Zeki Müren tatlısı

Malzeme listesi
· 9 yemek kaşığı un
· 1 paket kabartma tozu
· 1 kahve fincanı sıvıyağ
· 1 kahve fincanı yoğurt
· 1 kahve fincanı tozşeker
· 1 adet yumurta
Kızartmak için;
· 2 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için;
· 4 kaşık pudra şekeri

YAPILIŞI : Un ve kabartma tozunu eleyerek derin bir kaba aktarıp ortasını havuz gibi açın. Üzerine sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı ilave edip iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 4-5 milimetre kalınlığında açtıktan sonra, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarın. Kestiğiniz hamurların kenarlarına yakın kısımlarından şişe kapağı yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Sıvıyağı orta boy bir tavada kızdırıp kestiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın. Kızarmış hamurları servis tabağına alıp soğumalarını bekledikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.

Mozaik pasta
Malzeme listesi
· 25 adet pötübör bisküvi
· 125 gr margarin
· 4 yemek kaşığı pudra şekeri
· 2 kaşığı kakao
· 1 çay fincanı süt
(ya da 4 adet yumurta)
· 1 çay fincanı iri dövülmüş ve fındık içi
· 1 adet limon kabuğunun rendesi
· 1 paket vanilya

YAPILIŞI : Bisküvileri elinizle küçük küçük parçalayıp derin bir kaba alın. Erimiş margarin ve pudra şekerini ilave edin. Kakaoyu sütün içinde eriterek, bisküvili karışıma kattıktan sonra fındık, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıda sararak silindir şekli verin. Pastayı buzdolabında 1 gün kadar bekletin. Kağıdını çıkarıp dilimleyin ve servis yapın.
Yazarın Tüm Yazıları