Zemine yakışmadı

TRABZONSPOR, yenilediği ve Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takıma yakışan zemini ile aynı paralellikte bir oyun oynayamadı.

Haberin Devamı

Bordo mavililerin ilk yarım saatte, bırakın oyuna hakim olmayı, oyunun içine bile girememesinin ana sebebi, Ankaragücü orta sahasının kalabalıklığı ve istekli oyunuydu. Buna Trabzonspor’un yaşadığı sıkıntılar da katkıda bulundu. Golü yemeye kadar giden bu sıkıntıları şöyle özetlemek mümkün:

1- Startı veren ve vitesi yükselten Colman-Zokora ikilisinin baskıda verimli olamaması sonucu topa sahip olunamadı.

2- Adrian ve Pawel’in olmaları gereken yerin uzağında, orta sahaya kadar gelip top almaları ve pozisyonun uzağında kalmaları.

3- Cech’in olmaması sonucu sol tarafın sadece Volkan’ın üzerinden etkin hale getirilmeye çalışılması, ama olmaması.

4- Burak’ın serbest ve geriden geldiğinde çok daha etkin, çok daha tehlikeli olduğu ispatlı iken, en önde ve stoperlerin kucağında oynaması.

Haberin Devamı

‘DAVET’E İCABET

* MAÇTA Ankaragücü’nün attığı gollerden sonra gösterdiği reaksiyon Trabzonspor’u oyuna davet etti. Gollerden hemen sonra oyun değişmeye ve bordo mavililler lehine dönmeye başladı. Fakat oyunun dönmesinde baş aktör Trabzonspor’dan daha çok Ankaragücü’nün attığı golü koruma düşüncesi ile rakibi kendi ceza alanına daha yakın ve kolay davet etmiş olmasıydı. Gol öncesinde Pawel’i, Adrian’ı, Volkan’ı hatta Burak’ı kaleden uzak tutan Ankaragücü, skoru koruma düşüncesini farklı yorumlayınca golleri yemesi kaçınılmaz oldu.

KAZANDI AMA...

* Trabzonspor, kazandı çünkü Ankaragücü korumayı beceremedi.
* Kazandı çünkü kendi sahasının avantajını kullandı.
* Kazandı çünkü kolay yediği goller gibi kolay attı.
* Kazandı çünkü rakip oyunu geride çok erken kabul etti.
* Kazandı çünkü yine yeni yeniden Burak Yılmaz.

 

Yazarın Tüm Yazıları