslında bir ön gösterimdi, o süreçte hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı, bir düşünün bakalım. Plüton’un seyahati bu kez 9 Mart 2043’e kadar sürecek.
Plüton 3’üncü evinizden geçmeye başlayacak. Plüton konuşmalarınıza güç verir. Derinlerden çıkıp gelen bazı konular gündemde. Komşular veya kardeşler arasında anlaşmazlıklar bu dönemde ortaya çıkar ve uzun sürer. Diğer yandan eğer dikkatli davranırsanız ilişkileriniz değişime uğrayıp güçlenebilir de. Satış, reklam ve terapi alanlarında çalışıyorsanız bu transit size yardımcı olur. Sözlerinizle insanları etkilersiniz.

SATÜRN ETKİSİ

Toprağa yatırım zamanı

Satürn yıl boyunca Balık burcundaki seyahatine devam edecek. Satürn öğretmen demekse bu dönem eve, yuvaya, yerleşime ait sorumluluklar artmaya ve tam da bu konularda önemli deneyimler yaşamaya başlayabilirsiniz. Bazılarınızın ailesiyle yakından ilgilenmesi gerekebilir. Ev sahibi olmak için adımlar atılabilir. Satürn tam dip noktası dediğimiz bir alandan geçecek. Buradan geçen Satürn çok derin ve köklü bir yaşam sorgulamasına iter insanı ve depresyona eğilim artar. Daha az sosyal olmak isteyeceğiniz, zamanınızın büyük bir çoğunluğunu evde geçireceğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz. Geçmişinizi, köklerinizi çok daha fazla sorgulayabilir, araştırabilirsiniz. Elinizde, avucunuzda bir avuç toprağınız bile varsa bu dönem bu toprağı işletmek, kazanç elde etmek, yatırım yapmak için güzel zamandır.

JÜPİTER ETKİSİ: Fırsatlar nereden gelecek?

Yazının Devamını Oku

2024 burçlara neler getirecek? Akrep ve yükselen akrep

27 Aralık 2023
Hem yaşadığınız alan hem mesleki konularda eskiye geride bırakıp yeni bir hayata başlayacaksınız adeta. Aşka dair çok şey öğrendiğiniz de bir yıl olacak.

PLÜTON TRANSİTİ
* Hangi konularda değişim yaşanacak?

21 Ocak’ta değiştiren, dönüştüren, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton Kova burcuna geçecek. Aslında 2023’ün Mart-Haziran ayları arasında da bir süreliğine bu burçta kalmıştı; minik bir ön gösterimdi o. Düşünün bakalım o dönemde hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı? İşte şimdi yeniden Kova burcunda ve 9 Mart 2043’e kadar seyahat edecek. Plüton 4’üncü evinize geçecek. Bu o kadar büyük değişimleri meydana getirecek ki hayatınızda! Hem yaşadığınız alan hem mesleki konularda eski hayatınızı geride bırakıp yeni bir hayata başlayacaksınız adeta. Kendinize yepyeni bir kariyer yaratabilirsiniz mesela. Hatta yurt dışına bile taşınabilirsiniz. Bu aile içinde dramatik durumları da beraberinde getirebilir.

JÜPİTER ETKİSİ
* Fırsatlar nereden gelecek?

Bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni olan Jüpiter 26 Mayıs’a kadar Boğa burcundaki seyrine devam edecek. 7’nci evinize girecek olan Jüpiter, ortaklıklar, sözleşmeler, evlilik, ikili ilişkiler alanında size acayip güzel fırsatlar sunacak. Yalnız ve bekâr olanlar evlilik hazırlığına başlayabilir artık. İkili ilişkilerde partnerinizden çok güzel destek görebileceksiniz. Bu dönem eşinizle ortaklaşa işlere girişebilir ve para kazanabilirsiniz. Partnerinizle seyahatlere çıkabilirsiniz. İlişkilerinizde her zamankinden çok sahiplenici olabilirsiniz. Eğer bir boşanma sürecindeyseniz anlaşmalı olarak boşanmak daha kolay olacaktır.

26 Mayıs’tan sonra Jüpiter İkizler burcuna geçecek ve 10 Haziran 2025’e kadar 8’inci evinizde seyahat edecek. Bu transit, özellikle miras, borç, vergi ve ortak mali kaynaklarla ilgili konularda yeni fırsatlar ve çözümler sunabilir.

Yazının Devamını Oku

2024 burçlara neler getirecek? (TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ)

26 Aralık 2023
Maddi kazançlarınız artacak, iş hayatında yaşayacağınız birtakım olaylar büyümenizi, olgunlaşmanızı sağlayacak. Bol seyahatli ve aşklı bir yıl sizi bekliyor!

PLÜTON TRANSİTİ
∆ Hangi konularda değişim yaşanacak?

Çocuk sahibi olabilirsiniz
21 Ocak’ta değiştiren, dönüştüren, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton, Kova burcuna geçecek. Aslında 2023’ün mart-haziran ayları arasında da bir süreliğine bu burçta kalmıştı; minik bir öngösterimdi o. Düşünün bakalım o dönemde hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı... İşte şimdi yeniden Kova burcunda ve 9 Mart 2043’e kadar seyahat edecek. Plüton 5’inci evinize girecek ve yıllar içinde büyük değişimler meydana getirecek. Bu değişim sanatın bir koluyla ilgilenmeye başlamanız, borsaya atılmanız ya da çocuk sahibi olmanız şeklinde gelişebilir. Hayatınıza bir aşk girebilir ya da aşkı yaşamak, flört etme şeklinizde önemli değişimler meydana gelebilir. Aradığınız dokular, tatlar değişebilir. Yaşamdan keyif alma şekliniz, hobilerinizde çok büyük değişimler yaşayabilirsiniz.

JÜPİTER ETKİSİ
∆Fırsatlar nereden gelecek?

Davanız varsa lehinize sonuçlanabilir

Yazının Devamını Oku

2024 burçlara neler getirecek? Başak ve yükselen Başak

25 Aralık 2023
Birçok alanda şanslar yakalayacaksınız. Başka bir iş, hatta yaşamak için başka bir ülke seçebilirsiniz. Ünlü olma fırsatları bile çıkarabilir karşınıza. Gerçekçi hedefler belirlemek ve adım adım ilerlemek önemli olacak.

PLÜTON TRANSİTİ
Hangi konularda değişim yaşanacak?
Yaşam akışınız farklılaşacak

21 Ocak’ta değiştiren, dönüştüren, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton, Kova burcuna geçecek. Aslında 2023’ün mart-haziran ayları arasında da bir süreliğine bu burçta kalmıştı; minik bir öngösterimdi o. Düşünün bakalım o dönemde hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı... İşte şimdi yeniden Kova burcunda ve 9 Mart 2043’e kadar seyahat edecek. Plüton 6’ncı evinize girerek zamanla tüm günlük yaşam akışınızı farklılaştıracak. Sağlıkla ilgili konularda hayatınızda büyük değişimler yaratabilirsiniz. Veya iş ortamınız değişebilir.

JÜPİTER ETKİSİ

Yazının Devamını Oku