Zorlanmadı bile

GALATASARAY’ın sakatları var tamam. Galatasaray’da yedekler de var. Oynamayanlar, bir de sahaya çıkan takım var.

Maçın başlama düdüğünden son düdüğüne kadar bu Fenerbahçe kadrosu, Galatasaray’a göre çok iyiydi. Maçın hiçbir dakikasında bu maçı "Galatasaray döndürebilir" tahmini yapılamadı. Televizyon ne gösterdi bilmem ama sahanın içi onu gösteriyordu.

Sarı lacivertliler, oyunu istedikleri gibi yönlendirdiler. Sarı kırmızılılar da hep Fenerbahçe ne yapıyorsa, ona karşılık vermeye kalktılar. Hiçbir zaman direksiyonu ele alıp, Fenerbahçe’yi zorlayamadılar.

Fenerbahçe, daha önce düşündü. Aynı bir forvet elemanıyla, defans elemanı arasında olduğu gibi. Bunda sarı lacivertlilerin oturmuş bir kadrolarının olması etkiliydi.

Fark olabilirdi

Galatasaray doğum sancıları çekiyor. "Lincoln, Linderoth olsaydı ne olurdu?" diyenlere, şunu söyleyebilirim. Öyle veya böyle, Hakan Şükür kenarda, Ümit Karan kenarda. Eğer Ümit Karan ile Hakan Şükür bu Fenerbahçe derbisinde ve böyle bir maçta ilk 11’de forma bulamıyorlarsa, bundan sonra bu takımda mücadele etmeleri gereksiz. Bu şu demektir. Feldkamp ve yönetim bu oyuncuları istemiyor.

Dün gece tek yönlü bir maç oynandı. Büyük fark da olabilirdi. Orkun belki sonradan çok gol çıkardı ama ilk yediği goldeki büyük hatası, sahaya çıkan genç Galatasaray takımının psikolojisini ve direncini bozdu.

Hakem az hatayla maç yönetti. Bence en büyük hatası futbolcularla çok diyaloğa girip konuşmasıydı. Bu maç belki de Fenerbahçe’nin çok az zorlandığı, en rahat maçtı.
Yazarın Tüm Yazıları